Betaler ølen via armbånd

NTNU-studentene Odin Standal og Dag Christoffersen har utviklet et nytt betalingsmiddel som prøves ut under Uka.

Saken oppdateres.

- Du kan sette inn inntil 1000 kroner på armbåndet, som erstatter kontanter, forteller Odin Standal.

Sammen med Dag Christoffersen har han utviklet programvaren som gjør det mulig for rotekopper å holde bedre orden på pengene sine. Armbåndet føres over en sensor, og beløpet trekkes. Og skulle du miste båndet, kan det sperres.

Samarbeidsprosjekt

Det nye betalingsmidlet er utviklet i samarbeid med Accenture, DnB Nor og Uka. Foreløpig prøves det ut på studenter og kan brukes på alle Samfundet-barene, unntatt Selskapssiden. 100 armbånd er delt ut. Ukas reklamesjef Karsten Vatn utelukker ikke at armbåndet vil tas i bruk på Samfundet også etter uka, men sier prøveprosjektet må evalueres først.

Armbåndet er basert på en allerede kjent teknologi, såkalt RFID (radio frequency identification), som også benyttes i skikort og køfribrikker. Her gjør radiobølger det mulig å identifisere objekter trådløst.

- Sikkerheten er blitt bedre, og brikkene er blitt billigere og lettere, sier Standal.

Tilbakemeldinger fra studentene så langt tyder på at prototypen er enkelt å bruke, men at det kan være noe tungvint å opprette en konto før armbåndet tas i bruk.

Sikret seg jobb

Odin Standal og Dag Christoffersen går i 5. klasse ved siv. ing-studiene datateknikk og kommunikasjonsteknologi. De utviklet armbåndet under sommerjobb i Accenture og nå har de begge fast jobb i selskapet.

- Vi fikk fast jobb over et intervju i Dagens Næringsliv, og ble ganske happy, sier Standal.

 
På forsiden nå