Aksjonerer mot PC-nekt på eksamen

- Meningsløst med programmering på penn og papir.

Studenttingsleder Per Martin Sandtrøen ved NTNU ønsker bruk av PC ved eksamen. 

Saken oppdateres.

70.000 studenter markerer onsdag sin misnøye med at de ikke får bruke PC ved eksamen. Selv informatikkstudenter må skrive ned lange programmeringskoder med penn, papir og trolig omfattende bruk av viskelær.

Det er studentparlamentene ved universitetene i Oslo, Bergen, Tromsø og NTNU i Trondheim som onsdag lanserer kampanjen «PC til eksamen» på vegne av 70.000 studenter, skriver Aftenposten.

Mens PC er standard hjelpemiddel for elever på videregående skole i nesten alle fag fra neste vår, må universitetsstudenter dokumentere behov for spesiell tilrettelegging for å få samme mulighet.

Ulogisk med penn og papir

Kvalitetsreformen sier at studentene skal være forberedt på arbeidslivet, men ut fra den tankegangen er det ikke logisk å drive eksamen med penn og papir, sier statssekretær Kyrre Lekve (SV) i Kunnskapsdepartementet til avisa.

- Vi ser med stor sympati på dette kravet fra studentene, sier Lekve som sier det ikke er aktuelt å gripe inn overfor studiestedene, men han tror institusjonene etter hvert vil la studentene bruke PC under eksamen. Når er imidlertid høyst usikkert.

Tekniske løsninger

- Både de faglig ansatte og studentene ønsker PC på eksamen. Vi jobber med å få på plass tekniske løsninger, sier seksjonssjef Jan Lanestedt ved senter for informasjonsteknologi ved Universitetet i Oslo. Han sier det jobbes med å finne en løsning der studentene kan bruke sine egne bærbare PC-er.

Stor konkurranse

Ved NTNU vil det blant annet avholdes en stor konkurranse blant de 20.000 studentene for å fremme saken, forteller leder av Studenttinget ved NTNU, Per Martin Sandtrøen.

- Her vil studentene oppfordres til å komme med det beste slagordet for hvorfor vi burde gis lov til å bruke PC på eksamen. Den som skriver det morsomste og mest fengende slagordet på Facebook, Twitter eller på stand på NTNU vil vinne flotte premier forklarer han.

Han mener det er flere gode argumenter for å la elevene ved høyere utdanning bruke PC på eksamen. Blant annet fokusererer han på tidsklemma under eksamen, og det at PC er et viktig verktøy i svært mange fag.

- Det er lite pedagogisk smart at en student som studerer datateknikk skal vise hvor god han er til å programmere på papir, understreker Sandtrøen.

 
På forsiden nå