Nyjah Huston fikk publikum i Skur 13 til å ta av med sitt første run. Nyjah Huston fikk publikum i Skur 13 til å ta av med sitt første run. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

X Games-stjerne imponerte TV 2s ekspert: – Noen må ringe en lege, for dette er helt sykt!

Nyjah Huston (21) gjennomførte et utrolig run og vant gull i X Games.

Da den amerikanske skateboardutøveren gikk i gang med sitt første run i Skur 13 i Oslo, hadde konkurrenten Shane O’Neill (26) nettopp imponert voldsomt.

O’Neill gjennomførte et run til 92 av 100 mulige poeng, men forhåndsfavoritt Nyjah Huston kom med et voldsomt svar.

21-åringen kjørte et prikkfritt run med triks av stor vanskelighetsgrad. I tillegg var han rask, og han fikk derfor utført mange triks før tiden gikk ut. Dommerne belønnet ham med utrolige 93 poeng, og TV 2s ekspert Jonas Greve tok helt av i kommentatorboksen.

Nyjah Huston fra USA smiler fornøyd etter seieren i street skateboard i X Games Oslo. Til venstre er sølvvinner Shane O'Neill. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Noen må ringe en lege, for dette er helt sykt! utbrøt Jonas Greve etter Nyjah Hustons første forsøk. Du kan se video av superrunnet hos TV 2 her.

De fleste finaleskaterne økte vanskelighetsgraden i de neste forsøkene, men mange gjorde feil og ingen klarte å hamle opp med Nyjah Hustons superrun. Dermed tok han X Games-gull i Street Skateboard for menn, foran Shane O’Neill og Luan Oliveira.

– Jeg er så glad. Alle gjorde det bra i dag, og det er alltid godt å vinne når konkurransen er så tøff. Det er stort å vinne den første konkurransen i Norge noensinne foran et godt publikum, sier gullvinner Nyjah Huston i intervju vist på TV 2.

Pamela Rosa fra Brasil med X Games-gullet etter å ha vunnet finalen i skateboard street for kvinner i Skur 13 på Filipstad torsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Endelig gikk Rosa til toppsEtter to sølv fra tidligere X Games kapret 16 år gamle brasilianske Pamela Rosa gullet i kvinnenes skateboardkonkurranse torsdag.

– Jeg er glad for at jeg klarte å gjøre alle mine run uten feil. Jeg er fornøyd med gullet, sa Rosa etter at ingen av de andre fem finalistene klarte å matche hennes kjøring i Skur 13 på Fillipstad.

Rosa oppnådde poengsummen 80,33 som best i sine tre run, mens amerikanske Lacey Baker bare klarte 79,66. Det holdt til sølv. Den amerikanske veteranen Vanessa Torres (30) slo til med et solid siste run og kapret bronsen på like mange poeng som Baker.

Amerikanske Alexis Sablone og brasilianske Leticia Bufoni var blant forhåndsfavorittene, men ingen av dem lykkes å gjøre noen av runene sine uten feil, slik at de to endte på fjerde— og femteplass.