- Klokkeklar verdensrekord

NTNU-studenter knuste den tidligere verdensrekorden under årets «Shell Eco-Marathon» i Tyskland i dag.

Saken oppdateres.

«Shell Eco-Marathon» er en årlig konkurranse mellom skoler og universiteter i hele Europa der målet er å bygge en bil som går lengst mulig på en energimengde tilsvarende én liter bensin.

14 mastergradsstudenter og 3 veiledere fra NTNU deltok i årets konkurranse i Tyskland.

LES OGSÅ: 100 mil på én liter

I fjor deltok NTNU-studentene for første gang i konkurransen og havnet på andreplass med 729 kjørte kilometer, mens det nederlandske laget «De Haagse Hogeschool» vant med 848 kilometer og satte verdensrekord.

LES OGSÅ: NTNU til topps1246 kilometer

Med bilen «DNV Fuel Fighter», som drives av en elektrisk motor og en brenselcelle som omdanner hydrogen til elektrisitet, slo studentene den nederlandske rekorden på tredje og siste forsøk.

- 1246 kilometer er nå det offisielle tallet. En klokkeklar verdensrekord, konstaterer veileder Asbjørn Solberg fornøyd over telefonen fra Tyskland.- Uhyre spennende

- Hvordan var stemningen under konkurransen?

- Det var uhyre spennende. I konkurransen har man tre forsøk og under første runde stoppet bilen grunnet en hydrogenlekkasje. Under det andre forsøket ble det stans på grunn av problemer med kretskortet, forteller Solberg.

Laget startet å kjøre siste runde klokken 13.45 i dag. 50 minutter etterpå hadde «DNV Fuel Fighter» innfridd forventningene så det monnet. Likevel turde de ikke å slippe jubelen helt løs før alle bilene hadde kommet i mål.

- Vi var i den første gruppen, så vi slo oss ikke løs før den andre gruppen var ferdige. Stemningen var helt euforisk da det gikk opp for oss hvor langt vi hadde kjørt, humrer Solberg.Vant CO2-pris

Foruten prisen for antall kjørte kilometer, innkasserte laget også en tilleggspris for bilen med laveste utslippsnivå.

- Hvordan er stemningen nå?

- Det har vært mange telefoner i dag og vi driver og pakker og forlater området, så det er en sliten, men rolig glede her nå. Neste stopp er et besøk hos sponsorene i Hamburg, sier Solberg.

Vinnerbilen og studentene forventes å komme tilbake til Trondheim mot neste helg.

 
På forsiden nå