TEMA

tirsdag 05.01 2021
Foreldre ved Åsveien skole reagerer på tilbudet til sine barn ved skolen. Her fra venstre Rune André Kjølaas, Ida Buhagen Syversen, Tor-Eirik Solberg, Eduard Ortega og Eirin Holberg. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Foreldre fikk medhold:

Foreldre fikk medhold: Trondheim-skolens kutt er ulovlig

Ni foreldre som klaget til Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen) på at deres barn fikk redusert sitt skoletilbud ved Åsveien skole og ressurssenter høsten 2020, fikk medhold. Spørsmålet er hva kommunen vil gjøre videre med dette. 

onsdag 28.10 2020
Karen-Anne Aalmo lærer Åsveien 
    
      (Foto: Glen Musk)

- Det er unntakstilstand. Hvem vil være lærer i en skole under så sterkt press?

Åsveien skole har mistet drøye 13 årsverk høsten 2020, sammenlignet med fjoråret. De har drøyt 8,5 millioner kroner mindre å rutte med. Så kom pandemien, med strengt smittevern og stadige helomvendinger.

lørdag 14.03 2020
ÅSVEIEN SKOLE: Nathaniel på skolen. Autismetilbudet ved Åsveien i ferd med å bli rasert. Vi treffer Ida Buhagen Syversen hjemme i Nedre Flatåsvei 128. Hun har en sønn, Nathaniel (9), som har flere diagnoser, og går på Åsveien skoles autismetilbud. Case og konsekvens: Vi bygger nyheten om at 6-12 mennesker må sies opp ved tilbudet som Nathaniel bruker. Pappa heter Fred Syversen. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Da foreldrene dro hjem med nyfødte Nathaniel, var de uvitende om at roen skyldtes en alvorlig hjertefeil

Da Nathaniel ble født, en fredag på Ullevål sykehus, var Ida og Fred lykkelige og uvitende, som de fleste førstegangsforeldre er.

fredag 24.01 2020
 

Debatt:

Havsteinbakken er en farlig skolevei på vinteren. Må det virkelig en ulykke til?

fredag 06.09 2019
 

Jeg la jo merke til de andre barnas lunsjpakker

– Mamma, hvorfor fikk jeg ikke pastasalat i matboksen i dag, klager dattera mi.

torsdag 15.11 2018
 

Dette høytrykket gir Trøndelag en smak av vinter fra helgen

Det uvanlige milde novemberværet i Trøndelag fortsetter for fullt de neste dagene, men fra lørdag sørger et kraftig høytrykk for kaldere vær.

mandag 03.10 2016
 
    
      (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

Autismetilbudet ved Åsveien skole:

Rektor ønsker mer penger til autister

- Jeg synes at barna som har store hjelpebehov bør ha en større økonomisk ramme enn i dag, sier Stein Wasmuth, rektor på Åsveien skole.

onsdag 28.09 2016
 

Autistiske elever ble lovet tryggere skolehverdag

- Sønnen min, Ethan (8), gikk på skolen uten pedagog i flere uker. Det hadde ikke foreldre til barn i den ordinære skolen akseptert. At elevene ikke har lærer i skoletiden, sier Anders Straume.

onsdag 21.09 2016
Alle ut i gata: Her er det ikke plass til Andreas Standal Prestvik t.v.), Signe Woll Nordeng, Kine Marie Antonsen og Olvia Erikson Øverland på fortauet. 
    
      (Foto: Terje Svaan, Adresseavisen)

Kan hekken din kan føre til en ulykke?

Viltvoksende hekker fører til uframkommelige fortau. Det gjør skoleveien farlig for elever som må ut i gata.

mandag 11.07 2016
Miljøpakken: Et tre meter bredt fortau bygges i Havsteinbakken mellom Breidablikkveien og Breisynveien, ved hjelp av penger fra Miljøpakken. Fortauet for smalt til å kunne brøytes godt nok på vinterstid. Elever ved Åsveien skole skal få en tryggere skolevei. 

Trygger skoleveien i sommerferien

Midt i skoleferien pågår et omfattende arbeid med å gjøre skoleveier i Trondheim tryggere.

mandag 13.06 2016
På Sverresborgen: Konservator, Daniel Johansen, bruker skrift i sand for å forklare elevrådsrepresentantene ved Åsveien skole, Oscar Aasland Larsen (12) og Ole Johannes Villa Furre (13) hvilke områder de ønsker å bruke til samisk bosetting. Bak står representantene for Ungdommens bystyre, Tyra Joarsdottir og Eskil Indrestrand, samt varaordfører Hilde Opoku (MDG). 

Sverresborg Museum garanterer skolevei der den går i dag

Museet forlanger at politikerne nå avklarer hva de kan og ikke kan gjøre på eget område. - Dette er komplisert og nå er grepet voldsomt stramt, sier museumsdirektør Torunn Herje, som vil ha samisk avdeling på plass midt i stridens kjerne om et drøyt halvår.

torsdag 02.06 2016

Nekter å gi seg i kampen om friområdet på Sverresborg

Elektrisk port, ny tursti og fortsatt grense mot Dyrborgskogen for beboerne, er noen av tiltakene Trøndelag Folkemuseum på Sverresborg vil gjøre for å få utvidet museumsområdet. Men kommunen vil ikke endre noe som helst.

torsdag 03.03 2016
 

Åsveien skole nominert til nok en byggepris

Åsveien skole nominert til Årets trebyggeri.