Frem med kjevlen - få magemuskler

Mange har kjevlen liggende fremme nå i julen, men den kan brukes til mer en julebaksten.

Saken oppdateres.

Mye svette over julebaksten og lite trening? Fortvil ikke! Helse- og treningsterapeut Hilde Kyllo (29) har på bloggen sin servert en litt annerledes julekalender.

Hver dag får følgerne nye øvelser de skal gjøre nå før jul.

- Det er en slags helsekalender for å holde folk i aktivitet i førjulstiden. Jeg prøver å gjøre det så enkelt at de kan gjøre det hjemme i stuen og også være litt kreativ. Det kan ofte inspirere litt ekstra, sier Kyllo.

Hun har en bachelor i idrett, trening, fysisk aktivitet og helse fra Høgskolen i Sogn og Fjordane, og brenner for at folk skal holde seg i aktivitet.

- Jeg hadde et blogginnlegg tidlig i desember der jeg inspirerte til å være sunn og aktiv. Jeg la inn et eksempel på en liten treningsøkt folk kunne gjøre dagen etter, og jeg fikk en masse tilbakemeldinger. Det var så mange som hev seg på at jeg bestemte meg for å lage en kalender.

Er kreativ

Hun har fått mange positive tilbakemeldinger, og hun blir også gjenkjent på gaten.

- Da jeg dro inn til Namsos en dag så ropte noen navnet mitt, for så å gjøre den dagens kalenderøvelser. Noen ringer, og noen sender bilder. I tillegg er det en del som bruker hashtagen vår på Instagram, og som kommenterer på bloggen min, sier hun.

18. desember var utfordringen 300 knebøy med en pose mel over hodet til å utføre skulderpress, 19. desember er utfordringen å finne frem kjevlen for å gjøre mageøvelser.

- Jeg bruker ikke så mye hvetemel til vanlig, så da den bare sto der tenkte jeg at jeg kunne bruke den til noe. Jeg vet hvor travel folk er, og hvor lett det er å finne unnskyldninger for ikke å trene. Derfor gjør jeg det enkelt. Alle har litt plass og en melpose, sier hun entusiastisk.

Kyllo har mellom 200 og 800 unike følgere daglig på bloggen. Hun vil ikke si at det er en treningsblogg.

- Jeg ønsker å inspirere folk til å være i aktivitet og til å være litt sunnere. Det er en helseblogg, og det er ikke noe ekstremt.

En litt spesiell gård

Kyllo bor sammen med samboer og en sønn på 1,5 år på en gård på Høylandet. Dette er ikke en helt vanlig gård.

- Vi har har laget et eget treningsstudio oppe på låven. Vi har ryddet og innredet med treningssal, spinningsal og et egentreningsstudio. Vi har dusj og garderobe, forklarer 29-åringen.

Det var en stall der før, og det het Stallporten. Nå har det skiftet navn til Stallsporten, og de har hele 130 medlemmer. StallSporten liggeraltså på gården Kjøglum på Høylandet, og her har Kylle og bonden, idrettspedagogen og tidligere idrettsoffiser Jo Arne Kjøglum (35) oppfylt sin drøm og bygget treningsstudio på «læmmen». Her kan folk komme å trene, være sosial, lære om trening, kosthold og helsefremmende adferd.


- Samboeren min driver med melk- og kjøttproduksjon i underetasjen, så vi har også normal gårdsdrift, forklarer Kylle. 

- Vi pleier å si at han produserer melk og at jeg produserer melkesyre, ler hun.

Vil satse

Samboeren var idrettsoffiser i ti år før han overtok gården, og da Kyllo var ferdigutdannet flyttet hun til ham på gården.

- Det var ikke treningsstudio i området, så vi tenkte at vi ville lage oss et treningsrom. Etter å ha tenkt litt fant vi ut at vi kunne gjøre det litt større slik at det var plass til at flere kunne trene. Vi startet med et lite rom, men interessen var så stor at vi utvidet etter bare et år.

- Hvordan er reaksjonene på dette?

- Nei, de synes vel kanskje at vi er litt kreative og tøffe. Det er jo mye arbeid på en gård, og nå som jeg ikke trenger å kjøre til Namsos for å jobbe - kan jeg hjelpe til her når jeg først er her.

- Tjener dere penger?

- Ja, vi går ikke i minus, men vi ønsker å satse litt mer nå slik at vi kan generere litt mer inntekter. Jeg vil kjøre litt flere kurs, og så prøver jeg meg på denne bloggen.

- Det er veldig godt å få gjøre akkurat det jeg vil selv.

Her er dagens kalenderøvelser: 

10 rull frem med kjevlen
20 sit ups
10 rull frem med kjevlen
20 skrå sit ups høyre
10 rull frem med kjevlen
20 skrå sit ups venstre

Hvordan trener du nå i julen?

 
På forsiden nå