Dette er det nye NTNU-styret

Per-Kristian Foss tar over stolen etter Marit Arnstad.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen og resten av Kunnskapsdepartementet har i dag oppnevnt Per-Kristian Foss til ny styreleder ved NTNU.  

Saken oppdateres.

Kunnskapsdepartementet har utnevnt den profilerte Høyre-politikeren Per-Kristian Foss til ny styreleder ved NTNU. Hans personlige vara vil være Ola T. Lånke fra Rennebu.

– NTNU står foran store utfordringer i årene som kommer, og trenger en dreven og kunnskapsrik person som styreleder. Det finnes ingen som er bedre rustet til å gjøre denne jobben for NTNU enn Per-Kristian Foss, og jeg er glad for at han har takket ja til oppgaven, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen i en pressemelding.

Historisk som homofil statsråd

Foss er nestleder av Kontroll- og konstitusjonskomiteen ved Stortinget, og har vært stortingsrepresentant siden 1981. Han var finansminister i Kjell Magne Bondeviks andre regjering. Foss ble historisk som den første åpne homofile statsråden i Norge. Ektemannen er tidligere administrerende direktør i Schibsted forlag, Jan Erik Knarbakk.

Han har hovedfag i statsvitenskap. Det ble nylig kjent at han ikke ville ta noe gjenvalg etter åtte perioder på Stortinget.

– Universitetene og de vitenskapelige høyskolene er viktige samfunnsinstitusjoner, og med ekstern representasjon i styrene tilføres impulser, kompetanse og erfaring. Gjennom dette ivaretas samfunnsinteresser og samspillet mellom institusjonene og samfunnet styrkes, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Fra olavsfest til NTNU

De resterende styremedlemmene er profiler innenfor kultur- og samfunnslivet.

· Tidligere direktør for Olavsfestdagene, Randi Wenche Haugen, (Trondheim) (NY) med personlig vara Gerd Janne Kristoffersen (Oslo) (NY)

· Rektor ved Mälardalens högskola,Karin Röding, (Stockholm) med personlig vara Nina Udnæs Tronstad (Inderøy) (NY)

· Administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad, (Sundlandet) (NY) med personlig vara Jørgen Randers (Oslo) (NY)

– Jeg mener vi har funnet frem til mange dyktige personer med stort engasjement og bred erfaring, som vil gi gode innspill i styrearbeidet ved institusjonene, sier Kristin Halvorsen.

Det nye styret ved NTNU vil begynne 1. august.

Skatvaling og tidligere toppolitiker Marit Arnstad (Sp) ble for nøyaktig ett år siden presentert som ny samferdelsminister. Hun hadde vært styreleder ved NTNU siden 2005.  oktober i fjor besluttet Kunnskapsdepartementet å oppnevne Morten Loktu som ny styreleder ved NTNU frem til slutten av juli i år. Loktu har vært medlem av styret ved NTNU fra 2005 og har fungert som styreleder etter at Arnstad fratrådte vervet.

På forsiden nå