Rekordmange studenter til idrettsfestivalen

Torsdag på Torvet går startskuddet for studentlekene 2015. I fire dager skal studenter fra hele landet overta byen.

Amerikansk fotball er blant idrettsgrenene under Studentlekene 2015. Bildet er fra en tidligere anledning.   Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

- Studentlekene er den største studentidrettsfestivalen i Norge, og i år har skal vi ha 18 forskjellige norgesmesterskap, forteller leder for Studentlekene 2015, Beate Norheim.

Lekene går fra 18.-22.februar. Norheim forteller at de i år har i overkant av 2260 deltakere, som er ny deltakerrekord fra sist gang det ble arrangert i Trondheim.

- Vi er 250 frivillige som organiserer dette. Vi er en undergruppe av NTNUI, og NTNUI er klubben som arrangerer lekene, sier hun.

Ikke bare idrett

Studentlekene 2015 kan tilby flere ting enn bare idretten. I år ønsker de å få inn mer kultur på programmet.

- I år har vi en festivalcamp, hvor vi har leid inn artister og prøvd å få litt fokus på trønderartistene for å vise frem byen på best mulig møte. Vi har også innført SL-trippelen, en utholdenhetskonkurranse som kombinerer orientering, roing og langrenn, forklarer Norheim.

De ønsker også å få i gang barnas dag på Torvet.

- Vi har invitert de fleste barneskolene i byen, og da blir det litt forskjellige idrettsleker. Vi prøver å aktivisere barna i vinterferien, forteller hun.

I tillegg til dette ønsket de også å holde en poledance-konkurranse, men på grunn av for få deltakere ble dette avlyst.

- Men vi kjører på, og bygger på det som har vært før i tillegg til at vi prøver å fornye oss hvert år, sier hun.

LES MER: - Vi har flere deltakere enn Lillehammer-OL

På og utenfor banen

Til tross for at Studentlekene i utgangspunktet består av idrettslige prestasjoner, vil Norheim understreke at ikke alt handler om idretten.

- Vi har fokus på utøveren både på og utenfor banen. Vi skal også ha flere foredrag, blant annet med samarbeidspartneren vår, MOT, sier hun.

Norheim forteller at formålet er å promotere studentidretten, og at lekene skal omfavne både toppidrett og breddeidrett.

- Vi er tilhengere av en sunn livsstil for studenter, og vi ønsker å koble hele Norge sammen, og vise byen fra sin beste side. Det er også noen mer profilerte idrettsutøvere som skal delta, blant annet svømmeren Ingvild Snildal. Vi har alt fra utøvere fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, forklarer lederen.

LES MER: Rådyr rekefest på NTNU

Vil skape liv

Siden oppstarten av planleggingen i februar i fjor, har arrangementet endelig begynt å ta form. Under åpningsseremonien vil det være mye underholdning, blant annet studentkoret Pirum og Margaret Bergers band, Cloudbusting.

- Vi vil starte med musikk for å skape litt liv. Hvis været tillater det, vil vi dele ut fakler også. Vi ønsker å skape en god atmosfære, og vi oppfordrer folk i Trondheim til å møte opp, sier lederen.

Idrettsglede for alle

Norheim har selv drevet med idrett i flere år, og mener at jobben for arrangementet har vært en positiv opplevelse.

- Det har vært utrolig givende å jobbe med Studentlekene. Det er et arrangement som sprer idrettsglede, både for de som er med for samholdet, og for de som er med for å vinne, sier hun.

Hun forteller at de har lært av feilene fra tidligere år, og at de i år skal lage de beste lekene som er blitt arrangert.

- Jeg tror det blir en stor suksess. Med historiens største deltakertall og et Trondheim som viser seg fram fra sin beste side, kan det ikke bli annet enn bra, sier lederen.

Norheim tror deltakerne er med hovedsakelig for tre grunner: idretten, det sosiale og for å besøke Trondheim by.

- Det er over 1200 tilreisende studenter, som er her for å oppleve Norges beste studentby, og Norges største idrettsby, sier hun.

På forsiden nå