TEMA

fredag 01.02 2019
Overspisingslidelse er den vanligste av spiseforstyrrelsene og rammer cirka tre prosent av befolkningen ifølge artikkelforfatteren. 

Gjestekommentar

Fedmeproblemet er langt mer enn intervalltrening og diett

Mange av oss har fått med oss den opphetede debatten om hvorvidt trening er slankende eller ei. Som så ofte ellers for tiden, ender slike diskusjoner med krangling og polarisering.

søndag 20.01 2019
Bortkastet trening? Ekspertene er uenige om hva som er mest effektivt for å gå ned i vekt. 

Løping og svetting til ingen nytte

Her har vi trent som rakkeren og slukt «nyheter» om trimmen som brenner mest magefett. Så slår den mest oppsiktsvekkende nyheten ned som en julegris i salatbaren: Treninga er bortkasta.

fredag 29.09 2017
Angela Skarvøy (t.v.) og Anne Wullum var blant deltakerne på studien om trening i svangerskapet. 

Store helsegevinster av trening for gravide med fedme

Overvektige gravide som trener får en rekke positive helseeffekter. – Kanskje er det sunnere å være overvektig og trent, enn tynn og utrent, sier Kirsti Krohn Garnæs.

tirsdag 01.08 2017
Utelatt: Bård Eirik Kulseng, leder ved Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon ved St. Olavs hospital, sier de burde vært en del av utvelgelsesprosessen i Helse Midt-Norge sin anbudskonkurranse. 
    
      (Foto: Peter Breivik)

Tildelingen av rehabiliteringsmidler:

Fagmiljø ved St. Olavs hospital føler seg oversett av Helse Midt-Norge

Fedmeekspert ved St. Olavs hospital mener de burde blitt involvert i utvelgelsesprosessen i Helse Midt-Norges anbudskonkurranse. – Ikke vanlig at eksisterende brukere bidrar, sier fungerende administrerende direktør i Helse Midt-Norge.

søndag 16.07 2017
Mange blikk: Roar Klæboe vet godt hvordan det er å være stor og bli beglodd. På bildet fra 2014 er han godt i gang med slankingen og veier 225 kilo. 

- Alle stirret på meg

Roar Klæboe var Norges tyngste mann og har opplevd hvordan det er å bli beglodd. En doktorgradsavhandling viser at overvektige er en sosial underklasse.

mandag 01.05 2017
Bra nok? Vi lever i en kroppsfiksert kultur der svært mange er misfornøyde med sitt eget utseende. Lege Kari Løvendahl Mogstad har skrevet bok om det og forteller om den i Litteraturhuset i kveld. 

Å operere rumpa for 50 000 kroner, viser en usunn kultur

Folk som går rundt på stranda med sixpack og svulmende muskler, kan antakelig ikke noe for det. Vi må godta alle slags kropper.

tirsdag 28.06 2016
HUNT-forskerne Erik R. Sund og Steinar Krokstad mener utdanningsnivå og levekår kan påvirke helsa til folk.  
    
      (Foto: ILLUSTRASJONSFOTO)

- Utdanningsnivå og levekår har mye å si for helsa

Forskere ved NTNU er kritiske til hvordan media formidler helsestatistikk, men påpeker at forskjell i utdanningsnivå og levekår kan forklare hvorfor det er mer overvekt i Nord-Trøndelag, enn Sør-Trøndelag.

tirsdag 03.11 2015
God nyhet: Mange som opereres for fedme har diabetes. Professor Bård Kulseng ved St. Olavs Hospital er glad for at en svensk undersøkelse viser at dødeligheten i denne gruppen går markert ned etter operasjonen. 

Fedmeoperasjoner reduserer tidlig død

Fem år etter operasjon er dødeligheten for fedmepasienter med diabetes bare en tredjedel sammenlignet med pasienter som ikke er operert.

lørdag 26.09 2015
- Fedme har eksplodert i Norge etter 1985, sier fedmeekspert Bård Kulseng. 

Researchers night:

- Vi har blitt feite de siste 30 åra

Det norske fedmeproblemet har eksplodert de siste tretti årene. Fram til 1985 var fedme et lite problem her i landet.