- Dataspill styrker klassiske fag

Bruken av gresk og romersk mytologi i dataspill er med på å øke interessen for klassiske fag som latin og gresk, mener latinforsker Thea Selliaas Thorsen ved NTNU.

  Foto: SCANPIX

Saken oppdateres.

I fjor sommer skrev Adresseavisen at det i inneværende studieår ikke blir undervist i gresk ved NTNU. Thea Selliaas Thorsen kan nå bekrefte at gresk fra høsten av igjen vil være et studietilbud ved NTNU.Vekker nysgjerrighet

Under en konferanse på Dragvoll i går der gresk og romersk mytologi i dataspill var tema, ble de to fagfeltene sett i sammenheng.

– Stadig flere blir introdusert for antikken gjennom dataspill, det vekker nysgjerrigheten hos mange. Jeg er av den oppfatning at dette er en inngangsportal til at ungdom ønsker å studere latin og gresk, sier Thorsen.

Antikke og klassiske myter

– Jeg ser ikke bort fra det, men vi har ikke noen tall som kan bekrefte det. Når det er sagt så tror jeg at slike spill kan skape nysgjerrighet blant folk, og at de ønsker å finne ut mer om for eksempel antikken, sier dekan ved det historisk-filosofiske fakultet ved NTNU, Kathrine Skretting.

Et av foredragene under gårsdagens konferanse dreide seg om actionspillet «God of War», som er tuftet på gresk mytologi. – Her får vi presentert et godt eksempel på at antikke og klassiske myter kan bli visualisert gjennom dataspill, mener Skretting.

Mastergrad i dataspill

På Dragvoll i går kom både en tysk og en engelsk foredragsholder inn på at dataspill gjerne blir sett på som barnslig og noe barn driver med. Thorsen har stor respekt for det hun kaller verdens tredje største underholdningsbransje, etter film og musikk.

– Vi må ta spillbransjen på alvor, det er ingen tvil om at folk kan lære noe gjennom å spille slike spill, sier en engasjert Thorsen.

For to dager siden var et møte på NTNU der det ble diskutert om de skulle starte opp en mastergrad i dataspill. Thorsen mener at dette om noen år vil bli en realitet, og at de klassiske fagene kan dra nytte av dette. 
        
            (Foto: SCANPIX)

  Foto: SCANPIX

 
På forsiden nå