Gikk litt tom, men fullførte med stil

Cathrine Clausen Mediaas slet seg først over mållinja under triatlon i Trondheim.

Cathrine Clausen Mediaas kom seg først over mållinja under søndagens triatlon. 

Saken oppdateres.

På tiden 2.36.39 kunne Mediaas løfte armene over hodet da hun krysset mållinja ved Pirbadet lørdag ettermiddag. Da hadde hun tilbakelagt 1,5 kilometer svømmende, 40 kilometer syklende og løpt ti kilometer. Det tilsvarer den olympiske distansen.

- Svømmingen var tøff med en del strøm, og vi brukte nok litt lengre tid enn det man har gjort før - lengre enn forventet, sier en fornøyd vinner til adressa.no etter løpet.

Fint løp

Syklingen og løpingen oppsummerer hun som mer vellykket.

- Det var en fin løype, konstaterer hun.

Men mot slutten av det 51,5 kilometer lange løpet begynte det å røyne på litt. De siste to kilometrene var knallharde for Mediaas.

- Årets store mål

- Men når jeg så et skilt tenkte jeg at det var nå eller aldri, noe som ga meg motivasjon til å stå på, sier hun.

Hun skryter av arrangementet. Mye av æren for den gode gjennomføringen og suksessen skal selvsagt været ha.

- Det var mye publikum og folk som heiet. Det var stort å komme i mål, og det var årets store mål å vinne dette, konstaterer Mediaas.

Erik Guldhav fra Holmestrand triklubb vant herreklassen i olympisk distanse på tiden 02.05.00. Øvrige resultater finner du her.

Synlig i byen

Leder i Trondheim Triatlonklubb, Lars Ursin, var i ekstase etter arrangementet. Da klubben åpnet for påmelding i november i fjor ble det umiddelbart fulltegnet, og av 140 påmeldte var det rundt 100 som stilte til start.

- Vi hadde bra vær, og har fått veldig mange gode tilbakemeldinger. Målet var å vise fram triatlon-sporten i Trondheim, og det føler jeg vi har gjort. Mange har vært nysgjerrige og har spurt løypevaktene om hva som har foregått. Det er en skikkelig glød blant arrangørene nå, sier Ursin.

Han karakteriserer arrangementet som ambisiøst. Løpet startet på Munkholmen. Derfra måtte deltakerne svømme inn til Pirbadet. Deretter gikk sykkelturen ut til Rye og tilbake, før løpeturen gikk fra Pirbadet, opp langs Nidelva til Ila Kirke og tilbake til målgang ved Pirbadet via Kristiansten festning.

Vil gjenta det

Nå skal arrangementet, som er det største i klubbens historie, evalueres. Men skal vi dro Ursin lørdag kveld er det ikke usannsynlig at man vil få en reprise allerede neste år.

- Det føles veldig stort akkurat nå, og vi har absolutt lyst til å gjenta det. Pågangen har vært stor, og vi føler oss tryggere som arrangør. Men skal vi bygge videre på dette er vi avhengig av at vi blir satset på, og at vi får tillatelse og støtte, sier han.

Trondheim triatlonklubb har eksistert siden 1989, men ble "relansert" i 2009. Siden da har klubben doblet seg i medlemstall hvert år.

- Det var flere som deltok enn vi har medlemmer i klubben, så det ser veldig lyst ut for triatlonsporten- og klubben i Trondheim, konstaterer Ursin.

Erik Guldhav vant mennenes olympiske distanse 

Erik Guldhav vant mennenes olympiske distanse 

På forsiden nå