TEMA

tirsdag 07.08 2018
Ølsmakere: Gerd Aakre (t.v.) Doris Forbregd, Hallgjerd Vennevik, Kari Nygaard og Else Lium hygget seg på Bryggerifestivalen fredag. Det gjorde etter sigende i al t 24 000 besøkende fra 2.-4. august. 
        
            (Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen)

Solgte øl for 3,5 mill på tre dager

Bryggerifestivalen flyttet fra Torget til skolegården foran Katta og knuste sine tidligere salgs- og besøksrekorder.

søndag 05.08 2018
 

Når rekecocktail fører til sosialt selvdrap

For mye mas om sunn mat, kan føre til spiseforstyrrelser. For mye mas om trendy mat, fører til deprimert vertskap.

lørdag 04.08 2018
Ordfører Rita Ottervik smakte på gulrot og sukkererter da hun åpnet Trøndersk matfestival torsdag. Fylkesmann Frank Jenssen (t. h.) var også på plass. 
        
            (Foto: Marthe Amanda Vannebo, Foto: Marthe Amanda Vannebo)

Adresseavisen mener

Trøndelag har attraksjoner som lover godt for årene som kommer

Uhemmet skryt av vår egen landsdel er vi vanligvis forsiktige med, men i dag er det grunn til å juble.

fredag 03.08 2018
Ølsmakere 1: Gerd Aakre (t.v.) Doris Forbregd, Hallgjerd Vennevik, Kari Nygaard og Else Lium hygger seg på Bryggerifestivalen med å smake på forskjellig øl. 
        
            (Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen)

Disse damene hygger seg med å smake øl

Ølsortene har navn som 7 fjell, Hans goes to Hollywood, Trondhjemspils og Kølfogdens kreklingporter. Totalt skal det være minst 195 ulike sorter på Bryggerifestivalen i Trondheim.

torsdag 02.08 2018
Kjøtt som blir burger: Lærling Enrique Myhre bruker sin fagkunnskap til å hjelpe Emma Louise Holm Kristensen (13) og Anna Hoff Wennberg (14) til å omgjøre en skive storfekjøtt til en fiks ferdig burger. 
        
            (Foto: Marthe Amanda Vannebo, Adresseavisen)

Matfestivalen gir kunnskap – ikke bare opplevelse

At folk har kunnskap om hva de spiser vil være en nøkkel for både personlig helse og overordnet bærekraft i årene som kommer.

Vil fremme trøndersk øl: Mikael Slettedal og Anders Cooper kommer fra hvert sitt bryggeri, og har tatt del i prosjektet «Trøndersk ølgjær». 
        
            (Foto: Sara Marie Broen)

To trønderske ølbryggeri samarbeider om heltrøndersk øl med stjørdalsgjær

To trønderske ølprodusenter har laget øl med lokal villgjær. Målet på sikt er å nå ut til det internasjonale ølmarkedet.

Kristine Rise og Aslaug Rustad i Oi!Trøndersk Mat og Drikke jubler for resultatet av brukerundersøkelsen for Trøndersk Matfestival. 
        
            (Foto: Annemona Grann)

I Trøndelag er Matfestivalen like kjent som Audi

En ny kundetilfredshetsundersøkelse (KTI) gjennomført av Norfakta viser at Trøndersk matfestival både er godt kjent og godt likt.

lørdag 07.07 2018
Bryggerifestivalen er flyttet til området ved Katedralskolen, og da får de større området å utfolde seg på. Derfor har de satt i gang gutta i Hogst til å lage røffe møbler. 
        
            (Foto: Terje Svaan, Adresseavisen)

I år blir møblene til Bryggerifestivalen lagd av tidligere innsatte

Fra tidligere hverdag som innsatte, har nå Hogst-gutta fått ny sjanse som møbelsnekkere. De skal brukes under årets Bryggerifestival.

onsdag 17.01 2018
Vant pris Roar Hildonen fikk Trondhjems Bys Vels pris 2018 overrakt av Eli Arnstad, som er leder i direksjonen i Selskabet for Trondhjems Bys Vel. 
        
            (Foto: Eileen Brandsegg)

Vant pris for å ha utviklet matbyen Trondheim

Restauranteieren Roar Hildonen vant Trondhjems Bys Vels Pris 2017.

fredag 05.01 2018
 
        
            (Foto: Trøndersk Matfestival)

Hit flytter Matfestivalen mens Torget er stengt

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen flytter til Munkegata og parkeringsplassen ved Trondheim Katedralskole.

mandag 07.08 2017
Sommer-Trondheim: «August er en eneste stor fest» skriver Gøril Forbord. Bildet er fra deLillos-konserten i Borggården under Olavsfestdagene. 
        
            (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

Signert

Det er trolig helt naturlig, men det føles likevel litt rart at jeg har blitt slik en trondheimspatriot

søndag 06.08 2017
Trøndersk bryggerifestival ble i helgen rangert over London craft beer festival på et globalt trendbarometer 

Bryggerifestivalen ble lagt merke til over hele verden

Trøndersk bryggerifestival har i helgen ligget helt i tet på et globalt trendbarometer for ølfestivaler

-Vi har verdens reneste produksjon av sjømat- og landbruksprodukter. Det er en posisjon i Europa og i verden for øvrig som ingen har tatt og som vi bør befeste, sier Aslaug Rustad, leder for Trøndersk Matfestival. 
        
            (Foto: Kim_Nygaard)

- Midt-Norge har verdens reneste matproduksjon. Det er en posisjon vi bør befeste

Leder for Trøndersk Matfestival, Aslaug Rustad, inviterer til et felles løft for å gi Midt-Norge posisjonen som Europas fremste matkammer for ren mat.

lørdag 05.08 2017
Frank Knutsen koser seg i solen når det settes på gammel musikk av Kiss og Led Zeppelin. - Jeg er jo rock’n’roll helt inn til beinet. 
        
            (Foto: Ingrid Ramberg, Adresseavisen)

Sommerpraten:

Nyforelsket på den franske rivieraen

Frank Knutsen er daglig leder i Bror bar. Han fikk likevel tatt seg tid til en kjærestetur til Frankrike.

Nidarosdomen i festuke: Ytterligere samling rundt Nidarosdomen i årets utgave av Olavsfestdagene. Sammen med andre store arrangement i byen har festivalen gjort den siste uka helt spesiell i Trondheim. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

Adresseavisen mener

«Ei uke uten like i Trondheims nyere historie»

I helga rundes det av ei uke uten like i Trondheims nyere historie

fredag 04.08 2017
Tok grep: At datteren til en ølbrygger ikke likte øl, måtte gjøres noe med. Nå har brygger-mammaen laget et lyst øl oppkalt etter datteren. F.v. mor Bente Otnes og datter Linn-Mari Otnes. 
        
            (Foto: Peter Breivik, Adresseavisen)

Linn-Mari likte ikke øl – så fikk moren hennes en god idé

Bente Otnes har jobbet som brygger i E.C. Dahls i 30 år. Nå har hun laget et helt nytt øl, tilpasset datteren.

torsdag 03.08 2017
Det rigges til mat- og bryggerifestival i Trondheim. Magne Vårvik og Oddny Gumar viser fram egenprodusert forkostblanding fra Maxkorn på Tautra. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

Dette er trenden på årets matfestival

Festivalen er nå Norges største lokalmatfestival. Den nye trenden på årets utgave er kornprodukter.

fredag 05.08 2016
- Artigst med folket som jury: Austmann Bryggeri vant konkurransen om beste øl. F.v. Kim Roger Halvorsen, Brit Melting og Torstein Høe. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Folkets lyse ølfavoritt på Bryggerifestivalen

Folkets lyse ølfavoritt på Bryggerifestivalen i år ble Austmann Bryggeris «Hoppy Blonde».

torsdag 04.08 2016
Historisk mat som tema: Mat og øl fra 135 utstillere skaper god stemning i Trondheim sentrum i følge prosjektleder for matfestivalen, Brit Melting (t.v.), daglig leder for Oi! Trøndersk mat og drikke, Aslaug Rustad i midten og prosjektleder for bryggerifestivalen, Åslaug Hennissen. 
        
            (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

Historisk mat preger årets matfestival:

Brygger opp til festival med boknafisk og mjød

Sushi, thai og taco må vike plass for boknafisk, havregrøt og tjukkmelk i år. Matfestivalen 2016 ønsker å løfte frem mat og drikke på gamlemåten.

torsdag 14.07 2016
11Luca Guichard rører rundt i te blandingen som skal gjære i to uker, før det ferdige produktet er klart til Matfestivalen i august. 
        
            (Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth)

Gjærer te til Matfestivalen

Både Surf Kombucha og Klostergården Håndbryggeri gjør seg klare med tradisjonsrik drikke for å delta på årets festival.

fredag 06.05 2016
Matfestivalen: Lørdag, den siste dagen av Trøndersk Matfestival, skinte sola. Omsetningen til utstillerne økte med en halv million kroner fra året før. 
        
            (Foto: VEGARD EGGEN)

I år sprenger festivalen i Trondheim alle rekorder

135 utstillere er påmeldt til Trøndersk matfestival 4–6. august og dermed er landets største matfestival fulltegnet.