TEMA

torsdag 14.11 2019
Trondheim, Norge, 13.11.2019. Trondhjems Bys Vels pris. Foto: Roar Blåsmo-Falnes . 
    
      (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

- Dette er jo den desidert gjeveste prisen

Selskabet for Trondhjems bys vel (TBV) markerte fredag kveld sitt 125-årsjubileum med festmiddag i Britannia - og benyttet anledningen til å gi vertskapet en jubileumspris.

onsdag 06.02 2019
Avtroppende: Konsernsjef Finn Haugan i Sparebank 1 SMN la onsdag frem bankens kvartalsregnskap for nest siste gang. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Milliardvekst i boliglån for sparebanken

Sparebank 1 SMN vokser kraftig på utlån til boligkjøpere. – Veksten viser at prisene våre er riktige, mener konsernsjef Finn Haugan.

tirsdag 30.10 2018
Finn Haugan slutter som konsernsjef i Sparebank 1, men senker ikke tempoet. 

Kommentar

Beskrivelsene av Haugan tar pusten fra de fleste

Konsernsjef Finn Haugan overtok en bank som var tilnærmet konkurs, og gjorde den til det ledende regionale finanskonsern i Norge. Nå vil han bli kremmer.

Går av: Finn Haugan er den lengstsittende toppsjefen i en børsnotert bedrift. Til våren slutter han som konsernsjef i Sparebank 1 SMN. 

Finn Haugan slutter uten fallskjerm

Han får samme pensjonsordning som de andre i banken han nå forlater, men Finn Haugan (64) vil ikke høre snakk om at han blir pensjonist.

fredag 26.10 2018
 

Banken fortsetter å pøse ut penger til boliglån

Det siste året har Sparebank 1 SMN økt utlånene til privatkunder med 10,3 milliarder kroner.

onsdag 08.08 2018
Fornøyd: Konsernsjef Finn Haugan i Sparebank 1 SMN sier at også den underliggende driften i bankkonsernet er god. 
    
      (Foto: Jens Petter Søraa)

150 millioner i gevinst etter salget av hovedkontoret

Salget av hovedkontoret i Søndre gate i Trondheim, bidro til at Sparebank 1 SMN fikk et overskudd før skatt på over 1,3 milliarder etter første halvår.

torsdag 05.07 2018
Ingen snarveier: Ønsker kunden forbrukslån finnes ingen snarveier inn til oss, skriver Finn Haugan, konsern sjef SpareBank1 SMN. (Bildet er tatt i en annen sammenheng.)  
    
      (Foto: Foto: Jens Petter Søraa)

Ordet fritt

Ønsker kunden forbrukslån, finnes ingen snarveier

- Er det mulig, herr Haugan, spør Tor Langbach. Joda, også SpareBank 1 SMN tilbyr forbrukslån, svarer Finn Haugan, Konsernsjef SpareBank 1 SMN i dette debtattinnlegget.

onsdag 07.02 2018
Gullår: Finn Haugan, konsernsjef i Sparebank 1 SMN, kan le hele veien til banken - til sin egen bank. Trøndelags største bank har aldri tjent mer penger og hatt større markedsandeler enn i 2017. Arkivfoto 

Finn Haugans bank til himmels

Trøndelags største bank fortsetter himmelferden. Det som skal gå opp, går opp. Det som skal gå ned, det går ned. Det viser foreløbige regnskapstall for 2017 for Sparebank 1 SMN.

torsdag 26.10 2017
Konsernsjef Finn Haugan er svært fornøyd med økningen i antall kunder som Sparebank1 SMN har fått i løpet av året. Bildet er tatt ved en annen anledning. 

Trøndersk bank har fått over 8000 nye kunder i år

Sparebank 1 SMN vokser i Trondheim og resten av Midt-Norge, og lover å beholde de 48 lokalkontorene der har.

onsdag 23.08 2017
En vill en: Finn Haugan (til høyre), konsernsjef i Sparebank 1 SMN, fikk en idé i San Francisco. Nå er ideen omsatt til virkelighet hjemme i Trondheim. Derfor har Sigve Søråsen (til venstre) og de andre ansatte i oppstarsbedriften Mito AI fått kontorplass i bankens lokaler. Tirsdag var det offisiell åpning av inkubatoren F3, som er særlig rettet inn mot gründere som utvikler teknologi for finansbransjen. 

Her har de laget husrom for håpefulle gründere i Trondheim

Sparebank 1 SMN gir husrom til sivilingeniører som albuer seg plass i finansbransjen.

onsdag 14.06 2017
«I Trondheim virker næringslivet å være i beste fall uinteressert i kultur, i verste fall direkte kulturfiendtlig» skriver innleggsforfatteren. Bildet er av konsernsjef Finn Haugan (t.v.) i Sparebank 1 SMN og Odd Reitan i forbindelse med skifte av hovedsponsor i Rosenborg i 2014. 

Debatt

Det er nok av pengesterke folk i Trondheim. Men de vil helst bli sett på Rosenborg-kamp

«Hva hadde det ikke gjort for omdømmet til Rema 1000 hvis Reitangruppen hadde vist et engasjement for noe annet - for eksempel kultur?» skriver Ørjan Greiff Johnsen i dette debattinnlegget.

tirsdag 18.04 2017
Kjell Fordal (til venstre) og Finn Haugan satt i konsernledelsen i daværende Sparebanken Midt-Norge i 1992, og er de eneste som fortsatt er i toppen i Trøndelags største bank. Nå kaster banken seg ut i et nytt Oslo-eventyr, 25 år etter at det forrige ble et mareritt. Bildet er fra februar 2015. 

Men trønderne som vil erobre Oslo, kan like gjerne vise seg å bli de siste idiotene

Er det tryggere å investere penger i Oslo i 2017 enn det var i 1992?

onsdag 29.03 2017
Den tidligere eieren av restaurantbygget Zachariasbryggen i Bergen, Knut Jørgen Hauge, saksøker BN Bank som ledes av Ragnar Hovland og styret i banken. SMN-sjef Finn Haugan er styreleder i BN Bank. 
    
      (Foto: GLEN MUSK)

Trondheimsbank saksøkes for inntil 700 millioner

En eiendomsinvestor saksøker BN Bank og styret i banken for inntil 700 millioner kroner.

tirsdag 13.12 2016
Flere vil vurdere nedbemanning, sier adm dir Finn Haugan - som synes politikerne har gjort et merkelig valg. 

- Vi kapitulerte etter møtet med Siv Jensen

Adm dir i Sparebank 1 SMN Finn Haugan sier at han skjønte at løpet om finansskatt var kjørt da han møtte finansminister Siv Jensen fredag. -Trist, kommenterer han.

torsdag 10.11 2016
Finn Haugan, banksjef i Sparebank 1 SMN, er bekymret for at enkeltgrupper i Norge kan falle utenfor samfunnet. Han mener vi kan se en protestbevegelse ikke ulik den i USA som førte til at Donald Trump ble valgt til president også i Norge på sikt, om vi ikke har øynene åpne. 

Banksjef Finn Haugan: – Vi ser USA-tendenser i Norge

Sparebank 1 SMNs banksjef ser paralleller til valget av Trump i Norge. Han er bekymret for unge som havner utenfor arbeidsmarkedet.

fredag 09.09 2016
 

Debatt

- Finn Haugan bekymrer seg for skillingen, mens han lar daleren fare

«Haugan mener boliglånsfinansieringen fortsatt er sunn. Jeg håper han har rett, men vi har ikke råd til å overse faresignalene» skriver statssekretær Tore Vamraak i Finansdepartementet i dette debattinnlegget.

fredag 29.04 2016
Konsernsjef Finn Haugan i Sparebank 1 SMN sier at de setter av en buffer, selv om de faktiske tapene etter oljekrisen så langt er små. 

Forberedt på å tape halv milliard på oljekrisen

Sparebank 1 SMN har finansiert 67 offshoreskip, og forventer å sette av opptil en halv milliard kroner i år for å dekke tap på utlån.

søndag 07.02 2016
Konsernsjef Finn Haugan (t.h.) fikk fredag avslutte handelen på Nasdaq-børsen. 
    
      (Foto: Chris Galluzo/Nasdaq)

Første norske bank på Nasdaq

Konsernsjef Finn Haugan i Sparebank 1 SMN fikk fredag avslutte handelen på den amerikanske Nasdaq-børsen i New York.

fredag 02.10 2015
Finn Haugan (til venstre) i Sparebank 1 SMN og Torgeir Skirstad i DNB konkurrerer om kundene. Hva betyr mest for dem? Konkurransen og neste kvartalsregnskap, eller at bank, kunder og samfunn skal greie seg bra selv om husholdningene låner mer og mer? 

Kommentar

Et dristig eksperiment

Skyldes det flaks eller godt vett og solid bankhåndverk hvis nordmenn kommer helskinnet fra fristelsen med gratis gjeld?

tirsdag 18.08 2015
Sponser skitoppene: Kjetil Reinsberg, sjef for Eiendomsmegler 1 Midt-Norge, forlenger sponsoravtalen med Tomas Northug. Bak står fra venstre Even Northug, Niklas Dyrhaug, Petter Northug og Maria Strøm Nakstad. Styreleder Finn Haugan overvåker det hele. 

Forlenger avtalene med trønderske skiløpere:

Kutter sponsingen hvis de flytter ut

Banktopp Finn Haugan blir skremt av tanken på om Sparebank 1 Midt-Norge hadde gjort som Trønderenergi og halvert sponsorbudsjettet sitt.

lørdag 15.08 2015
 

Finn Haugan tror Midt-Norge går klar av ny oljestorm

Konsernsjef Finn Haugan i Sparebank1 SMN er optimist til tross for et nytt, kraftig prisfall.

onsdag 12.08 2015
SMN-sjef Finn Haugan er godt fornøyd med halvårsresultatet. Utlån til privatkunder er i sterk vekst, mens utlån til bedrifter står på stedet hvil. Det er i tråd med bankens strategi for å øke egenkapitalen; utlån til bedrifter binder opp mer kapital enn utlån til folk flest. 

SMN tjener mindre på boliglån

Fortjenestemarginen er på retur etter flere rentekutt.

tirsdag 11.08 2015
Både administrerende direktør i BN Bank, Gunnar Hovland (t.v.) og styreleder Finn Haugan i BN Bank var til stede under allmøtet for de ansatte ved Trondheims-kontoret tirsdag ettermiddag. Banken hadde liten tid på å forberede de ansatte på sjokket, siden beslutningen om avviklingen av bedriftssatsingen ble tatt kvelden i forveien. 

Rundt 30 ansatte berørt av kuttene i BN Bank

BN Bank i Trondheim kaster vrak på 54 års bankhistorie og slutter med bedriftslån. Ansatte er i sjokk.