Dekker langbord i Nidelva

Her, midt i elva, skal mannskoret Pirum nyte treretters middag, etterfulgt av kaffe, cognac og sigar.

Saken oppdateres.

"Pirum er et mannskor på tyve sjeler, en gruppering som i sin tid sprang ut av Trondhjems Studentersangforening (TSS). Tradisjonelle mannskor er ikke kjent for utstråling og sceneshow, men her skiller Pirum seg ut. Vårt konsept er at det skal være gøy både å se og høre Pirum."

Slik beskriver mannskoret seg selv. Og det er ikke tvil om at gullstrupene tar seg selv alvorlig. I ettermiddag markerer de inngangen til et nytt semester med treretters middag i Nidelva - men de må skyndte seg før høyvannet kommer (!).

- Vi sitter på banken utenfor Elgeseter bro, bekrefter leder Kristian Overrein - i bakgrunnen kvitrer mannsstemmer.

Lang tradisjon

Ifølge Overrein startet tradisjonen med å dekke langbord på banken i Nidelva allerede tidlig på 90-tallet, så det skal ikke være noe i veien med sikkerhetsrutinene.

Etter et bedre måltid skal de inviterte nyte kaffe, cognac og sigar over en særdeles lav sko, altså i den forstand at elvevannet da trolig er på vei over fotsålen. Så da gjelder det å nyte øyeblikket før sangsjelene får kalde føtter.

- Vi blir nødt til å gjøre retrett i fire-, femtiden. Da fortsetter festen på en takterrasse hos vår kvinnelige motpart, Candiss, sier Overrein.

 
På forsiden nå