Skjøt bedre enn hele kongelaget, men måtte nøye seg med 8. plass

Fjorårets dronning skjøt seg opp ni plasser i prinsesselaget

Eileen Torp klarte ikke å forsvare fjorårets tittel.

Eileen Torp klarte ikke å forsvare fjorårets tittel. Foto: NTB Scanpix

Fjorårets dronning, Eileen Torp, klarte ikke å følge opp under årets landsskytterstevne i Øverbygd i Troms. Men prestasjonen hun leverte i prinsesselaget var av høy klasse.

– Jeg er kjempefornøyd, jeg har trent lite i år og da må jeg være fornøyd med det jeg har prestert her. Tittelforsvareren har alltid et stort press under jakken, og man vet at folk forventer at man skyter godt, forteller Eileen Torp fra Sartor skytterlag, til BT etter at kongelaget har skutt ferdig.

Og fornøyd kan hun være. Hun fikk skive en i prinsesselaget, og traff full blink på sine ti skudd. Hundre poeng, og tre innertiere. Det var bedre skyting enn alle over henne på poenglisten.

Men Torp – som er fra Rakkestad, men skyter for Sartor – er ikke fortvilet over at hun ikke fikk muligheten til å skyte i det gjeve kongelaget.

– Nei, det var ikke kjipt. Det er en skytterfest selv om man ikke ligger der selv, sier Torp som skjøt seg opp ni plasser torsdag kveld.

Nå skal den avtroppende dronningen operere kneet, og kan ikke love at hun henter tilbake dronningtittelen.

– Det kan jeg ikke kommentere på akkurat nå. Men jeg kommer tilbake igjen etter operasjonen, det gjør jeg, sier hun.

Kvinner i toppen

Og selv om hun skjøt best i prinsesselaget, ble hun ikke beste kvinne torsdag kveld. Hele fem kvinner hadde skutt seg inn i kongelaget, og Irene Knudsen Bøe lå lenge godt an i sammendraget. Hun kunne til slutt juble for en tredjeplass.

– Det er alltid en bonus at vi er flere kvinner, vi er på vei oppover alle sammen. Satser på at vi kommer, sier Torp som til slutt ble fjerde beste kvinne.

I år er det ti år siden Mette Elisabeth Finnestad ble første dronning under landsskytterstevne. I fjor vant Eileen Torp. Kvinnene har virkelig begynt å sette preg på skytesporten i Norge.

Blant de fem kvinnene hadde Åsane/Hordvik en representant. 21 år gamle Lise Margrethe Rinde fra Drammen, skyter for skytterlaget i Åsane.

Hun startet strålende, og lå an til å skyte en strålende serie. Men tiden var ikke på hennes side, og de to siste skuddene bar preg av at klokken gikk mot slutten. Det siste skuddet kom akkurat i det tiden gikk ut, og havnet helt ute på tre-tallet.

Hun var tydelig skuffet etter serien.

– Det var synd å se Lise Margrethe. Jeg tror ikke hun er like mye trent på å se på skjermen som det jeg er, sier Eileen Torp til NRK, som hadde håpet å se bedre skyting fra Rinde.

Høy puls på siste skyting

Det ble spennende mot slutten, og det lå mye press på Daniel Sørli på skive én. Men han gjorde akkurat det han skulle, og kunne juble for kongetittelen.

– Det er fantastisk! Når man legger ned masse tid for å bli god, så får man dette igjen. Det er det gjeveste man kan bli, det er som å bli legende omtrent, så nå er jeg det. Det er moro, fortalte en glad Sørli til NRK etter kongeserien.

Utad virket han rolig, men på innsiden herjet pulsen.

– Det var tungt, men moro. Jeg så de seks første, så fikk jeg den pulsen. Men da tenkte jeg at nå er det bare å klemme til, sa han til tv-kanalen.

UTFORSK TEMA: