Tøft leiemarked for studentene

Studentene sliter økonomisk.

Saken oppdateres.

Ifølge NRK er det en økning på 400 kroner i gjennomsnittsleia for private leiligheter i Trondheim, Bergen, Stavanger og Tromsø skaper utfordringer for studentene. Ifølge statistisk sentralbyrå er gjennomsnittsprisen på en leilighet 6676 kroner i måneden.

- Mesteparten av studiestøtten for studentene går dessverre til å betale husleie. Stadig økende priser på bolig og strøm tvinger studentene til å jobbe ved siden av studiene. Det tror jeg går utover studiekvaliteten, sier leder i velferdstinget for studenter i Trondheim, Thea Indahl Mæhlum til RadioAdressa.

Elleve måneders studiestøtte

Lederen av velferdstinget for studenter liker ikke utviklingen i pris på det private leiemarkedet. Med en studiestøtte på 6500 kroner i måneden får studentene økonomiske utfordringer dersom de skal leie hybel privat.

- I dag får studentene studiestøtte i ti måneder i året, men for de fleste varer studiene i elleve. Derfor mener jeg vi burde få en måned ekstra med studiestøtte, sier Mæhlum.

Vil ha flere studentboliger

I Trondheim har kun 12 prosent av studentene tilgang til studentboliger. Mæhlum forventer at det kommer flere.

- Regjeringen må ta ansvar for å skaffe flere studentboliger, sier Mæhlum til RadioAdressa.

- Gjør ikke nok

Trondheim arbeiderpartis Hanne Moe Bjørnbeth, mener kommunen ikke gjør nok for å skaffe studentboliger til alle byens studenter.

- Vi prøver så godt vi kan å få bygd flere studentboliger. Vi har blant annet stilt flere tomter tilgjengelig for studentboliger, men vi ser at dette er langt fra nok, sier Moe Bjørnbeth, som er bystyrerepresentant i Trondheim for (Ap) til NRK.

 
På forsiden nå