TEMA

søndag 23.12 2018
Gråkallparken holder åpent i romjula  

Gråkallparken i Trondheim fikk en sekssifret julegave

Gråkallparken fikk nesten 300 000 kroner i førjulsgave fra Gjensidigestiftelsen. Pengene går til firehjuling, motorsag og snowboard til utlån.

mandag 26.03 2018
GRÅKALLEN: Utviklingen i planene om Gråkallen vinterpark i Bymarka skjermer de mest verneverdige områdene nord for Nordrenna, mener Ordet Fritt-skribenten.  
    
      (Foto: Richard Sagen)

Nå venter barnebarna spent

Utvklingen i Gråkallen skjermer de mest verneverdige områdene, skriver Ola Moe i dette debattinnlegget.

Initiativtakerne bak Gråkallen vinterpark vil redusere det planlagte anlegget. Det er en fornuftig tilnærming til et omstridt prosjekt i Bymarka, skriver Adresseavisen på lederplass. 

Adresseavisen mener:

Det er fornuftig å redusere vinterparken

Initiativtakerne til Gråkallen vinterpark reduserer utbyggingsplanene for et alpinanlegg i Bymarka. Samtidig er det nå klart at en av partene bak vinterparken, Freidig Alpin, ønsker å kjøpe Vassfjellet skiheiser.

fredag 23.03 2018
 

Freidig Alpin vil kjøpe Vassfjellet skiheiser

Halverer utbyggingen av Gråkallen vinterpark

Gråkallen vinterpark blir mye mindre. Prosjektet tas ned fra en kostnad på 76 millioner kroner til 44 millioner.

torsdag 11.01 2018
Bykjøring: Adresseavisens journalist tester bakken i Kleiva onsdag formiddag denne uka. Denne helga åpner den gamle alpinbakken igjen etter fem års opphold på grunn av snøfattige vintre. 

Bymarka i Trondheim:

Har vært stengt i fem år - åpner igjen i helga

Etter fem år uten drift åpner alpinbakken i Vintervannskleiva igjen denne helga.

torsdag 26.01 2017
 

Gråkallen vinterpark:

Gir klarsignal for alpinanlegg i Bymarka

Bystyret i Trondheim har vedtatt å innvilge dispensasjon til Gråkallen vinterpark slik at alpinanlegget kan bygges selv om Fjellseterveien ikke utbedres. Men bråket om anlegget er likevel ikke over.

søndag 18.12 2016
 

Her er årets heteste debatter og tre ord som får fart på samtalen i et kjedelig juleselskap

Tre ord til deg som vil få fart på samtalen i et kjedelig juleselskap: «monsterhall», «veisalting» og «kamikaze-syklister».

onsdag 07.12 2016
Kommunalråd Geirmund Lykke (KrF) varsler nytt bråk rundt Gråkallen vinterpark i bystyret torsdag. Flertallet vil på nytt gi dispensasjon fra kravet om at Fjellseterveien må utbedres før parken kan åpne. En slik dispensasjon vil Lykke kjempe mot. 

Bystyret i Trondheim:

Nå blir det enda mer bråk om vinterparken

Striden om vinterparken i Bymarka tar ikke slutt. Bystyret skal nok en gang vurdere om anlegget kan bygges, selv om man ikke gjør veien opp til Skistua sikrere. Geirmund Lykke (KrF) har ikke tenkt å gi seg, og varsler nye klager.

tirsdag 08.11 2016
Planer for Gråkallen vinterpark, som trolig må nedskaleres siden politikerne nå signaliserer at vinterparken ber om for mye fra kommunen. 

Politikerne mener Gråkallen vinterpark er for kravstore

Nå er til og med de skipark-vennlige politikerne i Ap og Høyre skeptiske.

onsdag 02.11 2016
Bymarka: 

Debatt

Hva blir neste? Golfbane ved Sponhuset?

«Tror det blir å stemme mot utbygging av snøkanoner i heiene ved Kobberdammen gitt», skriver Daniel Bergum i dette debattinnlegget.

fredag 21.10 2016
KrFs Geirmund Lykke mener bystyret kan ha brutt plan- og bygnignsloven når flertallet gikk inn for å gi Gråkallen vinterpark dispensasjon fra rekkefølgekravet om å ikke bygge gang- og sykkelvei til Skistua. Nå skal Fylkesmannen sjekke lovligheten av vedtaket. 

Striden om Gråkallen vinterpark:

Mener bystyret kan ha brutt lovverket

Geirmund Lykke (KrF) og SV, V, Sp og MDG vil undersøke om bystyret i Trondheim brøt loven da de vedtok å gi Gråkallen vinterpark unntak fra bestemmelsene om å bygge gang- og sykkelvei til Skistua.

onsdag 19.10 2016
5Musikkmann: Rikard Ottesen ved heisbua ved foten av den korte, men bratte alpinbakken i Bymarka. De fineste stundene? – 

Folk:

Rikard skriver sanger om Bymarka i Trondheim

Gnistspruten sto. Filmfolkene gispet. Det var da Rikard Ottesen dro gjennom Ilsviktunnelen på scooter.

torsdag 29.09 2016
Gråkallen Vinterpark 
    
      (Foto: Illustrasjon fra Doghouse)

Vinterparken kan bli en økonomisk hengemyr

Bit for bit får Gråkallen vinterpark det som de vil. Men hvor forpliktende blir politikernes velvilje ved neste korsvei, når det handler om penger?

Et stort flertall i bystyret, bestående av Ap, H, Frp og PP, vedtok torsdag kveld å droppe kravet om at Gråkallen vinterpark må betale for bygging av gang- og sykkelvei fra Ferista til Skistua før de kan åpne vinterparken i marka. Vedtaket betyr at det ikke lenger foreligger noen planer om å utbedre veien inn til marka. 

Striden om Gråkallen vinterpark:

Dropper alle krav om bedre vei til Skistua

Det skal likevel ikke bygges gang- og sykkelvei fra Ferista til Skistua. Bystyrets tidligere enstemmige vedtak om at Gråkallen vinterpark både må betale og bygge veien, er nå droppet.

mandag 29.08 2016
Gråkallen Vinterpark 

Kronikk

Bygg Gråkallen vinterpark

Mitt drømmescenario er ei Bymark som er åpen for et rikt antall aktiviteter der barn, unge, voksne og eldre kan leike seg til en god helse og gode grunnleggende ferdigheter.

torsdag 25.08 2016
 

Kommentar

Liten park med stor sprengkraft

Tålmodigheten med Ap-makta er tynnslitt i Trondheim.

Stiller ultimatum: Hør på oss om Gråkallen, ellers ryker budsjettsamarbeidet, sier småpartiene, representert ved Geirmund Lykke (KrF), Marte Løvik (Sp), Hilde Opoku (MDG), Jon Gunnes (V) og Ottar Michelsen (SV). 

Rita Otterviks allierte truer med brudd på grunn av Gråkallen

Stiller ultimatum til det mektige Arbeiderpartiet.

fredag 12.08 2016
Åpner i 2017? Flertallet i Byutviklingskomiteen er nå enig om at utbygger kan slippe unna bygging av gangvei. 

Nå er de (igjen) enige om omstridt vinterpark

tirsdag 28.06 2016
Vinterpark: Planene om et alpinanlegg i hjertet av Bymarka rykker nærmere etter at Ap, Høyre og Frp snur og vil la utbyggerne slippe å finansiere gang- og sykkelvei til Skistua. 

Gråkallen vinterpark:

Sender vinterparken tilbake til bystyret

Mandag var Ap, Høyre og Frp enige om å la Gråkallen vinterpark slippe kravet om å bygge gang- og sykkelvei til Skistua. Tirsdag morgen var de ikke så enige likevel.

Gråkallen vinterpark skal etablere alpinanlegg i Gråkallen. Nå slipper de å betale for byggingen av gang- og sykkelvei langs Fjellseterveien som bystyret tidligere har krevd. 

Gråkallen vinterpark:

Vinterparken slipper å bygge vei opp til Skistua

Arbeiderpartiet, Høyre og Frp snur og vil nå la Gråkallen vinterpark slippe å finansiere byggingen av gang- og sykkelvei opp til Skistua.

Det planlagte skianlegget ved Gråkallen vil komme i dette området. 

Leder tirsdag 28. juni 2016

Ikke vinterpark i Gråkallen for enhver pris

Bygningsrådet i Trondheim sier i dag ja til at Gråkallen vinterpark skal få slippe å betale for gang- og sykkelvei.

onsdag 01.06 2016
 

Gråkallen vinterpark:

Fylkespolitikerne vil ha skianlegg i Bymarka

Et flertall i fylkespolitikken vil gi klarsignal for Gråkallen vinterpark. Tirsdag får utbyggerne 1,25 millioner kroner fra fylkesutvalget for å realisere sine planer.

onsdag 17.02 2016
Idyll: Slik, som i Gråkallen skileik denne uka, vil vi ha det. Den edle skiløperklunsten må gode nordmenn lære tidlig. Her er elever ved Ranheim skole i full gang. 

Bykommentar:

Fjern skylappene, uansett om du elsker eller hater skiheis

Alle skal ha skidag på skolen. Ingen får spise appelsin før de er framme. Vi skal ikke ha vinterpark i Gråkallen.

torsdag 11.02 2016
 

Podkast «OmAdressert»

Donald Trump, folkefest, Birkebeinerne og Sylvi Listhaug

Hvorfor mener mange amerikanere at Donald Trump er svaret for USA? Er det en god idè å la ungene få fri på skolen for å lage folkefest i Granåsen? Er alpinbakke i Gråkallen en god plan? Og må Erna Solberg stramme opp Sylvi Listhaug?

onsdag 10.02 2016
Vil ikke betale: Dag Herrem, styreleder i Gråkallen vinterpark AS, er ikke interessert i å betale for byggingen av en gang- og sykkelsti langs Fjellseterveien i forbindelse med etableringen av skiparken i Bymarka. Bystyret har tidligere pålagt vinterparken en slik investering, men Herrem håper på dispensasjon fra kravet. 

Gråkallen vinterpark:

Vil ikke betale for gang- og sykkelvei

- Ingen av dem som skal stå på ski i vinterparken kommer på sykkel eller går opp til anlegget. Dette kan ikke vi betale for.

tirsdag 09.02 2016
Oversikt over planlagte heiser og nedfarter i Gråkallen Vinterpark, oppdatert etter endelig reguleringsplan. 
    
      (Foto: Gråkallen Vinterpark)

Geirmund Lykke (KrF):

- Nå må vinterparken i Bymarka skrinlegges

- Kostnadene rundt Gråkallen vinterpark tilsier at planene må skrinlegges en gang for alle. Regningen de vil sende til kommunen er på over 100 millioner kroner, dette er et luftslott.

lørdag 28.11 2015
 

Ordet fritt:

Gråkallen vinterpark – Trondheims «Rock City»?

Med skylappene på har altså politikere i Trondheim (Ap/Frp/H) sagt ja til å rasere én kvadratkilomter sentralt i Bymarka til et alpinanlegg som kan få en levetid på et par tiår.

søndag 11.10 2015
Gårdsbruk: Holstvollen har en lang forhistorie. Rådmann Lorentz Hansen Holst opparbeidet eiendommen tidlig på 1700-tallet. 
    
      (Foto: Karl H. Brox)

Vil beholde Bymarkaidyll

Michael Birkeland (H) vil ha ny runde om Holstvollen

søndag 30.08 2015
 

Kommentar 31. august 2015

Et skille i trondheimspolitikken

Det er ikke mange dype skiller i trondheimspolitikken. Vinterparken er en av dem.

Gråkallen vinterpark KrF vil ikke at dette området skal røres, og bli brukt til en Vinterpark. De erkjenner at de har flertallet mot seg, men vil bruke sin forhandlingsstyrke til å sørge for at kommunen ikke skal bidra økonomisk på noen måte. F.v Espen Agøy Hegge, Geirmund Lykke og Berit Kapelrud. 

Vil ikke bruke én kommunal krone på Vinterparken

KrF vil sette beinharde krav til Ap om pengebruk på den planlagte Vinterparken under Gråkallen.