TEMA

fredag 25.09 2020
I en urolig verden og med flere statsledere som synes å ta seg til rette og bryter internasjonale avtaler, så er det viktig enn noen gang å holde faste ved internasjonale lover og avtaler, skriver sokneprest Lise Martinussen i Strindheim kirke. 
        
            (Foto: Terje Svaan (Arkiv))

Dette er en av hovedgrunnene for at man ikke klarer å få en rettferdig fred i Israel og Palestina

mandag 15.04 2019
Jesus med tornekrona: «Ecce homo», latin for «se hvilket menneske!», er de ordene som Pontius Pilatus ifølge Johannesevangeliet ytret da han viste frem den piskede og tornekronede Jesus Kristus for folkemengden. Scenen er hyppig fremstilt i kristen billedkunst, og Quentin Massys, ca. 1520, har malt denne utgaven.  

Kan vi fortsette å ha så mange fridager når vi ikke har peiling på det kristne innholdet i feiringa?

For de fleste fungerer påska helt utmerket uten Jesus. Men kan vi fortsette å ha så mange fridager når vi ikke har peiling på det kristne innholdet i feiringa?

fredag 24.08 2018
- For meg er det utrolig viktig at vi har politikere i Trondheim som står for moderne, tolerante, mangfoldige verdier, sier Gjermund Gorset. 

Homovielse-saken i KrF:

- Som homofil synes jeg slike holdninger ikke hører hjemme i politiske partier

- Som homofil synes jeg at slike holdninger ikke hører hjemme i politiske partier som vi samarbeider med lokalt, sier Gjermund Gorset, leder i AUF Trondheim.

søndag 08.04 2018
Påskefortellinga: «Påska handler om menneskelivets store, eksistensielle spørsmål – glede og forventning, vennskap, fellesskap og svik. Grådighet. Redsel og mot, feighet og massesuggesjon. Sorg og død. Håp og nytt liv. Og kjærlighet» skriver Beate Lerdahl. 

Signert

Påskefortellinga som mange bare går forbi

Det er stadig flere som ikke vet hvorfor vi feirer påske.

søndag 15.10 2017
Barna holder søndagsskole: Når Trøndelag Teater gjenskaper fortellingene fra bibelhistorien, er det de seks barneskuespillerne som spiller de vktigste rollene. 

Barna stråler i kompakt bibelhistorie4

Elegant og stilsikker og etter hvert virkelig rørende formidling av bibelhistorien, der de yngste skuespillerne imponerer stort.

tirsdag 10.10 2017
Bula Neobistro: «Jeg velger å tolke bruken av disse utvetydige religiøse bildene som et uttrykk for en lengsel etter en åndelig dimensjon i tilværelsen» skriver Beate Lerdahl. 

Signert

Gjør det noe at vi møter Jesus på veggen på vei inn til toalettet?

Følelser kan man ikke argumentere med, heller ikke de religiøse. Men man må vite at de er der. Så er det et stort spørsmål om man skal ta hensyn til dem eller ikke. Jeg tror det blir en av de store debattene i tida framover.

fredag 25.08 2017
Jobs harde jobb: «Røff guide til bibelen» er ikke helt uten fun facts, som bakgrunnen til de harde lidelsene til Job - her i William Blakes klassiske strek og farger. 

Gjør tungt stoff om til en lesefest5

Med denne guiden som reisefølge, blir en fottur inn i Bibelens vidstrakte ørkenlandskap som en tur ut i hagen.

mandag 13.03 2017
Bibelen ble folkelesning: «Luther ga tilbake til folket, det som en liten gruppe hadde tatt monopol på og holdt for seg selv, og brukt for å gi seg selv makt og fordeler», skriver Beathe Lerdahl. 

Signert

Derfor lar jeg meg ikke tråkke på av mennesker med mye større bibelsk selvtillit enn meg

onsdag 30.11 2016
 

Kronikk

En av de mest populære helgener, også i Trøndelag

I dag, 30. november, er det Andreasmesse. Apostelen Andreas var og er en av de mest populære helgener og hans dødsdag minnes i dag over hele verden.

tirsdag 24.05 2016
Bilbelbursdag: Tor Singsaas, som er styreleder i Det Norske Bibelselskap, fikk for alvor et forhold til Bibelen da han var konfirmant. 

Kronikk

«Bibelen blir jeg aldri ferdig med. Jeg har lest i den mer eller mindre hver dag i over 50 år»

Det Norske Bibelselskap – «en svensk morgengave» i unionsdannelsen – fyller 200 år torsdag 26. mai.

onsdag 16.03 2016
Romersk offiser: Joseph Fiennes som offiseren Clavius på jakt etter Jesu levninger i «Rise». 

På jakt etter Jesus4

Trosdrama skjemmes av enkelte flauser.