1400 tilber Bunnprismannen

Folk går omveier for å handle med butikkansatt som har blitt kultfigur med egen fanklubb på Facebook.

Saken oppdateres.

«Verdens hyggeligste butikkmedarbeider» jobber på Bunnpris nedenfor Gløshaugen. Butikken ligger midt i løypa for studenter på vei til og fra skolen. Og studentene i Trondheim har virkelig fått sansen for Bunnprismannen.Han har nemlig vært så hyggelig og så trivelig at sjarmerte kunder har opprettet en Facebook-gruppe til hans ære. Over 1400 personer er innmeldt.- Et fenomen

Når Bunnprismannen går rundt i byen som en vanlig mann er han kjent som Stein Olaf Josephsen. Han er 25 år og studerer selv for å bli førskolelærer. Butikkjobben bruker han for å spe på studielånet. Og Bunnprismannens hyggelige, litt spesielle tilnærming til yrket settes stor pris på.

I beskrivelsen av Facebookgruppa hans står det:

«For alle som får en litt bedre dag når Bunnprismannen står i kassa på Bunnpris nedenfor Gløshaugen!»

Mari Tvede Lunde har opprettet gruppa. Hun forteller at «Bunnprismannen» er så godt likt fordi han er ekte.

- Noen lurer på om det er tull, men det er det ikke, sier hun til adressa.no.

Går omveier for å handle med Bunnprismannen

Tvede Lunde har også hørt om folk som oppsøker butikken, bare for å få handlet med ham, selv om andre butikker ligger nærmere. Selv har hun har vokst opp med Josephsen på Nøtterøy, og kjente ham tidligere. Det var imidlertid helt tilfeldig at hun begynte å studere i Trondheim. Og på et vorspiel hørte hun flere som snakket om denne Bunnprismannen.

- Han har blitt et fenomen. Flere ganger har jeg sett lang kø i hans kasse og selv om andre roper «ledig kasse her» så vil ingen flytte seg, sier hun.Ropes etter på gata

Kjendisstatusen har ført til at 25-åringen har blitt omtalt i Bandens blogg hos NRK p3. Der kan du også høre et lydklipp fra Josephsen i aksjon. Ofte får han ropt «Bunnprismannen!» etter seg på gata. Da snur han seg, smiler og vinker tilbake.

- Det er bare morsomt. Men det er underlig å få den typen oppmerksomhet for den typen arbeid, sier Bunnprismannen til adressa.no.

Litt crazy

Josephsen har jobbet i Bunnprisbutikken i tre år. Pågangen har økt gradvis i løpet av den tiden. Bunnprismannen har merket at han er blitt en snakkis. Men han er usikker på hva folk reagerer så positivt på.- Jeg har jo en litt annen tilnærming til sørvisrollen enn de fleste andre. Det er bare slik jeg er, sier han.Han tror de andre ansatte på butikken synes oppstusset er morsomt.- For det er jo litt crazy asså.

 
På forsiden nå