TEMA

lørdag 07.11 2020
Investor: Bernt Østhus (bildet) er daglig leder og medeier i familiens selskap Staur Holding, der faren Agnar Østhus er hovedeier. 
    
      (Foto: Kjell A. Olsen)

Tar et tap på over en kvart milliard kroner

Trondheimsinvestor Bernt Østhus sier at nederlaget mot den latviske staten i voldgiftsretten, er hovedårsak til at familieselskapet Staur Holding tar et tap i regnskapet på 274 millioner kroner.

mandag 21.09 2020
OVERVIK: Diverse drone-bilder over Overvik. Overvik på Ranheim er Trondheims største boligprosjekt. Kolbjørn Selmer, er hovedeier i Overvik-prosjektet. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Byens innbyggere har krav på å få vite hvorfor

tirsdag 17.03 2020
Bernt Østhus leder familiens omfattende investeringsvirksomhet i Staur-konsernet. Kilden til familieformuen er Norsk Kylling på Støren. 
    
      (Foto: Kjell A. Olsen)

Trøndersk investor krevde 400 millioner i erstatning - ble i stedet dømt til å betale 30 millioner

Finansmannen Bernt Østhus hadde gjennom Staur-konsernet planer for storstilt utbygging ved flyplassen i Riga. Etter at planene kollapset gikk han til sak mot Latvia. Det endte med tap på alle punkter.

søndag 10.03 2019
Landbasert: Fram Exploration driver med oljeutvinning på land i delstatene Colorado og Nord-Dakota i USA. Riggene på bildet tilhører ikke selskapet. 
    
      (Foto: NTB Scanpix, AP)

Varsel om tvangsoppløsning av trøndersk oljeselskap

Det trondheimsbaserte oljeselskapet Fram Exploration tapte 700 millioner kroner på tre år. Nå har selskapet fått varsel om tvangsoppløsning.

onsdag 08.08 2018
Investor: Bernt Østhus og investeringsselskapet Staur har saksøkt den latviske staten og krever erstatning på over 600 millioner kroner. Østhus mener myndighetene i landet har erstatningsansvar for at det er stukket kjepper i hjulene for Staurs investeringer i Riga. 

Trondersk investor krever 600 mill. fra den latviske staten

Østhus-familien krever over 600 millioner kroner i erstatning fra den latviske staten på grunn av uenighet om utbygging rundt den internasjonale flyplassen i Riga.

torsdag 15.02 2018
Kystad var området som ble tatt ut av grønn strek etter at Rune Olsø sent kvelden før det avgjørende bygningsrådsmøtet sendte forslag til merknad til sin gode venn, Aps gruppeleder Geir Waage, som «valgte å videresendte tekstinnspillene som sine egne», som Økokrim skriver i den detaljerte henleggelsen. (Les hele henleggelsen på adressa.no). 

Økokrims henleggelse avdekker:

Rune Olsø foreslo selv merknaden som utløste én million kroner i Kystad-avtalen

Økokrims etterforskning avdekker at Rune Olsø og hans nære venn, gruppeleder i Ap, Geir Waage, avtalte på e-post og sms hva som skulle stå i merknaden kvelden før Kystad-området ble tatt ut fra grønn strek.

torsdag 21.12 2017
Helge Kvamme, som også ble hyret av Staur for å ettergå Kystad-saken, får sterkt kritikk etter at tre andre parter har gjennomgått hans gransking av en større konkurs i Bergen. 
    
      (Foto: Borgen, Ørn E, Scanpix)

Gransker anmeldes til Økokrim

Mannen Staur-eier Bernt Østhus hyret inn for å granske Kystad-saken, anmeldes nå til Økokrim i forbindelse med en annen granskningsrapport.

tirsdag 19.12 2017
Ordfører Rita Ottervik og gruppeleder Geir Waage på vei inn til avhør med Økokrim i Kystadsaken i slutten av april i år. Nå har de blitt avhørt på nytt. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Politikertoppene i nye økokrimavhør

Nesten ni måneder etter at Økokrim åpnet etterforskning i Kystad-saken, pågår den fremdeles. Politikertoppene på rådhuset har vært inne i nye avhør.

mandag 20.11 2017
Sjeldent: Dette bildet av en ulv og en ravn i finsk vinterterreng var Østhus høyest rangerte enkeltbilde i konkurransen. 
    
      (Foto: Bernt Østhus)

Trøndersk forretningsmann kåret til landets beste naturfotograf

Den trønderske forretningsmannen Bernt Østhus vant NM i naturfoto for tredje gang på fire år.

tirsdag 04.07 2017
«Jeg ser nå frem til etter hvert å få avsluttet saken, og setter stor pris på all støtten som så mange har vist meg og min familie gjennom en krevende tid,» skriver Olsø i en sms til Adresseavisen. Her fra da han var i avhør med Økokrim. 

Intern rapport slår fast at Olsø ikke har brutt regler

Staur Holding går nå ut med konklusjonen, men de vil ikke gi innsyn i den private granskningsrapporten så lenge Kystad-saken er under etterforskning av Økokrim.

fredag 05.05 2017
Overvik Dette jordbruksområdet ble vedtatt omdisponert til boliger i 2012, noe som var i strid med rådmannens innstilling og vedtatte planer. 

Revisjonen skal også undersøke Overvik og Være

Kontrollkomiteen ber kommunerevisjonen undersøke Rune Olsøs og Staur Holdings roller i tomteområdene Overvik og Være.

onsdag 15.03 2017

Olsøs e-post til Kystad om grønn strek tre uker før bygningsrådet

17. mars 2015 skriver Rune Olsø en mail til Terje og Roger Eriksen der han ber dem signere avtalen som han kaller "rimelig standard".

torsdag 09.03 2017
I avtalen som ble inngått mellom Staur Holding AS, Kystad Vestre AS og PH Utvikling I AS, var det en forutsetning av det var Rune Olsø personlig som skulle bistå med hjelp til å sikre at grøntområdet Kystad ble et boligområde. Totalt seks millioner kroner var avtalen verdt. 

Utbygger betalte to millioner for Ap-toppens bistand

fredag 04.11 2016
 

Ansatte Ap-Olsø som lobbyist: Skulle sikre ny gulltomt

Tidligere Ap-leder Rune Olsø ble hyret inn som konsulent av Østhus-eide Staur for å få landbruksområdet Kastbrekka omregulert til boliger. Varaordfører Hilde Opoku reagerer på Olsøs roller.

torsdag 03.11 2016
- Det som er typisk for eiendomsutviklere er at de løser egne problemer på egen tomt. Du skyver det ikke over på naboen, eller det offentlige, fremholder Knut Selberg - som ikke er i tvil om at det motsatte har skjedd på Overvik. 
    
      (Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth)

- Overvik har vært spesiell

En av veteranene i byggebransjen sier nå at Overvik-utbyggingen har vært spesiell ved at utbyggerne løser problemene sine på naboens eiendom.

Hadde vi gjort som rådmannen anbefalte, ville vi hatt en større boligprisvekst er min påstand, sier ordfører Rita Ottervik etter Adresseavisen oppslag om hvordan Overvik-aktørene fikk det som de ville. 

- Man velger sine venner og yrkeskarrierer selv

Ordfører Rita Ottervik understreker at både Ap og kommunen har regler om at når du står nært noen, eller har økonomiske fordeler, så skal du ikke være med i behandlingen av sakene.

torsdag 22.10 2015
Trønderen Svein Lindbak startet internettbanken Ya Bank. Nå er han involvert i en ny satsing på forbrukslån. 

Ber trønderske rikinger investere i ny bank for forbrukslån

Bankgründer Svein Lindbak skal gjøre Verdibanken om til en bank for forbrukslån. Trønderske investorer inviteres til å satse pengene sine.

lørdag 12.09 2015
Hjemvei: Den Beijing-baserte investoren Chris Rynning er i ferd med å vende tilbake til hjembyen Trondheim. 

- Er i dialog med utenlandske investorer

Den Beijing-baserte forretningsmannen Chris Rynning sier at investorer i Kina og Japan er interessert i å kjøpe seg inn i norske sjømatselskaper.