TEMA

mandag 28.06 2021
Charlottenlund videregående. Elever Ida Rosvold Moen (22) og Marcus Thalberg Fagerheim (22) i gang med siste finpuss på lindrakten de har sydd til manusforfatter, komponist og skuespiller Siv Trine Haldaas som skal sette opp «Storversdagen» i august 2021. Sømlærer Vivian Angèlie Aspen har også bidratt. 
    
      (Foto: Bård Sande)

22 menn druknet. Igjen sto 16 enker og 50 barn. Nå skildrer Siv Trine tragedien fra hjemkommunen

Siv Trine Haldaas måtte bare gå inn i den tragiske historien fra hjemplassen. Ida Rosvold Moen kom nærmere oldemoren da hun fant sin lidenskap i livet.

tirsdag 23.02 2021
 

En lærers korona-dagbok: Ein robot kan aldri erstatte ein lærar

tirsdag 19.01 2021
Voldssak, Sverresborg Skole: t.h. rådgiver stein bonesmo 
    
      (Foto: Glen Musk)

Jeg er skuffet over at dette presenteres og vinkles på en negativ måte

søndag 17.01 2021
10.klassingen Brage i digitalt skolemøte for å velge vgs. 
    
      (Foto: Kim_Nygaard)

Teknisk trøbbel for digital åpen skole: - Mange elever ble så irriterte at de forlot møtet

Denne uken gikk startskuddet for digital åpen skole ved de videregående skolene i Trøndelag. Tekniske problemer skapte trøbbel for flere av møtene.

lørdag 14.11 2020
Trondheim 13. november 2020 Bjørnar Sæle Nordgard og Helena Lund Blostrupsen,  Elever ved Charlottenlund skole om smitteverntiltak ved covid-19  
    
      (Foto: Morten Antonsen)

– Det er skummelt når smitten plutselig kommer så nært

Videregående skoler i Trondheim går under gult smittetiltaksnivå. Dette påvirker både lærere og ledelsen, men ikke minst elevene.

fredag 16.10 2020
Trondheim 13. oktober 2020 Kornavask etter møtte i Fylkeshuset.  Eva-Elisabeth Belboe, kommunalsjef for skole i Trondheim, vasker med sprit over bordet etter at møtet med Adresseavisen er over. Et av mange tiltak for å hindre spredning av koronaviruset. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Skolene frykter et større korona-utbrudd

- Vi frykter at det kommer et større smitteutbrudd i Trondheim og forbereder oss på dette, sier utdanningsdirektør i Trøndelag fylke, Vegard Iversen.

torsdag 01.10 2020
Trondheim, 12.08.2020. Charluttenlund videregående skole forbereder seg på å ta i mot 1200 studenter. De er godt forberedt på å hindre smitte av korona. Foto: Roar Blåsmo-Falnes . 
    
      (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

En ansatt ved Charlottenlund videregående skole er koronasmittet

En ansatt ved skolen fikk påvist positiv koronatest torsdag.

torsdag 13.08 2020
 
    
      (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Skolestart i videregående:

- Jeg tror helt sikkert vi vil oppleve at noen blir smittet

Charlottenlund videregående skole er en av landets største skoler, og på mandag får 1245 elever sin skolestart her. - Jeg tror helt sikkert vi vil oppleve at noen blir smittet, sier rektor Marit Flak Stovner.

fredag 08.05 2020
2020, en årgang som ikke blir glemt Sara Marie Kjeldstad, Levi Rustan, Magnus Moe og Helene Karlsen blir iallefall ikke glemt. 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

Russen 2020: Vet ikke engang hva de går glipp av

fredag 03.01 2020
Serie om forvaring. Del 1. Vi følger en innsatt på forvaringsavdleingen, og dokumenterer aktivitetstilbud, innholdet i soning, fellesmiddag på ettermiddagen osv... til en forvaringsserie Snekker: Kjell Alrich Schumann benytter seg av utdanning og aktivitetstilbudet i Trondheim fengsel, her bygger han dukkehus til barne sine, om ti måneder vil han begjære seg løslatt 
    
      (Foto: Dino Trto)

Kronikk:

Det er lenge siden fengslede ble satt til å utføre straffearbeid eller holdt isolert på cella

For 50 år siden ble ansvaret for fengselsundervisningen overført fra Justisdepartementet til Utdanningsdepartementet. Trondheim fengsel var blant de første i landet til å importere lærere fra det ordinære skoleverket.

torsdag 19.12 2019
 

18-åring utløste stor politiaksjon på skole:

18-åring utløste væpnet aksjon: - Folk som kjenner meg vet at jeg ikke ville skremme noen

18-åringen som utløste en væpnet politiaksjon på Charlottenlund sier til Adresseavisen at han ble overrasket da politiet dukket opp.

onsdag 18.12 2019
Her blir den uniformskledde mannen pågrepet av sivilkledd politi like ved Charlottenlund videregående skole onsdag 11. desember. 
    
      (Foto: Skjermdump fra video)

Ble varslet om våpenmann dagen før han møtte opp på skole:

- Potensielt alvorlig situasjon

Høyre vil ha mer informasjon om dramaet ved Charlottenlund videregående skole da en mann ble pågrepet i militæruniform og med en stor kniv i forrige uke.

tirsdag 17.12 2019
Her blir den uniformskledde mannen pågrepet av sivilkledd politi like ved Charlottenlund videregående skole onsdag formiddag. 
    
      (Foto: Skjermdump fra video)

Fikk varsel om våpenmann dagen før han kom på skole

Mer enn 15 timer før mannen dukket opp i militæruniform og med våpen på Charlottenlund videregående skole i Trondheim, skal kommunen ha blitt varslet om mannen. Politiet ble ikke orientert. 

lørdag 14.12 2019
 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Charlottenlund-dramaet

- Det er rart at ingen varslet tidligere. Det kan være at noen er redde for å bli kalt tyster eller «snitch»

Elevene delte bekymringer og videoer med hverandre, men varslet ikke politiet eller lærere om 18-åringen med våpen og militæruniform. - Bør være en ryggmargsrefleks, sier fylkesdirektøren for utdanning, Vegard Iversen.

torsdag 12.12 2019
Væpnet politi rykket ut til Charlottenlund videregående skole onsdag etter at en ung mann i militæruniform dukket opp på skolen med kniv og skarp ammunisjon. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Slik har de tatt vare på elevene på Charlottenlund i dag

Kommunenes kriseteam har vært tilstede for å følge elever og lærere ved Charlottenlund videregående skole etter at en bevæpnet og uniformert mann ble pågrepet ved skolen onsdag.

onsdag 11.12 2019
 

Ung mann med våpen og militæruniform overmannet ved skole

Alle tilgjengelige politimannskaper rykket ut etter melding om at en bevæpnet mann skulle befinne seg ved Charlottenlund videregående skole i Trondheim.

onsdag 23.10 2019
- Jeg hadde så utrolig høye forventninger til meg selv, sier Ingrid Levik (18). Da hun drev med rytmisk sportsgymnastikk, ble hun sjelden fornøyd med det hun presterte.  
    
      (Foto: Richard Sagen)

- Jeg satte så høye krav til meg selv. Til slutt tippa det over

I ungdomsskolen var det så viktig å bli god i rytmisk sportsgymnastikk, at hun flere dager droppet skolen. Men Ingrid Levik (18) ble sjelden fornøyd med seg selv.

tirsdag 22.10 2019
Ny leder i AUF Trøndelag, Håkon Einarsve, sier de skal ha en grundig skolering av ververe. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Debatt:

AUF svarer etter kritikk: Vi har strenge rutiner for verving av nye medlemmer

torsdag 23.05 2019
Rundt halvparten, 78, av lærerne ved Charlottenlund videregående skole vil gå ut i streik, hvis ikke Unio og KS blir enige hos Riksmekleren i lønnsoppgjøret. 
    
      (Foto: Christine Schefte Adresseavisen)

Fare for lærerstreik fra fredag morgen. Ber elever møte til vanlig tid

Vel 900 lærere på ungdomstrinnet og i videregående skoler i Trondheim og Steinkjer kan bli tatt ut i streik, dersom Unio og KS ikke blir enige i lønnsoppgjøret. Meklingsfristen er midnatt natt til fredag 24. mai.

tirsdag 21.05 2019
Christine Schefte, Adresseavisen 
    
      (Foto: Christine Schefte Adresseavisen)

Disse trøndelagsskolene rammes dersom det blir lærerstreik

Lærere på ungdomstrinnet og i videregående skoler tas ut i streik, dersom Unio og KS ikke blir enige i lønnsmeklingen natt til fredag.

fredag 03.05 2019
 

Kronikk

Innovasjon er ikke bare duppedingser

Innovasjon assosieres ofte med duppedingser og teknologiske nyvinninger og gir forventninger om økonomisk gevinst og næringsutvikling.

tirsdag 30.04 2019
Kontrakt: Byggebransjens uropatrulje i Trondheim tipset Arbeidstilsynet om byggeprosjektet på Charlottenlund. 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

Mener fylkeskommunen burde reagert på timelønnen til utenlandske arbeidere

Arbeidstilsynet mener Trøndelag fylkeskommune førte for dårlig kontroll med lønnen til utenlandske arbeidere under et byggeprosjekt på Charlottenlund videregående skole i Trondheim.

torsdag 28.02 2019
Tipset: Vidar Sagmyr i Byggebransjens uropatrulje er kritisk til fylkeskommunens byggeprosjekt på Charlottenlund videregående skole. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

- Denne saken viser et skremmende dårlig gangsyn

Kontrollutvalget i Trøndelag fylkeskommune vil be om dokumentasjon på at deres egne regler er fulgt ved byggeprosjektet på Charlottenlund videregående skole.

Kontrakt: Byggebransjens uropatrulje i Trondheim tipset Arbeidstilsynet om byggeprosjektet på Charlottenlund. 
    
      (Foto: Håvard Jensen, Adresseavisen)

Gransker om arbeidere på skoleprosjekt i Trondheim har blitt underbetalt

Arbeidere på fylkeskommunens byggeprosjekt på Charlottenlund videregående skole, opplyste til Arbeidstilsynet at de fikk betalt under minstelønn og jobbet 58 timer i uken.

lørdag 01.12 2018
- Foredraget var tankevekkende. Vi vet om ting vi kan gjøre, men gidder kanskje ikke – som å kildesortere plast. Mer bevisstgjøring kan endre på det, sier Isabella Kjos-Hanssen (til høyre). Fra venstre Noah Kvam, Dino Andrés Buhic og Helene Bjørstad Karlsen. 

Sjokkbehandlet skoleelevene om klimaendringene

En avmagret isbjørn balanserer på et isflak. Det bildet, synes Noah Kvam var det verste da global oppvarming var tema på Charlottenlund videregående skole.

tirsdag 06.11 2018
«Fremtidens skole må bli et kompetansesenter for ungdom. Det må ansettes en rekke fagfolk inn i skolen» skriver Leon Bafondoko. På bildet ser vi Peter Kristoffersen (t.v.) og Claus Arnold Berg som får utdanne seg til blikkenslagere ved Tiller VGS i et pilotprosjekt med Nav, fylkeskommunen, opplæringskontoret og bedrifter. 

Signert

Tiden er inne for å innføre gratis SFO på videregående skole

torsdag 12.04 2018
Mye vilje, mye tæl: Russelåten til Cha-russen 2018 blir en superenergisk avslutning på en høyenergisk revy. 

Energien redder revyen4

Energisk, sympatisk, tidvis riktig morsom russerevy. Men gjengen på Charlottenlund har nok hatt i overkant liten tid til forberedelsene.

onsdag 06.09 2017
Pengedryss til yrkesfagene. Ap-nestleder Trond Giske (midt på bildet) besøkte Charlottenlund videregående skole og lover at Ap vil bruke mer penger på yrkesfagutdanningene om de vinner valget. Bak fra v. LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, avdelingsleder Stein Roger Husås og Giske. 

Ap lover én milliard kroner mer til yrkesfagutdanning

- Vi må gjøre noe for ungdommenes del og for arbeidslivets del, sier Ap-nestleder Trond Giske.

onsdag 05.07 2017
Universitetsskole: Victoria Røset og Thea Haugen viser kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (t.v.) og NTNU-rektor Gunnar Bovim hvordan de jobber på Charlottenlund. 

Kronikk

Trondheim vil bli landets første universitetskommune

fredag 02.06 2017
Ingen kulturmann: Tord Lien, regiondirektør i NHO Trøndelag, hevder det er for mye musikk, dans og drama i videregående skoler i Trøndelag. Adresseavisen mener han tar feil. 

Adresseavisen mener:

NHO-direktør Tord Liens utfall mot musikk, dans og drama i videregående skole, er å rette danser for smed

NHO-direktør Tord Liens utfall mot musikk, dans og drama i videregående skole, er å rette danser for smed.

torsdag 11.05 2017
De 13 guttene i «Spaz 2017» har kjent hverandre siden barndommen og nå går sammen på Charlottenlund videregående skole.  
    
      (Foto: Therese Alice Sanne)

Russegjeng vil inkludere ensom russ på låven

Russegjengene er kommet for å bli mener guttene i «Spaz 2017» på Charlottenlund. Men de inviterer gjerne ensom russ på fest.

mandag 05.09 2016
 

Nye fraværsregler har ført til endringer i Trondheim

Rektorer ved videregående skoler i Trondheim merker at flere elever er til stede etter at de nye fraværsreglene ble innført.

onsdag 11.05 2016
På skolebesøk: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, NTNU-rektor Gunnar Bovim og rektor på Charlottenlund videregående skole, Nina Hoseth. 

- Charlottenlund bør bli mal for alle universitetsskoler

Kunnskapsministeren besøkte universitetsskolen Charlottenlund onsdag. Der fikk han med seg to krav fra Gunnar Bovim.