Her er NTNU-studentenes nye fartsmonster

46 studenter har lagt ned 40 000 arbeidstimer.

Saken oppdateres.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen fulgte spent med da lakenet ble dratt av racerbilen som har fått navnet KA Aquilo R. Det betyr nordavind på latin. Avdukingen skjedde i et fullstapet auditorium ved NTNU mandag.

Frivillig organisasjon

Revolve NTNU er en frivillig studentorganisasjon startet og driftet av studenter ved NTNU som ønsker mer praksis i studiet. Hvert år er det et nytt team som får prøve seg som racerbilprodusenter.

Her er studentene som står bak NTNU Revolve

- Skal kjempe i toppen

Racerbilen skal delta i en av verdens største studentkonkurranser, nemlig Formula student. Hvert år avholdes konkurransen flere steder i verden, deriblant ved Silverstone i England og Hockenheim i Tyskland. I fjor sommer deltok over 130 ulike lag ved Silverstone.

- Revolve NTNU har som mål å kjempe helt i toppen av feltet, og vi har samlet 46 av de beste studentene fra alle årstrinn og fra ti forskjellige ingeniørlinjer ved NTNU. I år har vi nedlagt 40 000 arbeidstimer for å oppnå et best mulig resultat, skriver racerbilprodusentene i en pressemelding.

Startet i 2010

Bakgrunnen til NTNU Revolve startet i 2010. Studentene Steffen Johnsen, Sigbjørn Eriksrud, Simen Johnsen og Øyvind Våland diskuterte mulighetene for å finne prosjekt som ga mer praktisk erfaring. Da det ble klart for dem at de ikke kunne være med på det etablerte Shell Eco-marathon-prosjektet, ble svaret Formula student.

Det er en produksutviklingskonkurranse der teamene får i oppdrag å utvikle, designe og konstruere sin egen formel racerbil for det ikke-profesjonelle markedet. I tillegg til å utvikle en bil, som i seg selv krever et bredt spekter av ingeniørdisipliner, skal lagene utvikle salgspresentasjoner og økonomianalyser til prosjektet.

46 studenter har brukt mye av sin fritid på å lage denne racerbilen.  
    
      (Foto: NTNU REVOLVE)

46 studenter har brukt mye av sin fritid på å lage denne racerbilen.   Foto: NTNU REVOLVE

Studentene skal i team designe og bygge en enseters racerbil som vil bli utsatt for en serie av statiske og dynamiske tester. 
    
      (Foto: NTNU REVOLVE)

Studentene skal i team designe og bygge en enseters racerbil som vil bli utsatt for en serie av statiske og dynamiske tester.  Foto: NTNU REVOLVE

Konkurransen ble i 1981 startet ved University of Huston i samarbeid med SAE International.  
    
      (Foto: NTNU REVOLVE)

Konkurransen ble i 1981 startet ved University of Huston i samarbeid med SAE International.   Foto: NTNU REVOLVE

Revolve NTNU dreier seg om å skape fremtidens ingenører på NTNU ifølge studentene selv.  
    
      (Foto: NTNU REVOLVE)

Revolve NTNU dreier seg om å skape fremtidens ingenører på NTNU ifølge studentene selv.   Foto: NTNU REVOLVE

På forsiden nå