TEMA

torsdag 02.05 2019
Mourners pray by the body of Sajed Mizher, 18 during his funeral in the Palestinian Refugee camp of Dheisheh, near the West Bank city of Bethlehem, Wednesday, March 27, 2019. The Palestinian Health Ministry says Mizher has been shot dead in West Bank clashes with Israeli troops. (AP Photo/Nasser Nasser) 
    
      (Foto: Nasser Nasser)

Kronikk

Flere vil boikotte Israels MGP og gulrøtter

onsdag 13.06 2018
 

FN-hastemøte om Israels makt i Gaza

FNs generalforsamling skal onsdag stemme over å fordømme Israel for volden mot palestinerne på Gaza. Resolusjonen møter sterk motstand fra USA.

tirsdag 05.06 2018
«Et folk uten hjemland, uten trygghet, og uten frihet har begynt å røre på seg. Marsjerer i protest og fortvilelse. Og for det blir de skutt på» skriver Beate Lerdahl. Bildet er av sørgende under begravelsen av den palestinske sykepleieren Razan Al-Najar, som ifølge helsearbeidere og vitner skal ha blitt drept av israelske soldater da hun prøvde å hjelpe en skadet demonstrant i Khan Younis i den sørlige delen av Gaza-stripa. 

Signert

Det fins ikke noe annet jeg synes det er så ubehagelig å snakke om

fredag 01.06 2018
Oslo-avtalen var ment som et veikart til en uavhengig, palestinsk stat, i fredelig naboskap med Israel. Fasit mer enn tjue år etter, er et Palestina som er fullstendig oppstykket, politisk splittet og okkupert, og et Israel som bokstavelig talt har muret inne sine naboer, skriver Signert-forfatteren. Bildet viser palestinere som drar et brennende dekk ved grensen til israel. 
    
      (Foto: Abu Mustafa Ibraheem, Reuters)

Signert:

Norge har et ansvar i Gaza

I møte med bildene av enda mer vold i Gaza, er det nok lett for oss å tenke at denne konflikten er uløselig, og at det dypest sett ikke angår oss direkte.

tirsdag 15.05 2018
 

En blodig mandag i det hellige land

Først elleve. Så seksten. Så atten. Trettisju. Førtitre. Gjennom mandagen økte antallet drepte i det som nok kan beskrives som verdens mest forutsagte historiske ulykkesdag.

mandag 14.05 2018
 

Israel 70 år

Mandag 14. mai er det er 70 år siden staten Israel ble erklært selvstendig.

«De fredelige fredagsdemonstrasjonene har blitt et blodbad» skriver kronikkforfatteren. Her flykter palestinske demonstranter fra israelsk tåregass under en demonstrasjon sist uke. 

Kronikk

Verden presenteres for to historier, den palestinske og den israelske. Begge kan ikke være riktige

70 år siden palestinere ble fordrevet.

lørdag 18.11 2017
 

Utenriks

Nå prøver Fatah og Hamas å bli bestevenner og skal gjøre to Palestina’er til ett.

For ti år siden sloss de som gale hunder. De skjøt hverandre til døde og kastet hverandre fra hustakene. Nå prøver de på forsoning.

fredag 28.07 2017
Nestlederen i Palestinian Centre for Human Rights, Hamdi Shaqqura, kommer ikke til Trondheim likevel. 
    
      (Foto: Pressefoto)

Nektes utreise fra Gaza på vei til seminar i Trondheim

Menneskerettighetsforkjemperen Hamdi Shaqqura slapp ikke ut av Gaza på grunn av manglende sikkerhetsklarering. - Dette er et uttrykk for Israels økte angrep på menneskerettighetsarbeid, sier palestineren.

onsdag 20.04 2016
Annerledes Idol: Tawfeek Barhom spiller hovedrollen som den arabiske popstjernen Mohammed Assaf i «Idol». 

Da Gaza vant Idol4

Røff, sjarmerende ungdomsfilm basert på sann historie om gutten fra Gaza som lurte både Israel og Hamas for å delta i arabisk «Idol».

søndag 13.03 2016
Mest populær: Skuespiller Qais Attallah kom endelig til Trondheim. Filmen «Idol» der han spiller hovedrollen var festivalens mest populære. 

Kosmorama:

Han spiller hovedrollen i Kosmoramas mest populære film

En feelgood-film fra Gaza har engasjert Kosmorama-publikummet. Den palestinske film om arabisk Idol har hatt best besøk under festivalen.

torsdag 10.03 2016
Endelig på plass: Qais Attallah (13) er i Trondheim for å snakke om filmen «Idol» i forbindelse med Kosmorama. 

Kosmorama:

Endelig er Qais fra Gaza i Trondheim

Ble nektet utreise.