NTNU-ferskinger sliter med matten

Kommende siv.ing.-studenter ved NTNU sakker mest akterut med oppgaver - fra ungdomsskolen.

Saken oppdateres.

NTNU-studentene som ble testet ved studiestart, greide bare å svare riktig på seks av ti oppgaver. Disse studentene har hatt full fordypning i matte på videregående – likevel får de trøbbel med oppgavene på ungdomsskolenivå.

- Dette er ikke godt nok, sier fungerende dekan Kari Hag ved fakultet for informasjonsteknlogi, matematiikk og elektronikk ved NTNU til adressa.no.

Hun påpeker likvel at NTNU-studentene kom nest best ut i undersøkelsen fra Norsk Matematikkråd, så vidt slått av kommende studenter fra Norges Handelshøgskole.

For lave opptaksrav

Men ifølge Aftenposten er det likevel de kommende siv.ing-studentene på NTNU som sakker mest akterut i undersøkelsen fra Norsk Matematikkråd.

- Hvorfor er det slik?

- Opptakskravene ved IKT-studiene på siv.ing var for lave sist. Vi har fått inn mange studenter med for dårlige karakterer fra videregående, og da testen ble tatt hadde ikke studentene gjort noen innsats for å bli bedre, mener Hag.

Dermed blåses det igjen liv i debatten om hvorvidt NTNU skal skjerpe opptakskravene på realfagene til karakteren fire. Det foreløpige svaret fra kunnskapsdepartementet er nei.

Ikke følelse for tall

Hag, som også er leder av undervisningsutvalget i matematikkrådet, mener de kommende realfagsstudentene sliter med å gjøre enkle overslag. Ønsket fra det matematiske miljøet ved NTNU er derfor å droppe kalkulator på deler av eksamen på videregående- og ungdomsskoletrinnet.

- De har for lite følelse med tall og størrelser, sier Kari Hag.

Og hvis man ikke klarer å regne med tall, blir det trøbbel når man skal regne med bokstaver, sier leder Per Manne i matematikkrådet til Aftenposten.

På forsiden nå