TEMA

fredag 14.09 2018
Tittelen på Dagens Næringslivs anmeldelse er «Norges beste restaurant ligger i Trondheim». 
        
            (Foto: Adresseavisen)

DN: Credo er Norges beste restaurant

Får 29 av 30 mulige stjerner av Dagens Næringsliv.

tirsdag 03.07 2018
Bildet er fra januar 2018, da kokk, kjøkkensjef og medeier i Credo - Heidi Bjerkan viste rundt før åpningen av restauranten på Lilleby.  
        
            (Foto: KIM NYGÅRD)

– Vi har unaturlig forhold til mat i Norge, alt skal være så billig, sier Credo-eier Heidi Bjerkan. Nå er hun finalist i verdensomspennende prestisjekonkurranse

–Vi har unaturlig forhold til mat i Norge, alt skal være så billig, sier Credo-eier Heidi Bjerkan.

mandag 19.02 2018
Holder Michelin-nivå: Fagn åpnet i Credos gamle lokaler i august, men nevnes allerede av mange som en favoritt til å få Trondheim første Michelin-stjerne. Kjøkkensjef Jonas Andre Nåvik må likevel innstille seg på å vente et år, mener ekspertene. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Michelin-stjernene deles ut i dag:

Michelin-stjernene deles ut i dag: Dette tror ekspertene om Trondheims sjanser

Trondheims beste restauranter har nivået inne, men antagelig må de vente enda et år på sin første Michelin-stjerne, tror matekspertene.

onsdag 17.01 2018
Drøy måned til åpning: Heidi Bjerkan er i rute før Credo restaurant åpner på Lilleby 21 feburar. 
        
            (Foto: Kim Nygård, Adresseavisen)

21. februar åpner Credo restaurant

Bookingen er i gang, åpningsdato er satt. Nå er det alvor.

lørdag 18.11 2017
Luftig På Jossa: Heidi Bjerkan er helt plassert der de nye lokalene til bistroavdelingen Jossa mat og drikke skal være. 
        
            (Foto: Richard Sagen, Adresseavisen)

Åpningen av Credo utsettes

Norges mest storslåtte restauranthus er i ferd med å ta form på Lilleby. Men åpningen av nye Credo restaurant / Jossa mat og drikke er utsatt til februar.

mandag 13.11 2017
Priset igjen: Matprisen 2017 er Heidi Bjerkan tredje store matpris på to år. 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Credo-Heidi vant Matprisen

Mandag kveld vant Heidi Bjerkan Matprisen 2017 – på sin egen «hjemmebane», mathallen Vippa i Oslo.

onsdag 08.11 2017
Nominert til ny pris: Mandag kveld avgjøres det hvem som vinner Matprisen 2017. Blant tre nominerte er Credos Heidi Bjerkan. 
        
            (Foto: Kim Nygård, Adresseavisen)

Credo-Heidi nominert til ny matpris

Heidi Bjerkan er en av tre nominerte til Matprisen 2017 som mandag deles ut på hennes egen mathall Vippa i Oslo.

mandag 23.10 2017
 

Debatt

Det er noen som gleder seg over at de kverker Midtbyen

«Kjøpesentrene. De vil ta ytterligere en bit av kaken» skriver Einar Aas i dette debattinnlegget.

tirsdag 03.10 2017
 
        
            (Foto: Fredrik Ringe/NKL)

Credo-kokk vant NM

- Dette har vært et mål for meg i mange år, sier Credo-kokk Kjell Patrick Ørmen Johnsen, som i helga gikk helt til topps i NM i kokkekunst.

søndag 03.09 2017
Rått. Ennå er det mye som står igjen før en vernet verkstedhall i stål og mur blir til byens nye gourmetmagnet. Men det blir, det blir. Heidi gleder seg som en unge. 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Portrettet

- Vi har hatt stjernenivå på mat en god stund. Nå får vi også lokaler til en stjerne

Hun var stjernekokk på Slottet. Nå sikter hun etter stjerne på Credo.

lørdag 26.08 2017
Fjortis:  - Har mamma fortalt at jeg ble kåret til Mr. Bekkevoll år 2000 på Bekkevoll ungdomsskole? Da skulle alle på ungdomsskolen stemme, da vet du. 
        
            (Foto: Privat)

Portrettet i Ukeadressa

- Jeg hadde nok ikke bare sunne hobbyer som barn. Du har vel snakket med moren min om det?

Det er lite som gjør Magnus Lykkelig lykkeligere enn å servere folk god drikke på en av byens minste barer. Så fortærende det vil være om han ikke får være med på sin egen jubileumsfest.

tirsdag 18.07 2017
En overrasket og takknemlig Heidi Bjerkan, sammen med Kjartan Skjelde etter at hun mottok Ingridprisen under konferansen Kokepunktet tirsdag kveld.  
        
            (Foto: Karoline Kaspersen)

Credo-Heidi vant Ingridprisen 2017

Ingridprisen som hvert år blir delt ut på Gladmat i Stavanger gikk i år til Heidi Bjerkan, kvinnen bak restauranten Credo i Trondheim.

mandag 12.06 2017
Bare skallet er ferdig: Men i disse enorme lokalene vil Heidi Bjerkan før året er omme styre sine tropper på Credo og Jossa mat og drikke. 
        
            (Foto: jens petter søraa, Adresseavisen)

Heidi utvider Credo når hun åpner på Lilleby

Det spirer og gror hos Heidi Bjerkan på Lilleby. I løpet av sommeren åpner kafeen i gamle Finnes barnehjem, så følger Credo og Jossa mat og drikke før jul.

torsdag 01.06 2017
Med vinen i høysetet: - I stedet for å velge vin etter hvilken mat vi har, ønsker vi å gjøre det omvendt, sier Oskar Sköld, som blir restaurantsjef ved Spontan, som overtar Kyotos tidligere lokaler i Jomfrugata. 
        
            (Foto: Mats Krokstrand)

Nå åpner denne baren i det nedlagte sushi-lokalet

Krefter fra Røst åpner vinbar i Kyotos gamle lokaler i Jomfrugata.

torsdag 04.05 2017
Hektisk på kjøkkenet: Men ennå er det litt for tidlig til at det kan lages mat på kjøkkenet på Bula, som åpner 25. mai. Fra venstre kjøkkensjef Håvard Klempe,restaurantsjef Stine Marthinussen og Reneé Fagerhøi. 
        
            (Foto: Terje Visnes, TERJE VSNES)

- Nesten halve restauranten er kjøkken

26. mai åpner Top Chef-vinner Reneé Fagerhøi sin egen restaurant i Prinsens gate i Trondheim.

fredag 17.02 2017
Inne i verkstedhallen skal Heidi Bjerkan åpne nye Credo og Jossa Mat og Drikke. Thomas Myran i Veidekke Eiendom håper restaurantene vil få flere til å kjøpe bolig i området. 
        
            (Foto: JENS PETTER SØRAA)

Credo flytter til en tidligere verkstedhall

Gourmetrestauranten Credo stenger dørene i Midtbyen i sommer, og skal gjenåpne i en tidligere verkstedhall på Lilleby.

tirsdag 14.02 2017
 

Inviterer Trondheims 10.-klassinger:

Avliver mytene rundt kokkefaget med 2000 smaksprøver

Restaurantbransjen sliter med rekrutteringen. Det vil trondheims-restaurantene gjøre noe med.

mandag 23.01 2017
Stenger etter 18 år: Restaurant Credo og bistroen Jossa Mat & drikke flytter fra Ørjaveita bak Byhaven. 
        
            (Foto: Glen Musk, Adresseavisen)

Credo stenger dørene

30. juni er siste gang du får oppleve Credo Restaurant slik vi kjenner den i dag.

tirsdag 29.11 2016
Satser på Vippa: Heidi Bjerkan og Erlend Mogård-Larsen står bak matsentret på Vippetangen i Oslo. Live Kragnes Edvardsen (til venstre) var blant Credo-kokkene som bidro til matlagingen kvelden vi var til stede. 
        
            (Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen)

Credo-Heidi åpner matsenter i lagerhall i Oslo

- Inspirert av Papirøen i København

tirsdag 22.11 2016
Eline Bordvik på kjøkkenet på Noma med en villand i hendene, en av hovedrettene på topprestauranten. 
        
            (Foto: Privat)

Folk:

Eline (20) fra Røros fikk jobb på stjernerestaurant i København

Eline Bordvik (20) fra Røros har fått jobb på stjernerestauranten Noma i København.

fredag 04.11 2016
Grøt er kult: Kaotiske tilstander på kjøkkenet når Heidi Bjerkan (tv) anretter Fortånnegraut med sirup og spekeskinke, med assistanse fra kokkegjengen fra Strinda videregående skole. 
        
            (Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN)

Trondheims første grøt- restaurant poppet opp

I København er grøtrestauranter blant det hippeste, og Trondheim følger på. Torsdag var vi på pop up-grøtrestaurant på Buran.

torsdag 31.03 2016
Heidi Bjerkan før åpningen av Credo i 1998. De mange gamle lenstolene og sofaene skal utgjøre møblementet i Credos bar i andre etasje. 
        
            (Foto: Klaus Joacim Sonstad)

Året var 1998, og Banzara Curry House ble Credo

Ryktene ville ha det til at de som var lei av 3B ville trives her. Det ville ikke Heidi Bjerkan kommentere.

Credo har alltid vært en restaurant du må dra tilbake til. Det er det definitivt fortsatt, skriver Smakspolitiet. 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Credo (da den lå i Ørjaveita)

Har aldri vært mer spennende og interessant5

Credo har aldri vært mer spennende og interessant. Likevel har vi fått bedre smaksopplevelser her.

søndag 06.03 2016
 

Heidi Bjerkan er kåret til årets kjøkkensjef

- Det er kjempestas, sier hovedpersonen.

lørdag 27.02 2016
 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Kjøkkenveien:

Teppebombet med smak

Mens det nye nordiske kjøkken ofte peiler seg inn mot den helt finstilte gane, peiser Karlos Ponte på med sterke smaker.

onsdag 24.02 2016
De ansatte ved Credo fulgte med på direktesendingen under Michelinstjerne-utdelingen. Håvard Klempe er kjøkkensjef på Credo og ble veldig glad på vegne av restaurant Fäviken ved Åre som fikk to stjerner. 
        
            (Foto: Christine Schefte, Adresseavisen)

- Sykt bra for Norge

- Kjempeartig at Fäviken fikk to stjerner, og det betyr forhåpentligvis at det blir enda flere gjester også her, sier Steffen Kolstad som er daglig leder på Credo.

torsdag 18.02 2016
Det lukter tydeligvis godt: Karlos Ponte (til venstre) og Credos kjøkkensjef Håvard Klemple inspiserer en forrett med palmehjerte. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Internasjonal toppkokk på Trondheimsbesøk

Til daglig styrer han en av Københavns ledende restauranter. Denne uka serverer Karlos Ponte sine spesialiteter i Trondheim.

mandag 16.11 2015
Credo med kokk og daglig leder Heidi Bjerkan er Norges tredje beste restaurant i følge White Guide Nordic.  

Credo tredje beste norske restaurant

Restauranten Credo i Ørjaveita i Trondheim er listet som Norges tredje beste i en nordisk kåring.