Frykter studentflukt

De tillitsvalgte frykter studentflukt på grunn av stadige kutt i undervisningen ved instituttene på Svt- fakultetet.

Saken oppdateres.

- Vi tror de fleste studentene ikke vil tåle mer kutt nå, før vi frykter at det vil gå ut over den videre rekrutteringen, sier Sara Mjelva og Drago Bergholt til Universitetsavisa. De to er fakultetstillitsvalgte ved Svt-fakultetet.

Forskningen skjermesOrdren om nedskjæringer kommer fra sentralt hold, og ifølge de tillitsvalgte har instituttene fått beskjed om å skjerme forskningen.

- Det aller meste av instituttenes budsjetter går til fastlønn. Da sier det seg selv at det er studietilbudet som rammes, sier de to til Universitetsavisa.

I dag slutter i snitt annenhver student på bachelorstudiet - et tall Sara Mjelva og Drago Bergholt frykter blir enda større med de nye kuttene, som blant annen har ført til at den karaktersettende semesteroppgave er kuttet helt ut.

Dilemma

Mjelva og Bergholt innser at dette er et dilemma mellom ansatte og studenter, og de er opptatt av at dette heller ikke skal gå utover de som underviser.

- Vi mener man bør konsentrere seg om færre emner, og samtidig heve kvaliteten på undervisningen innen emnene som gjenstår. I dag er spredningen for stor. Samtidig bør man innføre flere obligatoriske innleveringer, og bedre oppfølgingen av den enkelte student, sier de til Universitetsavisa.

 
På forsiden nå