TEMA

søndag 15.09 2019
Marek Jasinski, Ola Lund Renolen, Erling Moe, Geir Waage, Ottar Michelsen, Geirmund Lykke, Ingrid Skjøtskift, Berit Tiller, Elin Marie Andreassen, Rita Ottervik. Elisabeth Høyem, Bygningssjef i Trondheim kommune, Ragna Fagerli, Byplansjef i Trondheim. kommune, Einar Assved Hansen, kommunaldirektør 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Debatt:

Kjære bygningsråd: Når er det nok fortetting?

Vi etterlyser svar på hvordan bygningsrådets vedtak av 25. september i fjor blir fulgt opp og «håndhevet» i plan- og byggesakskontorene. Bygningsrådet vedtok at fortetting skulle skje med kvalitet.

mandag 02.09 2019
 

Å møtes på bar i byen kan gi stor avkastning

Hvorfor vil stadig flere bo i byen der det er dyrt, trangt, stressende og støyende?

Salget av Strindalia starter snart, og det er JMs første boligbygg i Trondheim. Fra venstre: Adm. dir. Per Ø. Nylander i Meglerhuset Nylander, prosjektsjef Ragnar Husby i JM Norge og Thomas Børnich, direktør for region vest i JM Norge. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Her kommer de første prosjektene i Trondheim bygd av en av Nordens største boligbyggere

Prosjektet Strindalia er de første boligene JM bygger i Trondheim. Deretter skal de bygge i Sjetnemarka og på Byåsen.

torsdag 22.08 2019
Bygger: Administrende direktør Roar Munkhaugen i Heimdal Bolig sier at utbyggingen på Øvre Nyhavna vil stå for en stor del av boligene de selger i år. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Nå skjer det noe som sjefen i Heimdal Bolig tror kan gjøre boligbygging dyrere

Roar Munkhaugen i Heimdal Bolig forventer å selge boliger for rundt 1,2 milliarder kroner i år, men tror valutakursen vil gjøre det krevende å holde kostnadene nede for noen av prosjektene.

torsdag 20.06 2019
Fire etasjer: Alternativ 2 har maksimal høyde på fire etasjer og 42 leiligheter. Dette alternativet ønsker rådmannen. I bakgrunnen skimtes Saxenborg gård. 
    
      (Foto: Voll Arkitekter)

Adresseavisen mener

Trondheim må fortettes med vett

Vedtaket om å bygge blokker på nabotomta til Saxenborg gård i Trondheim er et godt eksempel på et vanskelig dilemma lokalpolitikerne må håndtere.

tirsdag 18.06 2019
Leder for tilsyn ved byggesakskontoret i Trondheim kommune, Odd Morten Hansen, sier det ikke er vanlig at en utbygger søker så mange ganger om å få midlertidig brukstillatelse for boliger som i Elvegata 5b. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Får fortsatt ikke flytte inn i boliger i Elvegata

Leilighetsbygg med fem boliger i Elvegata

fredag 31.05 2019
Prosjektdirektør Arve Heggem i Obos Nye Hjem (til venstre) og daglig leder Torry Eilertsen i Stiklestadveien Eiendom forteller at de ønsker å beholde mange av teknobedriftene i Stiklestadveien 1 og Ladebekken 4 etter at det også er bygd boliger ved Lade Teknopark. 
    
      (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

River bygninger for å få plass til 1000 nye boliger ved teknologibedrifter

Nå starter reguleringen av det som skal bli opptil 1000 nye boliger i Lade Teknopark i Stiklestadveien.

onsdag 15.05 2019
Nedre Møllenberg 88 ute 
    
      (Foto: Eiendomsmegler 1 Midt-Norge)

Trondheims minste enebolig er til salgs

På Møllenberg er en nybygd enebolig på 42 kvadratmeter i en bakgård til salgs.

fredag 05.04 2019
Heimdal Bolig har solgt 70-80 av ca 100 boliger i 1. byggetrinn på Nyhavna Øvre, Ladalen, for 300 mill. Adm. dir. Roar Munkhaugen Heimdal Bolig Børge Aunaas, prosjektsjef i Heimdal bolig (briller) Eiendomsmegler Thomas Løbakk Heimdal Eiendomsmegling (yngst) Prosjektsjef Håvard Ulvan i Heimdal Bolig Foto: Rune Petter Ness 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Solgte leiligheter for 409 millioner på én dag

Heimdal Bolig solgte 94 av 102 boliger ved salgsstart i sitt nyeste prosjekt.

tirsdag 12.03 2019
Utmark: Eiendommen består hovedsakelig av lauv- og barskog, og ligger vest for bebyggelsen på Kattem. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Kjøper eiendom for 55 millioner – vil bygge rundt 520 boliger

Eiendomsinvestor Øyvind Antonsen vil bygge blokker og rekkehus på utmarkseiendommen Skjetleinskogen ved Kattem.

fredag 01.03 2019
Tribune: Daglig leder Robert Sotberg (til venstre) og markedssjef Magnus Barstad i Zolen & Månen på tribunen til tribunebygget på Ranheim 

Har kjøpt tribunebygget til Ranheim Fotball

- Ranheim er flaggskipet i trøndersk fotball etter min mening, sier markedssjef Magnus Barstad i investeringsselskapet Zolen & Månen, som har kjøpt tribunebygget på hjemmebanen til Ranheim Fotball.

fredag 01.02 2019
4. byggetrinn: I de to blokkene skal det bygges 39 og 28 leiligheter, til sammen 67. 

Obos bygger på spekulasjon:

Bestemte seg for å starte bygging selv om ingen av 67 leiligheter var solgt

Obos har bestemt byggestart for 67 nye leiligheter i Ladebyhagen, før noen av leilighetene var lagt ut for salg. Det er første gang Obos starter bygging uten å vite hvordan salget går på forhånd.

søndag 06.01 2019
Slik skal de ni skiferkledde husene i Vannkunsten se ut når de er klare til innflyyting i 2020. 
    
      (Foto: Illustrasjon: Leonard Design Architects/Oslo S Utvikling/Vannkunsten)

Oppdalsskifer skal kle nye boliger som koster opptil 24 millioner

Norsk skifer fra Oppdals-bedriften Palmer Gotheim Skiferbrudd skal kle både yttervegger og tak på det nye boligprosjektet Vannkunsten i Bjørvika i Oslo.

onsdag 05.12 2018
Rundt 70 personer deltok på det åpne møtet om Ladejarlen på nye Lade skole tirsdag kveld. 

– Utbyggerne bare høvler av én etasje av blokkene, så går planen gjennom

Det var stort engasjement da Trøndelag fylkeskommune inviterte til informasjonsmøte om planene om å rive tidligere Ladejarlen videregående skole på Ladehammeren.

mandag 03.12 2018
«Er det ingen grenser for hvor fortettet et boligområde i Trondheim kan bli nå?» spør innleggsforfatteren. Bildet viser boligbyggingen i Gryta, som ligger mellom Steinanveien og Othilienborg. 

Debatt

I over ett år nå har vi og andre naboer sett og hørt seks enorme blokker reise seg

tirsdag 20.11 2018
Vil beholde: - Det kan godt bygges boliger her, og kanskje kan man bygge om deler av anlegget, sier Høyres kommunalråd Ingrid Skjøtskift, som er en kritisk til at Trøndelag fylkekommune ønsker å rive tidligere Ladejarlen videregående skole og bygge boliger. 

Sier nei til å rive hele Ladejarlen skole

- Dette går altfor langt, sier kommunalråd Ingrid Skjøtskift (H) om Trøndelag fylkeskommunes planer om å rive Ladejarlen videregående skole for å bygge boligblokker på eiendommen.

søndag 18.11 2018
Eneeier: Eiendomsinvestor Karl Johan Kopreitans Trym Bolig har solgt 100 nye boliger til nå i år, en nedgang fra fjoråret. Men omsetningen er nesten like stor, fordi boligene solgt i år er dyrere. Bildet er tatt i vår, i Magnus den Godes gate på Øya, hvor Trym Bolig bygger 93 leiligheter. 

Tar over hele milliardkonsernet selv

Eiendomsutvikleren Karl Johan Kopreitan kjøper ut kompanjongen og tar over hele eiendoms- og entreprenørkonsernet Trym Eiendom. I år omsetter det for over én milliard kroner.

torsdag 15.11 2018
Vil rive: Tidligere Ladejarlen videregående skole, også kalt Sjømannsskolen, ble tegnet av arkitektene Asbjørn og Ingrid Stein etter en arkitekt konkurranse på 1950-tallet. Byggningene har et areal på over 15 000 kvadrat meter. 

Vil rive Ladejarlen skole og bygge 200 boliger

Trøndelag fylkeskommune vil rive den tidligere Ladejarlen videregående skole på Ladehammeren og selge eiendommen til boligbygging. Byantikvaren mener derimot at skolebygget må bevares.

tirsdag 13.11 2018
Leilighetskjøper: Nina Steen og samboeren kjøpte i fjor høst en 122 kvm stor leilighet i Elvegata 5b. Byggesakskontoret har stoppet byggingen blant annet på grunn av frykt for brannfare. De tre kjøperne i prosjektet har hevet kjøpene sine. 

Nina kjøpte drømmeleiligheten, nå er byggingen stoppet

Trondheim kommune har stoppet byggingen av et leilighetsbygg med fem boliger i Elvegata, blant annet på grunn av bekymring for brannfare. Boligkjøperne frykter å tape penger de har betalt til utbyggeren.

søndag 11.11 2018
Konfliktene rundt boligbygging og fortetting er mange i Trondheim. Bygningsrådet får stadig nye klager på sitt bord. Det kan ikke være slik at bare de som roper høyest blir hørt, skriver vår kommentator. 

De som roper høyest i avisa kan ikke få overkjøre alle de andre

Roper du høyt, kan det hende en politiker hører deg. Men for mange er kampen mot fortetting på nabotomta en tapt sak.

fredag 19.10 2018
På den 15 mål store tomta hvor Hageland holder til i Østmarkveien på Lade, skal det bygges opptil 280 leiligheter om noen år. 

Debatt

Vi lurer på hvor mange mennesker de har tenkt å presse inn i denne bydelen?

«Vi er nå vitne til en uvettig fortetting» skriver Mai Elisabeth Berg i dette debattinnlegget.

søndag 23.09 2018
 

Visste du at Hammersborg ble bygd av ungdom i bolignød?

- Jeg har nok vært på kanten til besatt, sier Margrethe Rinnan og ler. Hun snakker om retromøbler, en besettelse hun altså har fått under kontroll. Vi er på Hammersborg - i et borettslag som ble bygd på dugnad etter krigen. De sto på som besatt den gang også - drevet av bolignød.

onsdag 05.09 2018
Bilde er tatt ved en tidligere anledning, da det var svært mange visninger på Møllenberg en ettermiddag. 
    
      (Foto: BØRGE SVED)

Boligprisene i Trondheim steg mer i august enn prisene på landsbasis

Boligprisene i Trondheim steg med 1,8 prosent i august.

tirsdag 04.09 2018
Fortvilet: - Vi kan ha forståelse for naboene som har klaget, men samtidig er det vanskelig for oss som har fått ja fra kommunen til noe som arkitekten anser som små endringer. Det er fortvilende, sier Frode Reinertsen, som sammen med kona Cecilie Høines Reinertsen venter på at kommunen skal behandle endringene på nytt. 

Eplehagefortetting:

Boligen var godkjent og ferdig - nå har de fått avslag

Trondheim kommune godkjente i fjor sommer endringer på en enebolig som skulle bygges på Berg. Nå har Fylkesmannen opphevet kommunens tillatelse. Samtidig er huset bygd ferdig.

torsdag 23.08 2018
Espen Eek fra den lokale velforeninga begynte med å si at kommunen har gjort en god jobb og lyttet til dem underveis. Han hadde likevel en rekke meget kritiske kommentarer. 

Folkemøte på Vikhammer i kveld: - 15 meter høye funkishus fire meter fra tomtegrensa er oppskriften på å ødelegge bomiljøet

Beboere på Vikhammer er bekymret for høye hus, dårlige trafikkløsninger og mer narkotika blant lokal ungdom hvis det kommer 2500 nye innbyggere til stedet.

 

Kronikk

Kommunen vil pepre de to sentrale Vikhammer-åkrene med boliger

Trondheim og Melhus ligger i Norges-toppen i nedbygging av matjord. Nå prøver Malvik kommune å gjøre dem rangen stridig i en dyster, trøndersk statistikk.

torsdag 16.08 2018
«Vi har frist til 16. september med å protestere mot denne utbyggingen» skriver innleggsforfatterne.
lFaksimile av oppslag i lokalavisa Bladet 5. mai 2018. 

Debatt

Vi er et eldre ektepar som fant ut vi skulle flytte. Fire måneder etter huskjøpet fikk vi det første sjokket

«Vi ble søvnløse og tenkte på saken dag og natt. Hva kunne vi gjøre? Hvem kunne hjelpe oss?» skriver Rolf og Grete Ording Dahl i dette debattinnlegget.

torsdag 12.07 2018
På den 15 mål store tomta hvor Hageland holder til i Østmarkveien på Lade skal det bygges opptil 280 leiligheter om noen år. 

Vil bygge opptil 280 boliger på gartneritomt

Skanska har kjøpt eiendommen hvor gartneriet Hageland holder til på Lade. Konsernet ønsker å bygge opptil 280 leiligheter på tomta.

 

Meglere fikk overskudd etter fem år i minus

Meglerhuset Nylander fikk i 2017 et overskudd før skatt på vel 1,5 millioner kroner, etter underskudd de fem foregående årene.

mandag 09.07 2018
Erstatning: Eierne av de 74 leilighetene i Sameiet Moksneslia Terrasse i Selsbakklia krevde 12,3 millioner kr. i erstatning fra utbygger. I Sør-Trøndelag tingrett er de tilkjent 3,3 millioner. 

Eierne av 74 leiligheter er tilkjent erstatning fra utbygger

Utbygger Maja Eiendom Holding anker dommen.

tirsdag 03.07 2018
Smell: Her stemmer Klæbu-politikerne for utbygging. De får bare støtte fra Frp's Elin Marie Andreassen. Resten av Trondheim-politikerne sørger for at de taper saken. 

Full splid: Trondheim sier nei til 400 boliger i Klæbu

Trondheim og Klæbu blir snart ett. Nå har storesøster satt ned foten for lillesøster i den første saken av større betydning.

fredag 29.06 2018
Utbyggeren på Lilleby får lov til å bygge høyhus på 16 og 12 etasjer. Det vil bryte silhuetten slik at herregårdslandskapet på Lade påvirkes. Bildet er tatt fra Stjørdalsveien. 

Får bygge høyhus på 16 etasjer på Lilleby

Politikerne i bygningsrådet gikk imot rådmannens anbefaling, og sa ja til to høyhus på henholdsvis 16 og 12 etasjer på Lilleby.

tirsdag 26.06 2018
På knappe 50 år har byggetettheten i et ordinært boligområde utenfor Trondheim sentrum nesten blitt syvdoblet. 

Dagens nybygg kan bli til fremtidens gettoer

Hvor tett og trangt går det an å bo?

tirsdag 19.06 2018
Adm.dir. Jan Jahren (til høyre) og konserndirektør for HMS og kommunikasjon Endre Persen i Hent på Skjetne skole, hvor entreprenøren rehabiliterer og bygger nytt. Skolen skal stå ferdig i desember i år. 

Trondheims-entreprenør har snart 1000 ansatte

Omsetningen til entreprenøren Hent falt vel 740 millioner kroner i fjor, sammenlignet med 2016. Men i år og neste år øker inntektene igjen.

fredag 08.06 2018
Utbedring: Både tak og vegger måtte rives under utbedringen av de to tomannsboligene i Fagerlia i Trondheim. 
    
      (Foto: jens petter søraa)

Anker dom som ga millionerstatning til boligkjøpere

Arkitekt og entreprenørfirma anker til lagmannsretten, etter at de ble dømt til å betale 13,5 millioner til boligkjøpere i Fagerlia i Trondheim.

torsdag 07.06 2018
Nyhavna kan i fremtiden bli boligområde, men mange vil heller fortsatt ha industri her. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Kronikk

Kortsiktig lønnsomhet må ikke styre utviklingen av Nyhavna

Politikerne må ha vilje til å bruke Nyhavna som et nybrottsarbeid innen byutviklingen. Et politisk engasjement som utfordrer planprosesser og krav til kortsiktig lønnsomhet.

tirsdag 05.06 2018
På Strinda Hageby har Heimdal Bolig flere byggetrinn under bygging. De første kjøperne er også flyttet inn. 

Solgte færre nye boliger, men fikk større overskudd

Heimdal Bolig solgte 312 nye boliger i fjor, langt færre enn året før. Men samtidig fikk utbyggeren nesten like høye inntekter som i 2016.

tirsdag 29.05 2018
Over hele byen øker konfliktene når det skal bygges i hager og på grønne flekker. Nå må politikerne sørge for en kursjustering i fortettingspolitikken, skriver vår kommentator. 

En funkisvilla her og der gir ikke 3000 nye trondhjemmere tak over hodet

Nye boliger popper opp i eplehagene, og slikt blir det bråk av. Nå varsler flere partier i bystyret en mer restriktiv praksis. Det er rett politikk, men noe forsinket.

fredag 25.05 2018
JM Norge kjøper en del av utbyggingen Granåsen Gård Øst fra Heimdal Eiendom. Fra venstre: Adm.dir. Martin Asp i JM Norge, adm.dir. Ellen Tveit Klingenberg i Heimdal Eiendom og regiondirektør Thomas Børnich i JM Norge. 

En av Nordens største boligbyggere skal bygge i Trondheim

Den svenskeide boligutvikleren JM skal bygge sitt første boligprosjekt i Trondheim på Granåsen Gård Øst.

torsdag 24.05 2018
Folkemøte: Fra venstre: Initiativtager Helge Rosvold, Ragna Vorkinnslien (Rødt), Ola Lund Renolen (MDG), Elin Marie Andreassen (FrP), Geirmund Lykke (KrF), Ferhat Güven (Ap), Erling Moe (V), debattleder Harry Tiller, Ingrid Skjøtskift (H) og Svein Otto Nilsen (Pensjonistpartiet). 

- Det er forskjell på utbygging og rasering

Rundt 200 personer møtte opp på folkemøtet med byens politikere om eplehagefortetting på St. Olavs hospital onsdag kveld. De fremmøtte fikk lovnader fra flere politikere om strengere praksis.

Det brede politiske kompromisset om boliger på Overvik er et skritt i riktig retning. Vi er glade for at det nå varsles en ny politisk kurs for mer jordvern i Trondheim, skriver Adresseavisen på lederplass. 

Adresseavisen mener

Vi liker at det utøves godt politisk håndverk i lokalpolitikken

Samtlige partier i formannskapet, med unntak av Frp, stiller seg bak de nye planene for boligbygging på Overvik. Det er på høy tid at politikerne kommer sammen for å løse opp i den politiske floken som boligprosjektet har skapt.

tirsdag 22.05 2018
Rik på hus: Karl Johan Kopreitan grep muligheten da Trondheim trengte flere boliger. Det har betalt seg. Eiendomsinvestoren fra Leksvik eier næringsvirksomhet som er verdt minst en halv milliard kroner. 

- Det er kult å eie Tyholttårnet

Eiendomsutvikler Karl Johan Kopreitan (45) vet fra å studere egen bankkonto at det er lønnsomt å skaffe trondhjemmere et sted å bo. Men det som virkelig er kult, er å eie Trondheims høyeste bygning.

fredag 18.05 2018
Folkemøte: Helge Rosvold mener fortettingspolitikken i Trondheim er feilslått. Nå krever han og andre beboere svar fra politikerne på hvordan de vil ta vare på byens boligområder. 

Inviterer til folkemøte:

- Vi finner oss ikke i det som skjer

- Byen må gjøre opprør mot politikere og administrasjon. Vi må synliggjøre at vi ikke finner oss i det som skjer, sier Helge Rosvold.

søndag 06.05 2018
Kristian Dahlberg Hauge som er direktør i Håndverkerforeningen i Trondheim og Entreprenørforeningen bygg og anlegg, mener meglere må skrive hvilken entreprenør som bygger boligene de selger. 

- Folk spør hvor kjøkkenet kommer fra, men ikke hvem som bygger boligen

Det bør være obligatorisk å oppgi hvilken entreprenør som bygger boligene i salgprospektene for nye boliger, mener Entreprenørforeningen for bygg og anlegg (EBA) i Trøndelag etter avsløringer av byggefeil og entreprenørkonkurser.

mandag 30.04 2018
Naboene til Osvegen 37a er kritiske til at Boligpartner Trondheim har lagt ut to planlagte tomannsboliger til salgs, på tomta hvor eneboligen på bildet står. Fra venstre: Thor Nilsen, Knut Blindheim, John Olav Berdahl og Thor Nilsen. 

Har ikke fått nabovarsel, men på nabotomta er fire planlagte boliger til salgs

Naboene til en enebolig i Osvegen på Reppe, oppdaget plutselig at to tomannsboliger planlagt bygd på nabotomta er annonsert til salgs, uten at de har fått nabovarsel.

tirsdag 24.04 2018
Tidligere kommunalråd for Høyre, Yngve Brox klager på vedtak om bygg på naboeiendommen sin på Byåsen. Tirsdag skal flere av hans tidligere kolleger i bygningsrådet ta stilling til om klagen skal godkjennes eller ei. Rådmannen mener det ikke er grunnlag for det, og vil sende saken til Fylkesmannen for endelig vedtak. 

Tirsdag behandles 20 byggeklager Brox klager på utbygging på nabotomta

Bygningsrådet behandler hele 20 klagesaker, mange om fortetting. Eks-kommunalråd Yngve Brox (H) klager på naboens planer.

mandag 23.04 2018
Byggekonflikt: Fra venstre: Clas Waagø-Hansen og Marie og Svein Ove Tryggestad bor i tomannsboligen til høyre. Nabo klagene på rekkehuset under bygging skal behandles av bygningsrådet tirsdag. 

Bygger rekkehus, selv om naboklagene ikke er ferdigbehandlet

På Nedre Berg er et rekkehus under bygging, selv om naboenes klager ikke er behandlet av politikere og fylkesmann ennå. Høyre, Miljøpartiet de Grønne, Senterpartiet og Venstre foreslår å gi naboene medhold i bygningsrådet.

 

Kommunen innrømmer feil – nekter å tilbakebetale over 63 000 kroner

Byggesakskontoret i Trondheim avslo byggesøknad. Familien klagde, og fikk medhold fordi de ikke trengte å søke. Men kommunen vil ikke betale full erstatning.

onsdag 04.04 2018
Forgråning: Det er ikke noe galt med grått, men når stadig flere bygg og boliger får fasadefarger mellom hvitt og svart mister Trondheim sitt særpreg.  
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Trondheim er i ferd med å forgrånes. Men nå er det hjelp å få mot kromofobien.

tirsdag 03.04 2018
Så høyt blir rekkehuset som planlegges bygd ved Tove Hagås enebolig. Innkjøringen til Hagås skal flyttes til høyre. 

Høyre vil ha strengere praksis ved eplehagefortetting:

- Vi kan ikke fortsette med at naboene betaler prisen

Naboer i Nardoskrenten er kritiske til bygging og planer om fortetting med opptil åtte boliger i to eplehager i gata. Høyre synes fortettingen i Trondheim har gått for langt, og vil ha strengere praksis.

mandag 02.04 2018
Byggefeltet Saga Park er en del av Heimdal Stasjonsby, som blir på rundt 350 boliger når det er bygd ut. Byggestart for ei av blokkene, med 32 boliger, er utsatt et halvt år. 

Utsetter bygging av 32 leiligheter etter tregt salg

Selvaag Bolig har utsatt byggestart av ei blokk på Heimdal i Trondheim, etter tregt salg av de 32 leilighetene.

torsdag 08.03 2018
 

Debatt

Denne lille bekken mellom to veier kan bli Trondheims tettest befolkede område

«Rom nok til å huse en middels norsk småby» skriver Eivind Askeland om det han beskriver som en «sjelløs blokkbebyggelse» i dette debattinnlegget.

tirsdag 06.03 2018
Eier: Andreas Alexander Husby har lagt ut huset i Danmark for salg, og ønsker å flytte hjem til den restaurerte hovedbygningen på Granåsen gård. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. 
    
      (Foto: Mari Vold)

Skal bygges rundt 800 boliger:

31-åring selger eiendom for 47 millioner kroner i Trondheim

Heimdal Bolig har kjøpt en ny del av Granåsen Gård i Trondheim, der eiendomsselskapet planlegger å bygge rundt 800 boliger.

«Problemet for Waage er at Olsøs direkte innvirkning på vedtaket ikke kom for dagen før Økokrim begynte å etterforske saken» skriver kronikkforfatteren. På bildet er Rita Ottervik og Geir Waage på vei inn i politiavhør i forbindelse med Økokrim-etterforskningen. 

Kronikk

Hvem kan ha tillit til Geir Waage?

Trondheim Arbeiderparti har fredet sin gruppeleder Geir Waage, til tross for at han har forklart seg uriktig om sin rolle i Kystad-saken i over et år. Hvordan er det mulig?

lørdag 27.01 2018
Global trend: Tilhengeren har tillatt nyttelast på 2,5 tonn. Minus interiør veier hus og henger til sammen 2,6 tonn, godt innenfor grensen til å ta med huset ut på veien. Minihus er en økende trend i USA, hvor Sivertsen har hentet mye inspirasjon. – Disse husene er et slags svar til den storkapitalistiske verdenen, sier hun. 

Hjemme hos:

Ann Kristin bygde sitt eget hus for under 100 000 kroner

Ann Kristin bygde sitt eget hus for under 100 000 kroner med resirkulerte materialer. - Vi kaster ufattelige mengder med fullt brukbare ting i Norge.

mandag 22.01 2018
Trond Lykke som er største eier og styreleder i Trøndelag Margarinfabrikk, mener Heje-familien vil betale for lite for eierandelen i Mills og Forma. 
    
      (Foto: Glen Musk, Adresseavisen)

Bunnpris-Lykke har inngått forlik med påleggsprodusent

Bunnpris-eier Trond Lykke og medaksjonærene i Trøndelag Margarinfabrikk har inngått forlik om prisen på eierandelene i Mills og Forma.

tirsdag 16.01 2018
Boligvekst: Boligbygging i bydelen medfører stor elevvekst for Lilleby skole. 

Lilleby skole vil få plass til 111 nye elever

I Østbyen er det konkrete planer for tilsammen 221 elevplasser på barnetrinnet. I tillegg trenger kommunen sårt nye ungdomsskoleplasser.

tirsdag 09.01 2018
Solgt Eneboligen ved Ringvebukta er fra 1918, har et bruttoareal på 205 kvadratmeter og tomta er på vel 1,4 mål. 

Etter at prisen ble satt ned med 3,1 millioner kroner, skjedde det noe før ny visning

En enebolig på Lade som ble lagt ut for salg til 15,9 millioner kroner, ble kuppet før fellesvisningen som var annonsert denne uka.

torsdag 04.01 2018
 

Boligprisstatistikken

Her falt boligprisene mest i Trondheim

Mens boligprisene vest i Trondheim nesten ikke falt i fjor, var det leiligheter sør i byen som hadde den største prisnedgangen med 6,1 prosent.

 

Boligprisene falt videre i desember

Prisene på brukte boliger falt 1,4 prosent i Trondheim i desember.

onsdag 03.01 2018
Eneboligen i Fagerheim Allé 89 har en prisantydning på 15,9 mill., etter at den er satt ned fra 19 mill.  

Prisantydningen på enebolig satt ned 3,1 millioner kroner

En enebolig på Lade er lagt ut for salg igjen, etter å ha blitt forsøkt solgt for 19 millioner kroner tidligere. Torsdag får vi vite hvordan boligprisene utviklet seg i fjor.

torsdag 21.12 2017
Helge Kvamme, som også ble hyret av Staur for å ettergå Kystad-saken, får sterkt kritikk etter at tre andre parter har gjennomgått hans gransking av en større konkurs i Bergen. 
    
      (Foto: Borgen, Ørn E, Scanpix)

Gransker anmeldes til Økokrim

Mannen Staur-eier Bernt Østhus hyret inn for å granske Kystad-saken, anmeldes nå til Økokrim i forbindelse med en annen granskningsrapport.

mandag 18.12 2017
Byens hjerte: Midtbyen har mange utfordringer, men med boligbygging i sentrum kan det bli mer liv, røre og handel. Bildet viser livate tilstander i Olav Tryggvasons gate i 1967. 

Joda, vi digger lettvinte kjøpesentre. Da kan vi ikke klage over at byen blir sjelløs

Joda, vi digger lettvinte kjøpesentre. Da kan vi ikke klage over at byen blir sjelløs.

mandag 11.12 2017
Naboene i Gamle Åsvei og Jakobstien frykter det nye boligprosjektet blir alt for dominerende. Fra venstre: Gaute Kongsnes, Ann Kathrin Jantsch, Arvid Kvakland og Volker Ullrich. 

Vil bygge blokker med 60 leiligheter på tre eneboligtomter

Lerka Bolig vil bygge blokker med rundt 60 boliger på tre eneboligtomter i Gamle Åsvei og Jakobstien på nedre Byåsen. Naboene protesterer.

tirsdag 05.12 2017
 

Nå tar det nesten dobbelt så lang tid å selge en bolig i Trondheim

I november i år tok det 42 dager å selge en bolig i Trondheim. Det er 18 dager mer enn i samme måned i fjor.