Treningsglede ser ut til å være sentralt for mange av aktørene på NIH Fitness Convention.

Guri Brekke presenterte dansetimen XOXO Dance sammen med kollega Ingrid Hestad.

Denne timen blir nå omdøpt til Happy Feet., og skal vi tro dem bak timen - så er det supert for dem som ikke er så glad i å løpe, og som liker at underholdning og trening går hånd i hånd.

- Det viktigste med timen er å få folk til å synes det er gøy å bevege seg, sier Guri Brekke.

Fengende musikk

De har med dansetrinn som folk husker igjen fra sin glanstid på diskoteket.

- Dans appellerer til kvinner (og noen menn) i ulike aldre, så vi har innslag fra 90-tallet og oppover til dags dato. For å ha lav terskel til å bli med er det lagt opp til uhøytidelig stemning.

For å understreke akkurat det kledde de seg litt ut da de viste timen, og timen ble avsluttet med konfetti.

- Når man har det gøy glemmer man fort at man tar seg ut fysisk. Klarer man å leve seg inn går det fort 500-600 kalorier på en slik time og man får rosenrøde kinn. Da kan vi vel si at fysisk aktivitet hjelper mot vinterblekhet også, ler Brekke.

Selv om det er en dansetime, mener hun at dette er noe alle kan være med på.

- Vi har prøvd å lage en enkel time med fengende musikk. Det er discolåter, latinomusikk, funk, hip hop, pop, tehcno og house. Forhåpentligvis litt for enhver smak. Vi bruker coverlåter som folk kan synge til.

Living la vida loca

Gamle slagere som Rhythm is a dancer med Snap, Living La Vida Loca med Rickey Martin, Beat it med Michael Jackson, Set fire to the rain med Adele og The Floor med Jennifer Lopez er alle med.

- Hvem er med på en slik time?

- Her på convention er det rundt 300 deltakere, og da hovedsakelig instruktører fra treningsbransjen - og noen fra idrettslag. På treningssentrene er det ellers mosjonister fra 15-60 år, og flest kvinner. Det er nok personer som liker at trening og underholdning går hånd i hånd, som gjerne ikke er like glad i å løpe en time på tredemøllen. Dans går aldri av moten. Det vil alltid være et publikum for denne type time, mener hun.

Flere treningssentre har nå kjøpt tilgang til denne timen fra Godtrening, og for dem som gjerne kan tenke seg å øve på egenhånd - eller som ønsker hjemmetrening av andre grunner, er det også lagt ut flere videoer.

Kunne du tenke deg å prøve dette?