2500 studenter venter på bolig

Per dags dato finnes det én ledig studenthybel i Trondheim.

Saken oppdateres.

Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) huser hvert år rundt 4000 studenter på sine studentbyer rundt omkring i byen. Det er ingen tvil om at studentboligene er populære, spesielt med tanke på utleiemarkedet som er preget av høye priser for tiden.

LES MER: Nå starter boligkampen

LES OGSÅ: - Jeg blir diskriminert i boligmarkedet

LES MER: Må betale for tom studenthybel

Dessverre er det smekk fullt på studentboligene i Trondheim. Boligsjef Synnøve Hammer ved SiT Bolig forteller at de har venteliste på nesten alle boligtypene og studentbyene. Eneste unntak er en dublett i parkollektiv på Steinan, hvor man ikke har fått noen kvalifiserte søkere hittil.

- På nåværende tidspunkt er det rundt 2500 personer på vår venteliste, og disse har til sammen 5100 boligønsker i sine søknader, sier Hammer.

Søkerantallet er verken større eller mindre enn tidligere år.

Vil ha sentrumsnære hybler

Ventelista består av studenter som fortsatt er interessert i å leie av SiT Bolig. Man må nemlig fornye søknaden sin jevnlig dersom man ønsker å være på venteliste.

- Jeg vil tro at en del av de 2500 studentene har fått et sted å bo privat, men de venter fortsatt på tilbud fra oss, og holder søknaden varm, sier hun.

Her kan du se hvilke studentboliger som til enhver tid har ledig plass

Per dags dato står det blant annet 1103 personer på venteliste for en hybel på Moholt studentby, mens en hybel på Berg studentby har 650 interesserte som ennå ikke har fått en plass å bo.

- Generelt kan man si at rimelige, nye og sentrale hybler hvor man deler fasiliteter med få andre er de mest attraktive. Klostergata og Bloksberg på Øya er svært populære. Folk vil bo nærmere sentrum enn studiestedet sitt, sier Hammer.

Mange vil dele gigakjøkken

Den nye studentbyen i Klæbuveien, som har fått navnet Teknobyen studentboliger, har også vært etterspurt til tross for at man deler kjøkken med 115 andre studenter.

- Fortsatt står 77 personer på venteliste på denne studentbyen. Det synes vi er positive tall. Normalt sett fylles studentbyer opp fordi nye studenter anbefales inn, eller de får tips fra tidligere beboere at «dette er en bra plass å bo». I helt nye prosjekter har vi ikke denne rekrutteringsfordelen, forklarer Hammer.

LES OGSÅ: Utleieprisene til værs i Trondheim

LES OGSÅ: Forsøkt lurt av boligsvindlere

LES OGSÅ: Gir opp boligjakten

Selv om du var blant de som ikke fikk studentbolig i første omgang, er det fortsatt håp. Men du må smøre deg med litt tålmodighet.

- Av erfaring forventer vi at det blir en del oppsigelser og utflyttinger utover høsten. Søker man hybel på de største studentbyene nå kan man tidligst forvente å få tilbud i september/oktober.Antall personer på venteliste for hver studentby:

Berg studentby (hybel, hybelleilighet, parleilighet): 1054

Bloksberg studentby (hybel, hybelleilighet, parleilighet): 420

Frode Rinnansvei (hybel og parleilighet): 179

Innherredsveien (hybel): 27

Jakobsliveien 55 (parleilighet): 28

Karinelund (hybel): 235

Klostergata 18 (hybel, parleilighet): 212

Klostergata 20 (hybel, parleilighet): 81

Klostergata 56 (hybel): 97

Lerkendal (hybel, parleilighet, toppleilighet): 270

Magnus den Godesgate (hybel): 128

Moholt studentby (duplett for par, familieleilighet, hybel, parleilighet): 1186

Nedre Singsakerslette (duplett, hybel, hybelleilighet, parleilighet): 492

Persaunet studentboliger (dobbeltrom, enkelthybler): 16

Steinan studentby (duplett, familieleilighet, hybel, hybel småhus, hybelleilighet, parleilighet): 596

Sverresgate 8 (parleilighet): 17

Teknobyen studentboliger (hybel, parleilighet): 83

 
På forsiden nå