TEMA

mandag 21.12 2020
Styreleder Trond Heimdal (til høyre) i Bergheim Amfi mener at lademulighetene øker verdien på alle boligene i sameiet. Fra venstre: Per Olav Borgsø, operativ leder i Ohmia Charging, og Tarje Holskil, konserndirektør for marked og forretningsutvikling i Trønderenergi. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Halvannet år etter at Trønderenergi lanserte selskapet, er det ledende i landet

120 parkeringsanlegg i Trondheim har fått installert elbillading fra Trønderenergi-eide Ohmia Charging. Elbilforeningen advarer mot høye kostnader over tid.

mandag 28.09 2020
 

Alle må få lov til å lade elbilen

torsdag 18.06 2020
Generalforsamling i Fagerlia Hageby Borettslag. På bildet: Heidi Lundh , Geir Wang, Edvin Løseth og Aleksander Jacobsen Foto: Therese Alice Sanne 
    
      (Foto: THERESE ALICE SANNE)

Dette er en generalforsamling

Borettslaget hadde frist til 30. juni med å levere godkjent regnskap til Brønnøysundregisteret. Det begynte å haste med generalforsamling.

fredag 13.03 2020
Bekymret: Anne Johansen er bekymret for at Valentinlyst borettslag er i ferd med å gjøre samme tabbe som beboerne i Bromstadenga borettslag 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

- Borettslaget er i ferd med å bygge et parkeringsanlegg som det ikke er behov for

Et borettslag med mange eldre beboere er i ferd med å bygge et av Trondheims største parkeringsanlegg. Beboere frykter det vil bli fryktelig kostbart.

fredag 07.02 2020
Leilighetskjøper: Johannnes Kirksæther(21), kjøpte i fjor sin første leilighet i omstridte Bromstadenga borettslag. Etter en uventet og kraftig husleieøkning, føler han seg lurt av styrelederen i borettslaget. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

To dager etter at 21-åringen overtok sin aller første leilighet, økte husleia med 40 prosent

Johannes Kirksæther (21) fikk et røft møte med boligmarkedet: To dager etter at han overtok sin aller første leilighet, kom beskjeden om at husleia han må betale i Bromstadenga borettslag går rett til værs.

mandag 03.02 2020
HOVEDBILDE Møter styreleder Terje Bye (til høyre) i Bromstadenga borettslag som er kritisert for å presse frem en utbygging som mange ikke ønsker. her med Fred Nilsen, som også sitter i styret 
    
      (Foto: Vegard Eggen)

Styreleder i konfliktfylt borettslag beskyldes for rolleblanding

Eiendomsinvestor Terje Bye (40) blir beskyldt for en rekke rolleblandinger knyttet til at han er styreleder i Bromstadenga borettslag. Selv avviser han beskyldninger om at han skal ha skodd seg på styrevervet og den omstridte utbyggingen i borettslaget.

tirsdag 28.01 2020
Til en sak om en strid i et borettslag på Bromstad . En av beboerne er en minstepensjonist som verken har bil eller førerkort, men likevel må betale for parkeringsplass. Desiree Brigg. Foto: Rune Petter Ness 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Nå må Inger Johanne betale 18 000 kroner ekstra for en parkeringsplass hun ikke har bruk for

Det er opprør i et stort borettslag på Bromstad i Trondheim fordi husleia øker kraftig. Noen av beboerne har fra årsskiftet fått en husleieøkning på nesten 50 prosent. Hovedårsaken er at alle beboere må betale for parkeringsplass, også de som ikke har bil.

lørdag 06.04 2019
Dugnad har overlevd både velferdsstaten og penger på bok.  
    
      (Foto: Tegning/Karl Gundersen)

Jeg var på vei inn døra da jeg plutselig husket dugnaden

Vi får mye igjen for å bli med på dugnad. Men de som misbruker dugnadsbegrepet, er det ingen grunn til å hjelpe.

fredag 14.12 2018
Nye regler: Nathan Blecharczyk, medgrunnlegger og strategisk leder i Airbnb. Utleietjenesten er kritisk til regjeringens forslag til nye regler for kortidsutleie, mens Adresseavisen på lederplass roser det nye forslaget til retningslinjer for sameier og borettslag. 

Adresseavisen mener

På høy tid med grep om Airbnb og kortidsutleie

Forslaget til nye regler for kortidsutleie virker som en fornuftig balanse mellom regulering og frihet innenfor visse rammer.

mandag 04.06 2018
Landemerket Valentinlyst borettslag består i dag av seks høyhus på 12 etasjer og har 330 andelshavere. Nå foreslår borettslagsstyret å bygge fire nye blokker med 175 leiligheter. 

Byfortetting:

Tror nye blokker vil gi borettslag 90 millioner

Fire nye blokker på åtte etasjer kan komme på Valentinlyst i tillegg til dagens seks høyhus.

tirsdag 15.05 2018
Steinar Vinje, styreleder i Ranheimshøgda borettslag, har ikke gitt opp håpet. 

I tre år har de sloss for 30-sone forbi borettslaget på Ranheim - men rådmannen er uenig

- Først gikk kommunen med på å utvide sonen med 15 meter, nå vil de gi oss 15 meter til, sier en lettere oppgitt styreleder i borettslaget.

fredag 17.02 2017
Jan Tore Jonli kastet seg rundt for å kjøpe ny rattkjelke til Simon. Torsdag kjørte han fra Orkanger til Trondheim for å overlevere den. 

Så glad ble Simon (6) da han fikk ny rattkjelke

Etter at borettslaget kastet rattkjelken hans på søppeldynga, meldte flere gode hjelpere seg for å skaffe en ny.

Jan Tore Jonli kastet seg rundt for å kjøpe ny rattkjelke til Simon. Torsdag kjørte han fra Orkanger til Trondheim for å overlevere den. 

Så glad ble Simon (6) da han fikk ny rattkjelke

Etter at borettslaget kastet rattkjelken hans på søppeldynga, meldte flere gode hjelpere seg for å skaffe en ny.