TEMA

tirsdag 26.10 2021
Tillitsvalgte ved St. Olavs hospital Lise Dragset, Nito, 
    
      (Foto: Espen Bakken)

Fullstendig håpløs tankegang å leie dyrt, når det finnes alternativer

St. Olavs hospital bør klare å utvide på Øya i stedet for å gå ut på leiemarkedet. Systemet som regulerer sykehusenes mulighet til å ta opp lån, må endres.

lørdag 05.12 2020
administrerende direktør Eva Annie Svendsen og styreleder Siri Merethe Rønning i Trondheim Spektrum AS. Intervju rundt konkursfaren for storhallen. 
    
      (Foto: Kim_Nygaard)

Her er datoene Spektrum-selskapene kan være tomme for penger

Trondheim Spektrums bønn til departementene har ikke ført frem så langt. Nå har ledelsen satt opp datoene for når de tre selskapene kan gå tom for penger - dersom de ikke får mer hjelp.

onsdag 02.12 2020
Tone Rognlie mener alle ansatte på Øya Helsehus burde få tilbud om gratis eller rabattert parkering under koronapandemien. Foto: Therese Alice Sanne 
    
      (Foto: THERESE ALICE SANNE)

Forskjellsbehandling i helsevesenet:

Sykepleier Tone må betale fullpris for å parkere på jobb - mens kollegene på St. Olav får stor rabatt

Mens de ansatte på St. Olav får billig parkering for å komme seg trygt til jobb under koronapandemien, må de kommunale sykepleierne på Øya betale fullpris - til tross for at de må følge kommunens strengeste smittevernregler.

fredag 11.09 2020
Bård Schevig kljøpmann Bunnpris i Elgesetergate 

Denne butikken er blitt størst på øl i Trondheim

Du må ut av Midtbyen for å finne det største butikkutvalget av øl i Trondheim. At du må til en Bunnpris-butikk, er kanskje en overraskelse.

mandag 16.09 2019
 

Før og nå

Husker du Nidarø i 1970?

tirsdag 23.04 2019
Trondheim: Dromedar med nytt konsept i gammel bilbutikk. Daglig leder og gründer i Dromedar, Preben Oosterhof og driftssjef Cathrine Ostreich Grunnhov. Foto: MARIANN DYBDAHL, Adresseavisen 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Dromedar-gründeren har gått med en drøm i tre år. I sommer åpner serveringsstedet

onsdag 10.04 2019
Tusenvis av studentboliger på og rundt Gløshaugen vil gjøre campus til en levende bydel, skriver Adresseavisen på lederplass. 

Adresseavisen mener

Kloke boligplaner for Gløshaugen

Studentsamskipnaden (Sit) planlegger å bygge inntil 4000 nye studentboliger på Gløshaugen, Øya og Kalvskinnet i løpet av ti år.

onsdag 20.03 2019
«Nå brukes det 300 millioner på Torvet. Hva om det settes av en tilsvarende sum til foredling av resten av Midtbyen?» spør kronikkforfatteren. 

Kronikk

Midtbyen vanskjøttes som attraksjon

fredag 25.01 2019
Trondheim Spektrum får ikke begrensninger i hvor når det kan kjøres tungtransport i anleggsarbeidet.  
    
      (Foto: Trygve Skogseth)

Tungtransporten får fortsette på skolevei: – Det er et overgrep

Tungtransporten til Trondheim Spektrum får fortsette mens barna går til skolen.

torsdag 17.01 2019
Dyrere enn planlagt: Opparbeidelsen av uteområdet rundt Trondheim Spektrum vil koste 81,3 millioner, 19,9 millioner mer enn budsjettert, hvis ikke bystyret vedtar å kutte ut bl.a. flaggstenger, skatepark, klatrevegg og leketilbud for barn. 

Ny kostnadssprekk for Trondheim Spektrum

Opparbeidelsen av uteområdet rundt den nye storhallen Trondheim Spektrum på Øya kan bli opptil 20 millioner kroner dyrere enn budsjettert.

mandag 17.12 2018
Kandidat 1: Årets trønder er ingen ukjent sak for Håkon Bleken. Han fikk tittelen allerede i 2003, da Adresseavisen delte ut prisen alene. Da var han 75 år og hadde nettopp sluttet å røyke. – Jeg kunne godt tenkt meg en røyk av og til, sier han nå, 15 år senere. 

Årets trønder 2018 - kandidat 1:

En uredd bypatriot? En sjikanøs debattant? Eller en genial kunstner?

En uredd bypatriot? En sjikanøs debattant? Eller en genial kunstner? Meningene er mange om Håkon Bleken, som snart fyller 90 år.

torsdag 01.11 2018
Minst mulig parkering på stadion: Var ønsket til ordfører Rita Ottervik, men hun og Arbeiderpartiet stemte ikke for et forslag om å si nei til å bruke Trondheim stadion til parkeringsplass for den store naboen, Trondheim spektrum. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Bystyret i Trondheim:

Vil ikke ha parkering på Stadion

Parkering på Trondheim Stadion er et problem for friidretten. Høyrerepresentanten Christianne Bauck-Larssen vil ha bilene bort.

mandag 24.09 2018
I stua: Hege Stokstad inviterer sammen med Sigmund Tvete Vik i Trondheim kammermusikkfestival inn til «hjemme hos»-konsert i «Casa Stokstad» på Øya i Trondheim neste onsdag. 

Huset har vært et musikalsk samlingspunkt i Trondheim i over tre generasjoner - nå selges det

– Det føles rett å «spæll ut huset», sier Hege Fernanda Stokstad (53).

lørdag 22.09 2018
Timeprisen til konsulentene som har bistått Trondheim Spektrum AS varierer fra 775 kroner til 2900 kroner i timen – uten moms. 

Ti konsulentbyråer har kostet Trondheim Spektrum 14 millioner på under to år

Minst fem konsulentselskap hjalp til da det stormet som verst rundt Trondheim Spektrum AS i sommer. På tre travle måneder fakturerte styreleder Siri Merethe Rønning alene for en halv million kroner.

torsdag 13.09 2018
Kronikkforfatterne forsikrer byens befolkning om at ny aktivitet i Trondheim Spektrum ikke skal gå på bekostning av breddeidretten. 

Kronikk

Lite visste vi da vi takket ja til å bli styreleder og direktør i Trondheim Spektrum, at vi skulle bli sendt rett i ryddinga

torsdag 06.09 2018
Nye Trondheim Spektrum reiser seg på Øya i Trondheim. Nå sikrer politikerne de ekstra pengene som selskapet sier de trenger for å fortsette. 

SISTE: Flertall i bystyret for å redde Trondheim Spektrum

Et stort flertall sier ja til å gi de pengene som Trondheim Spektrum trenger. Men kritikken var hard, og debatten lang.

mandag 20.08 2018
Diskuterer konkurs: - Ikke fordi vi tror at dette er en sannsynlig utgang, men fordi rådmannen har plikt til å utrede alle sider ved en sak, sier kommunaldirektør Olaf Løberg om saksfremlegget hvor en mulig konkurs i Trondheim Spektrum diskuteres. 

Tror ikke Trondheim Spektrum blir slått konkurs

Kommunaldirektør Olaf Løberg tror ikke politikerne vil la Trondheim Spektrum bli slått konkurs. Han regner med flertallet i bystyret sier ja til å bevilge inntil 55 millioner kroner til Trondheim Spektrum.

fredag 17.08 2018
Rangeres først. Midtstilt kollektivfelt i Elgeseter gate rangeres først i en ny evaluering Miljøpakken har gjort for Trondheim kommune. 

Slik blir Elgeseter gate med nye bussfelt

Nå kan du selv vurdere om du tror midtstilt bussfelt blir best.

onsdag 11.07 2018
Rolf Jarle Brøske leder i kontrollkomiteen i Trondheim kommune. 

Ber om svar fra styreleder, ordfører og rådmann etter Spektrum-smell

Kontrollkomiteen vil be om en redegjørelse rundt hva som har skjedd i Trondheim spektrum-saken.

Den store hallen i det nye Trondheim Spektrum er under bygging. I august i år arrangeres derfor fiskerimessa Nor-Fishing i hallene som ikke er revet, på idrettsstadion og på Skansen. 

Trondheim Spektrum betalte 6,6 mill. for å komme ut av serveringsavtale

Trondheim Spektrum kjøpte Trondheim Catering i januar i år for 6,6 millioner kroner, for å komme ut av avtalen om serveringstjenester til arrangementene i hallen. Ekspert mener avtalen har vært ulovlig siden den ble inngått i 2007.

torsdag 21.06 2018
Samisk aktivist: Sørsamen Elsa Laula Renberg var reineier, politiker og en viktig foregangsperson for samenes rettigheter. 

Altfor mange gubber i gatene

14 gater blir navnløse når Trondheim slår seg sammen med Klæbu, men det finnes flust av kvinner å velge i når veiene skal døpes på nytt.

onsdag 23.05 2018
Til salgs: St. Olavs hospital trenger penger, og velger nå å selge pasienthotellet. Salget skal bidra til å finansiere senter for psykisk helse. 

Selger pasienthotellet med evigvarende leiekontrakt

St. Olavs hospital forventer en inntekt på rundt 450 millioner kroner når de nå starter salget av tre eiendommer.

tirsdag 22.05 2018
Rik på hus: Karl Johan Kopreitan grep muligheten da Trondheim trengte flere boliger. Det har betalt seg. Eiendomsinvestoren fra Leksvik eier næringsvirksomhet som er verdt minst en halv milliard kroner. 

- Det er kult å eie Tyholttårnet

Eiendomsutvikler Karl Johan Kopreitan (45) vet fra å studere egen bankkonto at det er lønnsomt å skaffe trondhjemmere et sted å bo. Men det som virkelig er kult, er å eie Trondheims høyeste bygning.

tirsdag 06.03 2018
God plass: Enkelte steder mellom Gløshaugen og Elgeseter gate er det problemfritt å bygge, som på parkerings plassen på Hesthagen, skriver innsenderen. 
    
      (Foto: Trygve Lundemo)

NTNU-campus

Dette mener bygningsrådet om NTNUs byggeplaner

Trondheimspolitikerne sier nei til bygging langs Klæbuveien. Men de er fortsatt åpne for å vurdere bygging helt i sør i parken.

tirsdag 06.02 2018
 
    
      (Foto: ADRESSEAVISEN)

Kommunalråd Ingrid Skjøtskift (H) om stoppordren fra Riksantikvaren:

- Nok et bevis på at utbyggingen på Nidarø aldri burde vært igangsatt

Det kan bli kostbart å få tiltak på plass slik at Klostergata tåler tungtrafikken til og fra Nidarø.

 

Stopper all tungtransport til Nidarø

Riksantikvaren frykter skader på uerstattelige kulturminner.

torsdag 07.12 2017
Kommunaldirektør for byutvikling i Trondheim, Einar Aassved Hansen, er fornøyd med at Fylkesmannen setter godkjent-stempel på hans arbeid. 

Avviser alle klager i Trondheim spektrum-saken

Det er ikke gjort feil i arbeidet med reguleringsplanen i den omstridte og betente saken om Trondheim spektrum, ifølge Fylkesmannen.

onsdag 15.11 2017
Lastebiltrafikken er tett i Klostergata ved Nidarø onsdag ettermiddag. 

Utstillere ble skjelt ut da de rigget til messe på Øya

Tungtrafikken går tett til og fra messeområdet på Trondheim Spektrum. Denne helga arrangeres boligmessen for første gang uten parkeringsplasser.

mandag 06.11 2017
Anleggsområde: Arbeidet med den kontroversielle nye storhallen på Nidarø er i gang, og Trondheim Spektrum er preget av anleggesvirksomheten. Inngang blir i porten til venstre. 

- La bilen stå hjemme!

Onsdag kveld blir det klassisk britisk hardrock i Trondheim Spektrum. Utenfor hallen er det mer preg av singel, sand og søle.

fredag 29.09 2017
Trondheim Spektrum river først den gamle hallen fra 60-tallet. Tirsdag behandles søknad om rammetillatelse for den nye storhallen. 

Rådmannen godtar deler av planen for nye Spektrum

De foreslår å si ja til det meste, men rådmannen ønsker å avslå en dispensasjonssøknad og det stilles spørsmål rundt hvordan fasaden er utformet.

onsdag 27.09 2017
Stor motstand: Øya velforening og en anonym, kommersiell aktør klager på kommunen i saken om Trondheim Spektrum. 

Klagesak gjør at Trondheim Spektrum endrer hvordan de fører regnskap

Trondheim kommune er klaget inn for EØS-kontrollorganet ESA på grunn av Trondheim Spektrum. Det er en anonym «potensiell konkurrent» og Øya velforening som står bak.

fredag 22.09 2017
 

Får selge pasienthotellet ved St. Olavs hospital

Helse- og omsorgsminister Bent Høie har åpnet for salg av pasienthotellet ved St. Olavs hospital. Dermed er det håp om psykiatrisenter på Øya.

tirsdag 22.08 2017
Blir ny. Slik skal Trondheim Spektrum bli seende ut når utbyggingen blir ferdig. 

Frykter kommunen får smekk for Spektrum-sprekk

Hvilke forpliktelser påtok kommunen seg da rådmannen signerte for en halv milliard i byggekreditt til Trondheim Spektrum-utbyggingen?

tirsdag 18.07 2017
 

Sommerpraten:

Sommerpraten: - Man kan ikke sitte på rumpa i åtte uker

I sommer velger Julie Metlie Anderssen og Lene Bergersen heller pulsklokke og joggesko på løpebane enn kaffe og kake på kafé.

fredag 14.07 2017
Frustrert: Bobilturisten Helge Lunde har forsøkt finne en parkeringsplass på Øya Stadion i to dager. 

Helge fikk ikke parkert bobilen i Trondheim - måtte kjøre helt til Levanger

Per dags dato finnes det bare et parkeringsanlegg for bobiler i Trondheim. Der står mange bobilturister parkert lenger enn det som er lov.

tirsdag 20.06 2017
Kan bli solgt: På nytt vurderer St. Olav å selge pasienthotellet. Hotellet har 110 rom, og rundt halvparten disponeres av sykehuset. St. Olav vil imidlertid sikre retten til å bruke hotellet også ved et eventuelt salg. 

Vurderer å selge pasienthotellet ved St. Olav

St. Olavs Hospital trenger penger til å bygge senter for psykisk helse på Øya.

mandag 12.06 2017

Innbrudd i barnehage

To dører brutt opp i barnehage på Øya i Trondheim.

mandag 08.05 2017
Elgeseter: KAM-senteret vil være en åpen storstue som inviterer folk inn på NTNUs campus og samtidig vitaliserer bydelen Elgeseter, mener innleggsforfatterne. 

Debatt

Elgeseter er mer enn et veikryss, Ole Wiig

«Byen, universitetet og KAM-senteret vil være best tjent med en konsentrert campus rundt Gløshaugen, Øya og Elgeseter.» skriver Anne Kristine Børresen og Fredrik Shetelig i dette debattinnlegget.

mandag 24.04 2017
Veldig lettet: - Dette skal bli et godt utgangspunkt for arbeidet vårt, sier Magnhild Nordal Eggesbø, enhetsleder i Øya barnehage om den nye rammeplanen for barnehagen. 

- Nå er vi veldig glade

- Vi er veldig glade for at vi fortsatt får bestemme over hvilke metoder vi skal bruke og at barnas medvirkning er står like sterkt som i dag, sier Magnhild Nordal Eggesbø, enhetsleder i Øya barnehage.

tirsdag 14.03 2017
Her kjører bilene over det som trolig er Elgeseter kloster og Harald Hardrådes levninger under fiskerimessa i Trondheim i august 2016. Oppgradering av veien i forbindelse med den omstridte utbyggingen av Trondheim Spektrum kan utløse arkeologiske utgravinger i området. 

Kan føre til arkeologiske utgravinger:

Vikingkonge ligger trolig begravd på veien mot Spektrum

Olav den helliges halvbror skal ha fått sitt siste hvilested på Nidarø.

lørdag 11.03 2017
 

Loddrett over Trondheim gjennom 80 år:

Kranglet om Nidarøs skjebne også i 1937

Debatten om Nidarø var frisk også for 80 år siden. Historiske flybilder viser hvordan Trondheim har endret seg – fra 1937 og frem til i dag.

mandag 05.12 2016
 

Debatt

Mannen bak uttrykket monsterhallen: Vil bli et skjemmende sår i Trondheims ansikt.

onsdag 23.11 2016
Klar tale: - Det synes som om disse planene berører Ilen kirke og dens nære omgivelser på omfattende vis, skriver Tor Singsaas i en e-post til byplankontoret i Trondheim kommune. 

Nå kaster biskopen seg inn i striden rundt storhallen

- Det synes som om planene berører Ilen kirke på omfattende vis, mener biskopen.

søndag 20.11 2016
Jørg Høyland er nabo til Trondheim Spektrum og bekymrer seg for en eventuell utbygging. - Når det er så mye trafikk allerede, er det ikke tvil om at det vil vokse. Bare på en vanlig treningskveld står det stadig 10-12 biler på tomgang på snuplassen for å hente og slippe av barn. 
    
      (Foto: NORUNN BERGESEN)

Naboene på Øya reagerer:

Parkerer på grøntareal

3000 biler passerte huset til Jørg Høyland på vei til og fra Boligmessen på Nidarø bare på lørdag. Tilsammen hadde messen 12 000 besøkende i helgen.

onsdag 16.11 2016
Nidarøs Venner, en tverrpolitisk aksjon for å ivareta bymiljøet, kulturen, idretten og messebyen, samlet folket på Torvet mot bygging av storhall på Nidarø tirsdag kveld. 

Folkemøte på Torget mot storhall på Nidarø:

Folket presser politikerne i storhallsaken

tirsdag 15.11 2016
Forrige gang: Protesttoget mot utbyggingsplanene på Nidarø i september. Nå mobiliserer de igjen. 

Vil styrke kampmoralen mot Nidarø-utbygging

Onsdag blir det folkemøte.

fredag 11.11 2016
Stenger: Under konserter med mer enn 4000 tilskuere, og andre større arrangement som Nor-Fishing, kan Klostergata bli stengt for besøkende og vareleveranser, med unntak for folk som bor på Øya. 

- Stenger Klostergata for å skåne beboerne

Ved å stenge Klostergata for biltrafikk under større arrangement i Trondheim Spektrum, tar man hensyn til folk som bor i området.

torsdag 10.11 2016
Går imot: Eva Mette Hay, i Gudruns gate på Øya, er en av mange beboere som protesterer mot planene om å stenge Klostergata for biltrafikk under store arrangementer i Trondheim Spektrum. 

Øya-beboere reagerer på kjørenekt: - Føler vi blir boende bak en mur

Beboere på Øya reagerer sterkt på et forslag om å stenge Klostergata for biltrafikk under store arrangementer.

tirsdag 01.11 2016
Uenige: Mens Jon Gunnes (V) er misfornøyd med tirsdagens vedtak, mener Geirmund Lykke (KrF) at det var en nødvendig avklaring. 

Storbyhall-debatten:

- Dagens vedtak er et dolkestøt

Utvikling i saken om Trondheims nye storbyhall.

mandag 31.10 2016
Parkeringsplass. I dag er det parkering og lagerskur på tomta hvor Hans Hoff i Realinvest (til venstre) og Ingolf Høyland i E. C. Dahls Eiendom mener Trondheim Arena bør bygges. 

Vil være med på spleiselag for å få ny storhall til Brattøra

Realinvest og E. C. Dahls Eiendom vil være med på å finansiere en ny storhall på Brattøra. De har tatt frem igjen planene for Trondheim Arena.

lørdag 22.10 2016
- Man må tørre å tenke stort, og være ambisiøs på vegne av byens befolkning, sier Petter Stordalen, som mener Trondheim bør får en stor ny multiarena på Brattøra. Denne uka var han i Trondheim og møtte ansatte. Han møtte også næringslivet i byen på et arrangement i toppetasjen på Choice-kjedens Brattøra-hotell. 

Stordalen vil ha en ny storhall på Brattøra

Hotelleier Petter Stordalen mener politikerne må legge en ny storhall til Brattøra. Bygges en stor multiarena her, vil han være med på å betale for den.

onsdag 05.10 2016
Harry Tiller og Tone Sofie Aglen er møteledere på Adresseavisen og Selskabet for Trondhjems Bys Vel sitt folkemøte. Dørene på Byscenen åpner kl 17.30. 

Folkemøte om byutvikling:

Hvem skal bestemme?

Hvordan skal Trondheim skal vokse og utvikle seg? Det blir dueller, innspill fra engasjerte ildsjeler og politisk debatt på folkemøtet ved Byscenen onsdag kveld.

søndag 25.09 2016
 

- Få opp øya for Øya

I overkant av 600 personer gikk i protesttog, og dobbelt så mange fremmøtte hørte på appellene mot utvidelsen av Trondheim spektrum.

tirsdag 13.09 2016
Enige politikere: Det var Høyres Ingrid Skjøtskift som foreslo den ekstra kontrollen, men Arbeiderpartiets Geir Waage var raskt ute med støtte. 

Debatten om ny storhall på Øya:

Storhallen på Øya: Vil ha ny, uavhengig kontroll

Geir Waage (Ap) støttet Ingrid Skjøtskift (H).

søndag 04.09 2016
Øivind Lunde, tidligere direktør i Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeide og riksantikvar, mener Øya kunne blitt vår Frognerpark. 
    
      (Foto: Kristin Rødland)

Debatt

Nidarøområdet kunne vært vår Frognerpark

torsdag 01.09 2016
 

Kulturoppropet mot nye Nidarøhallen:

- Som å bygge en motorvei over Bakklandet fordi vi skal ha oss en biltur til neste år

Anne B. Ragde mener det er galskap å gi bort Trondheims indrefilet.

tirsdag 30.08 2016
 

- Et uopprettelig overgrep mot kulturbyen Trondheim

Liv Ullmann, Håkon Bleken, Bjørn Alterhaug og Ulf Risnes er blant kulturarbeiderne som nå mobiliserer mot nye Trondheim Spektrum.

Leder i idrettsrådet, Anne-Lise Bratsberg vil ha storhall på Nidarø. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Debatt

Idretten påvirker klima-vennlig byutvikling

mandag 29.08 2016
Ønsker seg ny bydel: Administrerende direktør i eiendomsmeglingsfirmaet Nylander mener det lett kan bygges 850 boliger på Øya uten at man privatiserer området. Han mener en boligutbygging kan gi god plass til almennheten ved at man tar hensyn til friområdene på stedet. 

- Kommunen kan tjene 600 millioner om vi bygger boliger på Øya

Per Ø. Nylander mener storhallplanene på Øya bør avblåses, og at det heller bør bygges boliger.

fredag 26.08 2016
 

Ukeadressa:

Vil stoppe storhall på Øya

- Kunne dette skjedd i for eksempel Berlin? - Nei. Nei. Er du gal!

Varsku her: Klaus J. Sonstad advarer mot storhallplanene på Øya. 

Debatt

Få opp øya for Øya!

«Point of no return? Jo takk, den har vi hørt før. Politikerskremsel» skriver Klaus Joacim Sonstad i dette debattinnlegget.

torsdag 25.08 2016
Trond Åm (V) foreslår at bystyret skal be rådmannen utrede hall på Sluppen. 
    
      (Foto: Leikny Kristine Havik Skjærset)

Kronikk

Her kan storhallen ligge

Rådmannen bør utrede Sluppen som nytt sted for en ny storbyhall. Dette kan skje uten forsinkelser av prosjektet, mener flere aktører.