TEMA

fredag 08.02 2019
 

Gro Harlem Brundtland avlyser trondheimsbesøk

Gro Harlem Brundtland skulle ha deltatt på Isfit fredag kveld. Men den tidligere statsministeren har meldt sykdomsforfall.

søndag 09.12 2018
Nobelprisvinnerne Nadia Murad og Denis Mukwege ankommer pressekonferansen på Nobelinstituttet i Oslo søndag. Murad fra Irak og Mukwege fra Kongo tildeles Nobels fredspris for sin kamp mot seksualisert vold brukt som våpen i krig og væpnede konflikter. 
    
      (Foto: Heiko Junge)

Mukwege: - En anerkjennelse av det arbeidet vi har gjort gjennom flere tiår

De to fredsprisvinnerne Nadia Murad og Denis Mukwege møtte søndag ettermiddag pressen under den årlige pressekonferansen på Nobelinstituttet i Oslo.

Fredsprisparet med Trondheimsfamilien Fra venstre: Denis Mukweges søster Fiffi, kone Madeleine, niese Gracia, fredsprisvinneren selv, nevø Mushaga og svoger Willy. 
    
      (Foto: Privat)

Her møter fredsprisvinneren endelig søsteren igjen i Norge

- Det er fantastisk å møte familien igjen, sier fredsprisvinner Denis Mukwege. Lørdag kveld møtte han sine barn og barnebarn - og søsteren Fiffi Namugunga og nevø Mushaga Bakenga fra Trondheim.

fredag 05.10 2018
 
    
      (Foto: RICHARD SAGEN)

Her feirer familie og venner fredsprisen

Fredag formiddag fikk søsteren til den kongolesiske legen Denis Mukwege vite at broren tildeles Nobels fredspris for 2018. Fredag kveld samlet de seg til feiring.

søndag 10.12 2017
Fredsprisvinnerne Setsuko Thurlow (t.v.) og Beatrice Fihn tok imot hyllesten fra fakkeltoget på balkongen på Grand Hotel i Oslo søndag kveld.  
    
      (Foto: Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)

Nobelprisvinnere hyllet med fakkeltog og krav om norsk støtte

Fakkeltoget til ære for fredsprisvinnerne i ICAN ble også et demonstrasjonstog med krav om at Norge må støtte FN-forbudet mot atomvåpen.

søndag 03.12 2017
«Ambassadørene fra USA, Storbritannia og Frankrike har blitt enige om å boikotte årets fredsprisutdeling» skriver Snorre Valen. Bildet viser ICAN-aksjonister i en demonstrasjon foran USAs ambassade i Berlin i september i år. 

Signert

At disse våpnene aldri skal komme i bruk, beror på et naivt håp

fredag 06.10 2017
Berit Reiss-Andersen, leder av Nobelkomiteen, med en tegning av logoen til Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen. Sjansen for at kampanjen lykkes, er minimal. 

Fredsprisen er symbolsk

Fredsprisen til forkjempere for forbud mot atomvåpen er symbolsk.

onsdag 31.07 2013
 

Tusenvis av voldtatte kvinner kan takke ham for livet

Tusenvis av krigsvoldtatte kvinner kan takke den kongolesiske gynekologen Denis Mukwege for livet.