TEMA

lørdag 17.04 2021
Arbeiderpartiets Roar Aas 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Ap-topp om ny eiendomsskatt:

- Forskjellene ble langt større enn jeg så for meg

De store politiske partiene i Trondheim skylder på hverandre, om hvem som har ansvaret for at mange opplever skattesjokk på sine eiendommer.

fredag 12.02 2021
 

Erling Moe (V): Senterpartiet bløffer om politiet

mandag 11.01 2021
Erling Moe (V) ved Gerhard Schøning skole. Han mener skoleavslutningen bør komme tidligere i år på grunn av korona og karantenebestemmelsene. 
    
      (Foto: Håvard Jensen Håvard Haugseth Jensen (foto))

Erling Moe (V): Det er nesten komisk når MDG kaller klimaplanen en fallitterklæring og et svik

mandag 11.03 2019
Venstre og Erling Moe bryter samarbeidet med Ap og flertallet i Trondheim. Det er en ryddig avklaring et halvt år før valget, skriver Adresseavisen på lederplass. 

Adresseavisen mener

En ryddig avklaring fra Venstre i Trondheim

Venstre i Trondheim bryter samarbeidet med Ap og sentrum-venstre alliansen i Trondheim. Det bidrar til å gjøre de politiske skillelinjene klarere for velgerne.

torsdag 01.11 2018
Venstres Erling Moe har jobbet for at Trondheim får et nasjonalt lobbyregister. Det betyr ikke at nærings- og organisasjonsinteresser må slutte å snakke med politikere, skriver Moe. 

Kronikk

Det skal fortsatt være lov å drive lobbyisme

For ett år siden vedtok bystyret i Trondheim mitt forslag om å opprette lobbyregister. Nå har rådmannen laget forslag til regelverk, og tirsdag var det høring i finans- og næringskomiteen.

torsdag 31.05 2018
Erling Moe foreslår at det blir søknadsplikt hvis man vil bygge om boliger til hybelhus i bydeler som er utsatt for hyblifisering. 

Adresseavisen mener

På høy tid at hybelutviklingen blir stoppet

I flere tiår har kommunen påstått at de er maktesløse: De kan ikke hindre at huseiere bygger om boligene sine til hybelhus. I dag kan bystyret vedta et tiltak som vil hjelpe. Det burde skjedd for mange år siden.

fredag 02.03 2018
 

20 på gata:

Dette mener folket i Trondheim om sjokkmålingen til Ap

onsdag 28.02 2018
 

- Problematisk å skyve Byåstunnelen ut i det blå

Høyre i Trondheim er kritisk til utsettelse av Byåstunnelen. Arbeiderpartiet vil ha mer penger fra staten, slik at tunnelen kan bygges så raskt som mulig.

lørdag 20.01 2018
Europeisk kulturhistorie er godt ivaretatt i Trondheim. Det ser vi blant annet under Olavsfestdagene. 

Trondheim må satse mot et nytt tusenårsjubileum

Bergen sto på hodet da byen var europeisk kulturhovedstad. Stavanger blomstret. Nå må Trondheim følge etter.

tirsdag 12.12 2017
 

Adresseavisen mener

Regjeringen blir bedre med Venstre innenfor

lørdag 09.12 2017
 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Venstres kommunalråd i Trondheim:

- Tiden får vise hvordan velgerne reagerer

Venstres Erling Moe har lenge advart sterkt mot regjeringsdeltakelse. - Det verdimessige spriket mellom Venstre og Frp er betydelig. Og det har ikke blitt mindre, sier han.

tirsdag 28.11 2017
Kommunaldirektør for organisasjon i Trondheim kommune, Elin Rognes Solbu, orienterte om kommunens rutiner i forbindelse med vold i skolen.  

Formannskapet

Anbefaler å anmelde skolevold

Trondheim-politikerne ble orientert om hvordan vold mot lærer skal håndteres fra kommunen.

lørdag 04.11 2017
Platebar:Torgeir Lund har åpnet platebutikk i Olavskvartalet sammen med Gunnar Øra. De bør møtes med velvilje heller enn motstand på søknad om å servere alkohol ved spesielle anledninger, skriver Adresseavisen på lederplass. 

Adresseavisen mener

Feil å si nei når en platebutikk ønsker å tilby alkohol ved spesielle anledninger

Skal Midtbyen overleve i kampen mot kjøpesentre og netthandel, må politikerne legge til rette for et levende sentrum for en ny tid.

torsdag 28.09 2017
Venstres nye frontfigur i Trondheim, Erling Moe, mener Trondheim viser vei nasjonalt når det nå er vedtatt lobbyregister i byen. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Derfor snudde Ap i saken om lobbyregister: «Etter Kystad-saken ble vi overbeviste om at åpenhet om lobbyisme er nødvendig»

På initiativ fra Venstre, med støtte fra Ap, innfører Trondheim lobbyregister. – En milepæl. Trondheim går foran, jeg er sikker på at andre kommer etter, sier Erling Moe (V).

tirsdag 29.08 2017
Ny plass:I bystyret torsdag vil Kjetil Utne (H) og Erling Moe (V) foreslå at parken mellom Olavshallen og Radisson Royal Garden Hotel kalles opp etter komponisten og dirigenten Olav Kielland. 

Vil kalle opp denne sentrale plassen i Trondheim etter dirigent

På initiativ fra dirigent Torodd Wigum vil Kjetil Utne (H) og Erling Moe (V) be bystyret kalle opp en plass eller park etter dirigenten og komponisten Olav Kielland fra Trondheim.