TEMA

søndag 29.08 2021
Utsiktstårnet: 
 Hun kaller seg Salome Dorfer og er talsperson for klimaaktivistene i Lützerath. Hun vil gjerne bli lærer på et tidspunkt, og synes derfor det er en dårlig idé å stå fram med sitt riktige navn.
 

Utenriks:

I Tyskland forbereder aktivister det store slaget

De monsterstore gravemaskinene spiser seg inn i landsbyen Lützerath på jakt etter brunkull. Miljøaktivistene har slått leir i tretoppene og forbereder det store slaget.

lørdag 21.08 2021
 

De har kun kjent én kansler. Nå må de snart stå på egne ben. Men hva vil «generasjon Merkel»?

Tysklands unge hungrer etter noe nytt når Angela Merkel om kort tid går av, etter 16 år som forbundskansler. Men hva vil de unge?

søndag 23.05 2021
Mål i sikte: Annalena Baerbock og hennes grønne partifeller seiler på en medvind, fem måneder før valget i Tyskland.
 
    
      (Foto: NTB)

Utenriks:

En oppsiktsvekkende dom pålegger den tyske regjeringen å føre en mer radikal klimapolitikk

En oppsiktsvekkende dom pålegger den tyske regjeringen å føre en mer radikal klimapolitikk av hensyn til de yngre generasjonene.

tirsdag 21.07 2020
 

Historisk krisepakke kan gi EU ny giv

lørdag 27.07 2019
German Defense Minister Ursula von der Leyen, who has been nominated as European Commission President, briefs the media after the Conference of Presidents of European Parliament's party blocs in Brussels, Belgium, July 10, 2019. REUTERS/Francois Lenoir 
    
      (Foto: FRANCOIS LENOIR)

Utenriks

I festlig lag sverger Europas mektigste kvinne til en spesiell drikke

I festlig lag sverger Ursula von der Leyen til vann med kullsyre. Er det fest, så er det fest. Livsnyteren Jean-Claude Juncker blir etterfulgt av sin rake motsetning.

søndag 14.07 2019
Comeback-Hitler: Et nytt tysk tabu ble brutt da Adolf Hitler gjenoppsto i komedien

Utenriks

Rammstein tar tempen på Tyskland

Hva kan Rammstein fortelle om tingenes tilstand i Tyskland anno 2019? Politikens Berlin-korrespondent Erik Jensen skal hjem etter fem år, og bruker tungrockbandet som bakteppe når han måler tilstanden på nasjonen.

søndag 17.06 2018
Forhåpentligvis er vi snart der at vi kan snakke om ledere og ikke kvinnelige ledere. Her er tre ledere, Tove Moe Dyrhaug (RBK-sjef), Erna Solberg (statsminister) og Angela Merkel (tysk rikskansler).  
    
      (Foto: Richard Sagen/Kristin Svorte/AFP)

Mange kvinner må selv ta skylda for at de ikke kommer seg opp og fram

Er det teite mannfolk eller misunnelige medsøstre som gjør at kvinner ikke sjefer mer i arbeidslivet?

lørdag 03.03 2018
Han er tilbake! Silvio Berlusconi har slått sine koster sammen med Giorgia Melonis nyfascistiske parti Fratelli d'Italia og Matteo Salvinis nasjonalistparti Lega Nord. 

Det går mot tidenes blåmandag på kontinentet

Berlusconi er tilbake, mens tyske sosialdemokrater skal bestemme om de vil gå i regjering med Merkel. Det går mot tidenes blåmandag for EU.

tirsdag 26.09 2017
Angela Merkel gikk kraftig tilbake under valget i Tyskland, men beholder makten. Det høyrepopulistiske partiet AfD fikk nesten 13 prosent av stemmene. 

Adresseavisen mener:

Tyskland er fortsatt stabilt, men ytre høyre skaper uro

Angela Merkel beholder makten i Tyskland. Det er bra for stabiliteten i et Europa som ellers er i ferd med å bli mer urolig.

søndag 24.09 2017
 

Utenriks

«Generation Raute» har aldri hatt noen andre enn Merkel

Tre millioner unge tyskere skal stemme for første gang søndag. Et flertall av dem tar gjerne enda flere år med Angela Merkel, hun som har regjert Tyskland så lenge de kan huske.

lørdag 08.07 2017
 
    
      (Foto: AP/ NTB Scanpix)

G20 vedtok slutterklæring i Trumps ånd

G20-toppmøtet klarte å nå enighet om en slutterklæring. Men teksten måtte sukres godt med Trump-politikk før den amerikanske presidenten kunne svelge den.

søndag 28.05 2017
Tysklands statsminister Angela Merkel ankommer G7-møtet på Sicilia. 
    
      (Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix)

Men den tyske lederen er også irritert og bekymret over Trump

Det kan være vanskelige tider i vente der gamle allianser ikke kan tas for gitt, sier Tysklands statsminister Angela Merkel.

mandag 27.03 2017
Kontroll- og konstitusjonskomiteen: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) og justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) møtte i forrige uke til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjons-komité om terrorsikring. 

Kronikk:

Hvem lyver om terrorberedskapen?

Nå har det nettopp skjedd igjen. Denne gangen i London. Det er antakelig bare et tidsspørsmål før det smeller igjen her.

mandag 28.09 2015
Forfatter og professor Ian Buruma mener det er bedre å ta flyktningene til Europa enn å hjelpe dem i nærområdet. - Europa trenger innvandring og å ha store flyktningeleire i Midt-Østen vil ikke føre til god utvikling der, sier suksessforfatteren bak boka «År null» 

- Dårlig løsning å hjelpe dem der de er

Anthony Beevor er for engelsk, Michel Houellebecq for fransk. Og Angela Merkel har gjort det eneste riktige.