Sprek møter Aud Rodahl i Granåsen. Hun er godt kjent i Bymarka og nevner turen fra Henriksåsen til Storheia som er en av favorittene. Men nå er Rodahl klar til å utforske nye turløyper i Trondheim gjennom Adresseavisens nye turtjeneste som kan lastes ned som gratis app. Man kan også se turtjenesten på tur.adressa.no.

– Jeg går jo ofte på tur av gammel vane. Nå skal jeg prøve nye turmål. Jeg har flyttet nærmere Estenstadmarka, og skal utforske den mer, sier hun.

Turtjenesten vil gi Rodahl flere turforslag i Strindamarka.

– Turtjenesten har lagt inn nesten 100 turforslag etter anbefalinger fra Trondhjems Turistforening og Trondhjems Skiklub. Alle turene har gode beskrivelser og bilder fra turen. Turene kan sorteres på ulik lengde og vanskelighetsgrad, og du kan også sende oss turforslag hvis det er noen turer som du savner, sier Hege Møllevik, prosjektleder i Adresseavisen.

Kårer «Sprekeste bedrift»

Tjenesten gir deg også mulighet til å registrere deg som bruker og logge turene som du går. Slik kan du for eksempel anbefale turmål for andre brukere av tjenesten, og du kan se hvor mye tid du er ute på tur sammenlignet med andre turgåere.

– Det blir også mulig å laste ned turtjenesten som app hvis du har smarttelefon. Da kan du ha med telefonen på tur og få turbeskrivelsen underveis. Bare husk å ha nok batteri på telefonen, sier Møllevik om appen som er ventet å være klar om kort tid.

I Bergen har regionavisen Bergens Tidende gjort seg gode erfaringer med turtjenesten i et par år nå. I deres turbase ligger det 333 turer som bergenserne benytter seg flittig av.

– Nå gjør vi som Bergens Tidende og inviterer til konkurranse der vi kårer «Trondheims Sprekeste Bedrift», sier Møllevik.

Konkurransen går ut på å være mest mulig på tur i en periode på fire uker. Aud Rodahl og kollegene i Sintef har allerede meldt på tre lag i konkurransen.

- Kick i høstmørket

– Det er så artig med sånne konkurranser. Nå som høstmørket kommer, trenger man gjerne et lite ekstra kick for å komme seg ut, sier Rodahl.

Starten for konkurransen går 15. september og den avsluttes 14. oktober. Den bedriften som er flest minutter ute på tur, kan etter hvert smykke seg med tittelen «Trondheims Sprekeste Bedrift». I tillegg er kjemper man om fine premier. Man er heller ikke nødt til å gå, man kan løpe eller sykle også.

– Dette er en aktivitet som passer for alle på jobben vår. Alle kan gå tur. Vi har hatt et oppstartsmøte, og målet er at alle på laget skal gå minimum 30 minutter hver dag. De kan gå alene eller sammen med andre. Vi kommer også til å legge opp til noen fellesaktiviteter som å gå sammen til Elgsethytta for å spise middag, sier Rodahl.

–Vi skal bli umulige å slå, legger hun til.

foto
Laster du ned turappen, kan du få tips om nye turmål. Og blir du i tvil om hvilken vei du skal gå, kan kartet gi deg svar. Foto: Glen Musk
foto
Så langt er nesten 100 turer i Trondheims-området lagt inn i turtjenesten. Du kan sorterer turene på blant annet lengde og vanskelighetsgrad. Tjenesten fin på nett og som gratis app. Foto: Glen Musk