Kunst på kanten

I løpet av natten dyttet noen en bil på sjøen ved Dora mens én annen ble stående og vippe på kaikanten. Bilene skulle brukes i en utstilling om trafikksikkerhet.

Foto: ADRESSA.NO-TIPSER

Saken oppdateres.

Da studenter fra Norges Kreative Fagskole (NKF) kom til Nyhavna i dag tidlig for å jobbe med utstillingen sin ble de møtt av et trist syn.

- En av bilene som vi skal bruke i utstillingen sto og balanserte på kanten av kaia, mens en annen er dyttet rett ut i vannet. Vi ser den ikke, men det ligger oljesøl på overflaten, sier Stein Likvern, en av studentene som har jobbet med prosjektet.

- Veldig synd

Bilene skulle brukes i utstillingen «Think and drive» som er et trafikkprosjekt i samarbeid med Trygg Trafikk, politiet, brannvesenet, Trondheim kommune, Trondheim havn, Falck og Viking. Elever fra videregående skole er invitert til utstillingen.

- Vi har fortsatt fem biler igjen så vi skal nok klare å holde utstillingen fortsatt, men det er jo veldig synd for den gruppa som har jobbet med den i ganske mange timer nå. Det er rart at folk ikke klarer å la ting stå i fred, sier Likvern.

Ingen forurensningsfare

Brannvesenet var ute på sjøen for å se om den senkede bilen utgjorde noen forurensningsfare.

- Det var ikke noe akutt fare for utslipp fra bilen, men vi sendte en dykker til havna for å hjelpe til med hevingen av bilen, sier brannvakt ved Trøndelag brann- og redningstjeneste, Trond Reitan.

Bilen ble hevet uten problemer.

Bilene var gamle vrak som studentene har malt for å bruke Elevene og lærere ved NKF vil diskutere om hendelsen vil bli anmeldt.

(Foto: ADRESSA.NO-TIPSER)

Foto: ADRESSA.NO-TIPSER

(Foto: ADRESSA.NO-TIPSER)

Foto: ADRESSA.NO-TIPSER

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå