TEMA

torsdag 29.04 2021
SCANDIC HELL. Rita Ottervik, tore O sandvik, Trond Giske, Jonas Gahr Støre og Ingvild Kjerkhol Uttaler seg om saken om Rune Olsø 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Ottervik: - Understreker alvoret i saken

Politikerne reagerer på de nye opplysningene som er kommet fram om Olsøs interesser på Være. «Alvorlig», «trist», «mer alvorlig enn Kystad» er blant reaksjonene.

tirsdag 19.11 2019
Trondheim 19. november 2019 Gjermund Gorset, leder AUF i Trondheim, går imot boligutbygging på Charlottenlund. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

AUF til kamp mot Ap:

Vil ha bråstopp for den store Rotvoll-utbyggingen

Nå protesterer AUF mot Ap som i bygningsrådet ga grønt lys for videre utbygging på jordene på Rotvoll.

torsdag 04.10 2018
Marte Løvik mener vedtaket om grønn strek ble gjort på en måte som ikke er bystyret verdig. 

Vil ha ny behandling av grønn strek: – Behandlingen var ikke vårt bystyre verdig

MDG, Venstre, Sp og KrF vil ha ny behandling av grønn strek etter Adresseavisens avsløringer knyttet til tomter i Trondheim. – Behandlingen var ikke vårt bystyre verdig, sier Sp's Marte Løvik.

torsdag 06.09 2018
Ap går inn for høring i saken om folkevalgte som har brutt retningslinjer og lover i forkant av grønn strek-behandlingen. Her er nestleder Ellen Reitan og Aps andre kontrollkomite-medlem, Nils Nesjan. 

Nå går Ap inn for høring i Kystad-saken: - Dette er sjelden, men saken er så alvorlig

En enstemmig kontrollkomité vil mandag vedta at det skal bli en offentlig høring i Kystad-saken. Også Ap går inn for dette.

mandag 03.09 2018
Tone Stav var heltidspolitiker for Høyre. - Jeg ble helt fortvilet da jeg oppdaget det, sier hun. 

Høyre-topp var inhabil:

Høyre-topp: - Jeg ble helt fortvilet da jeg fant det ut

Tidligere heltidspolitiker for Høyre, Tone Stav, sier hun ble helt fortvilet da hun fant ut at hun ikke hadde bedt om å få sin habilitet vurdert, knyttet til sin manns eierinteresse.

Kommunrevisjonen er svært kritisk til Rune Olsøs opptreden i Kystad-saken. 

Kommunerevisjonen med tydelig konklusjon:

Rune Olsø brøt kommunens etiske retningslinjer

Rune Olsø har brutt kommunens etiske retningslinjer på flere punkter, viser kommunerevisjonens undersøkelse.

onsdag 04.07 2018
Opposisjonsleder og kommunalråd Ingrid Skjøtskift kommer med klar tale til byens ordfører. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Opposisjonsleder etter Kystad-saken:

Opposisjonsleder etter Kystad-saken: - Ordfører har ikke tatt ansvar

Ingrid Skjøtskift (H) er sterkt kritisk til hvordan Rita Ottervik (Ap) har håndtert sakene rundt Rune Olsø (Ap) de siste årene.

mandag 02.07 2018
Venstres Erling Moe kommer med sterk kritikk mot flere i Ap i Kystad-saken. 

Kystad-skandalen

Mener hele Trondheim er lurt - ber om ny grønn strek-behandling

Venstres Erling Moe mener vedtaket om grønn strek ikke er gyldig, og må opp til ny behandling. Han får støtte fra blant andre Geir Waage og Marek Jasinski.

fredag 29.06 2018
Skuffet og sint Rita Ottervik sier at Ap i Trondheim har hatt en ukultur de nå har tatt et oppgjør med. - Det som har skjedd, har vært skjult for oss og vi ønsker ikke å ha en slik kultur, sier hun. 

Rita Ottervik reagerer sterk på informasjonen i Økokrim-avhørene:

«Rune Olsø spilte teater. I det ytre ga han beskjed om at han ikke deltok og så var det nettopp det han gjorde»

- Saken har fått konsekvenser. Geir Waage er ikke lenger gruppeleder i Ap, og tar ikke gjenvalg, sier ordfører Rita Ottervik, som sier hun er skuffet og sint over det som er kommet fram.

torsdag 28.06 2018
 

Kystad-skandalen:

Trondheims befolkning har grunn til å føle seg lurt

Ukulturen i Arbeiderpartiet framstår mer som et mønster enn en uheldig enkeltepisode.

Her stemmer gruppeleder Geir Waage for forslaget han fremmet i bystyret om grønn strek og byutvikling. Men det var ikke Waage, men hans inhabile venn, Rune Olsø, som hadde formulert det. 

Kryssforhør og ransaking avdekker helt ny informasjon:

Den inhabile Rune Olsø formulerte selve vedtaket om grønn strek og byutvikling. Rita Ottervik visste ingenting

onsdag 27.06 2018
Geir Waage motsatte seg innsyn og mente at han hadde forklart seg i fortrolighet. Riksadvokaten vektla ikke det, i og med at en straffesak ville medført offentlighet, «og derfor ikke er et moment som i særlig grad taler mot innsyn». Også Rune Olsøs advokat hadde flere argumenter mot. 

Ap-toppene forandret forklaring til politiet

Både Rune Olsø og Geir Waage forandret sine forklaringer til Økokrim, etter hvert som nytt og ukjent materiale ble innhentet i saken, gjennom gransking og politibeslag.

tirsdag 26.06 2018
Riksadvokat Tor-Aksel Busch gir flere begrunnelser for å gi innsyn i politiavhør i Kystadsaken: Deriblant «sakens betydelige allmenne interesse, ved at den gjelder mistanke om korrupsjon/påvirkningshandel fra fremstående politikere i arbeidssammenheng. Saken kan dermed sies å ligge i kjernen av pressens samfunnsoppdrag», skriver han i sitt vedtak. 

Olsø og Waage motsatte seg - Riksadvokaten ga innsyn i politiavhørene

«Etter adskillig overveielse» har Riksadvokaten kommet til at Adresseavisen bør gis innsyn i politiavhørene av Geir Waage og Rune Olsø, skriver Tor-Aksel Busch i sitt vedtak.

fredag 22.06 2018
Geirmund Lykke (Krf) var meget fornøyd da flertallskoalisjonen kunngjorde enigheten om Overvik. Fra venstre Erling Moe (Venstre), Marek A. Jasinski (Ap), Ola Lund Renolen (MDG), Marte Løvik (Sp) og Svein Otto Nilsen (pensjonistpartiet). 

- Jeg beklager at jeg heller malurt i begeret, men jeg gjør det likevel

- Dagens behandling av Overvik vil for alltid stå igjen som opprydding etter en tid der et utbyggingsselskap nærmest hadde fritt leide til politiske prioriteringer.

torsdag 24.05 2018
Det brede politiske kompromisset om boliger på Overvik er et skritt i riktig retning. Vi er glade for at det nå varsles en ny politisk kurs for mer jordvern i Trondheim, skriver Adresseavisen på lederplass. 

Adresseavisen mener

Vi liker at det utøves godt politisk håndverk i lokalpolitikken

Samtlige partier i formannskapet, med unntak av Frp, stiller seg bak de nye planene for boligbygging på Overvik. Det er på høy tid at politikerne kommer sammen for å løse opp i den politiske floken som boligprosjektet har skapt.

onsdag 23.05 2018
 

Overvik-forlik vedtatt i bygningsrådet:

Heiser flagget etter politisk helomvending

Onsdag ble den overraskende nye enigheten i saken om Overvik vedtatt, kun mot Fremskrittspartiets stemme. Foreldreutvalget for skolen og eierne av Presthus gård jubler.

tirsdag 22.05 2018
- De har fått lov å bygge på eget område. De får ikke i tillegg bygge skole og vei på annen manns jord. Det er det kompromisset handler om, sier Sp's Marte Løvik. Både hun og MDGs varaordfører Ola Lund Renolen, KrFs Geirmund Lykke, Venstres Erling Moe og Pensjonistpartiets Svein Otto Nilsen er glade for det helt nye kompromisset i Overvik-saken. Det er også Aps mann, Marek Jasinksi.
 

Overvik-saken tar en ny, overraskende vending:

Overvik-saken tar en ny og overraskende vending

Det blir likevel skole inne på Overviks eget område. Veien blir heller ikke lagt over Presthus gård, og gården blir dermed spart. Ap har helt overraskende snudd i et nytt forlik.

 
    
      (Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen)

- Legges veien over Presthus gård, er det basert på feilaktige fakta

Felleskjøpet Agri har fått laget en rapport som konkluderer med at den beste løsningen vil være å legge hovedveien til Overvik over selve Overvik.

tirsdag 15.05 2018
Ordfører Rita Ottervik. 

Ordfører om Waage-exit:

Ordfører om Waage-exit: - Det er krevende å opparbeide tillit

Slik reagerer Ap-toppene på at tidligere gruppelder Geir Waage ikke tar gjenvalg.

Beklager: - Ingen har gitt meg noe ultimatum, men flere har sagt at jeg burde gjøre det, sier Geir Waage om at han nå beklager sin rolle i Kystad-saken offentlig. 

Waage gir seg – og beklager samtidig sin rolle i Kystad-saken

Tidligere gruppeleder Geir Waage (Ap) tar ikke gjenvalg i 2019. Han sier det er positivt om dette kan hjelpe Ap med å legge Kystad-saken bak seg.

onsdag 14.03 2018
 
    
      (Foto: Frank Cadamarteri)

Geir Waage trekker seg

Gruppeleder i Trondheim Ap, Geir Waage, mener Sissel Trønsdal bør ta over som gruppeleder for bystyregruppa.

tirsdag 06.03 2018
- Jeg har fått forsikringer om at denne planen ikke er førende for hvilken veiløsning som velges, og jeg stoler på det. Derfor aksepterer jeg saken, sier Geirmund Lykke (KrF). 

Første del av Overvik med 80 til 90 boliger er banket gjennom

Saken legges nå ut på høring og til offentlig ettersyn. Planen er boliger i to til tre etasjes rekkehus og leilighetsbygg på fire etasjer.

«Problemet for Waage er at Olsøs direkte innvirkning på vedtaket ikke kom for dagen før Økokrim begynte å etterforske saken» skriver kronikkforfatteren. På bildet er Rita Ottervik og Geir Waage på vei inn i politiavhør i forbindelse med Økokrim-etterforskningen. 

Kronikk

Hvem kan ha tillit til Geir Waage?

Trondheim Arbeiderparti har fredet sin gruppeleder Geir Waage, til tross for at han har forklart seg uriktig om sin rolle i Kystad-saken i over et år. Hvordan er det mulig?

onsdag 28.02 2018
Sissel Trønsdal fungerte som gruppeleder i den aktuelle perioden. Her er hun på vei ut etter Økokrim-avhør i fjor. 

«Da jeg forsto at det var Rune Olsø som hadde skrevet merknaden jeg fremmet, fikk jeg sjokk»

Ap's Sissel Trønsdal var den som fremmet merknaden om å ta Kystad vekk fra grønn strek. Nå sier hun at hun fikk sjokk da hun oppdaget hva som hadde skjedd.

tirsdag 27.02 2018
Diskusjon: Ordfører Rita Ottervik deltok mandag i møter Trondheim Ap og i partiets bystyregruppe der kontakten mellom gruppeleder Geir Waage og Rune Olsø ble diskutert. 
    
      (Foto: Christine Schefte;Adresseavisen)

Ottervik sier flere Ap-politikere har tatt Olsøs henvendelser videre

I et debattprogram på NRK tirsdag sa ordfører Rita Ottervik at flere i Arbeiderpartiets bystyregruppe har viderebrakt henvendelser de har fått fra Rune Olsø om grønn strek - uten å opplyse at Olsø sto bak.

Mandag kveld deltok ordfører Rita Ottervik på et internt Ap-møte på Folkets Hus. Ifølge Ottervik har Rune Olsø kontaktet flere Ap-representanter om grønn strek: - Jeg har sett noen få henvendelser som politiet viste meg under etterforskningen. Noen andre har fortalt om sms-er de har mottatt. Noe ble kjent på møtet mandag, forteller Ottervik til Adresseavisen. 

Ordfører Rita Ottervik:

- Olsø har prøvd å påvirke én og én representant i saker om grønn strek

Flere enn fem bystyrerepresentanter har blitt forsøkt påvirket i saker knyttet til grønn strek, ifølge ordfører Rita Ottervik. Hun ser svært alvorlig på de nye opplysningene i saken.

mandag 26.02 2018
Rita Ottervik og rådgiver Jan-Åge Gundersen på vei mellom styremøtet i Trondheim Ap og møte i bystyregruppa. 

Rita Ottervik etter tre møter med Waage om Kystad-saken:

Dette sier Rita Ottervik etter intense tre møter med Geir Waage om Kystad-saken

Geir Waage har beklaget og lagt seg flat overfor samarbeidspartier, Trondheim Ap og bystyregruppa til Ap.

fredag 23.02 2018
Erling Moe lanserer seg selv som ordførerkandidat til neste kommunevalg. 

Aps samarbeidspartner går hardt ut:

- 16 år med Rita Ottervik og Ap er nok

Erling Moe (V) lanserer seg selv som ordfører i et sentrumsstyrt Trondheim. Han tror Kystad-saken bidrar til at velgerne vil ønske et regimeskifte.

torsdag 22.02 2018
Det er et demokratisk problem at ordfører Rita Ottervik så sjelden stiller i åpne politiske debatter, skriver Adresseavisen på lederplass. 

Adresseavisen mener:

Ordføreren må finne tid til å stille opp i debatt

Ordfører Rita Ottervik (Ap) hadde ikke tid til å stille i debatt på Dagsnytt 18 om Kystad-saken denne uka. Det har etter hvert blitt et mønster for ordføreren å melde seg ut når de vanskelige sakene skal diskuteres.

mandag 19.02 2018
 

Enten vil ikke Waage innrømme feil, eller så forstår han ikke alvoret. Jeg vet ikke hva som er verst

Det er vanskelig å forstå at Ap kan ha tillit til gruppeleder Geir Waage etter Økokrims avsløringer. Enten vil ikke Waage innrømme feil, eller så forstår han ikke alvoret. Jeg vet ikke hva som er verst.

søndag 18.02 2018
- Det er forferdelig skuffende at Olsø og Waage har løyet om dette. Når dette ikke lenger bare er noe vi tror, men noe Økokrim har konstatert er fakta, gjør det saken mye mer alvorlig, og det krever at noe gjøres, sier KrFs Geirmund Lykke. 

Sterke politiske reaksjoner på nye opplysninger i Kystad-saken:

- Det er forferdelig skuffende at Rune Olsø og Geir Waage har løyet om dette

Opplysningene fra Økokrim om at Rune Olsø og hans nære venn Geir Waage - i motsetning til hva de selv har opplyst tidligere - hadde tett dialog kvelden før millionvedtaket i Kystad-saken, vekker sterke politiske reaksjoner.

fredag 16.02 2018
Førstestatsadvokat i Økokrim, Marianne Djupesland (t.h), har offentliggjort ny informasjon i Kystad-saken, som er et resultat av Økokrims langvarige etterforskning. 

Kommunerevisjonen ber om Økokrims etterforskningsmateriale

Kontrollkomiteens leder, Rolf Jarle Brøske, bekrefter at kommunerevisjonen allerede har bedt Økokrim om tilgang på etterforskningsmateriale, som vil bli en del av kommunerevisjonens rapport om Kystad – og de andre sakene om grønn strek.

torsdag 15.02 2018
Kystad var området som ble tatt ut av grønn strek etter at Rune Olsø sent kvelden før det avgjørende bygningsrådsmøtet sendte forslag til merknad til sin gode venn, Aps gruppeleder Geir Waage, som «valgte å videresendte tekstinnspillene som sine egne», som Økokrim skriver i den detaljerte henleggelsen. (Les hele henleggelsen på adressa.no). 

Økokrims henleggelse avdekker:

Rune Olsø foreslo selv merknaden som utløste én million kroner i Kystad-avtalen

Økokrims etterforskning avdekker at Rune Olsø og hans nære venn, gruppeleder i Ap, Geir Waage, avtalte på e-post og sms hva som skulle stå i merknaden kvelden før Kystad-området ble tatt ut fra grønn strek.

onsdag 14.02 2018
 

Økokrims henleggelse i Kystad-saken avdekker:

Her er sms-ene og e-postene mellom Olsø og Waage kvelden før vedtaket i bygningsrådet

Ifølge Økokrims vedtak om henleggelse i Kystad-saken, bidro Olsø selv til formuleringen av merknaden som utløste én million kroner i Kystad-avtalen

fredag 09.02 2018
 

Rune Olsø føler seg renvasket etter henleggelsen

Rune Olsø slår fast at han har fulgt lover og regler til punkt og prikke. Han er glad for at han med denne henleggelsen er renvasket.

 

Derfor henla Økokrim Kystad-saken

Her kan du lese vedtaket fra Økokrim hvor det kommer fram flere nye opplysninger.

Økokrim har henlagt Kystad-saken etter bevisets stilling. 
    
      (Foto: Morten Antonsen/scannet dokument (montasje))

Her kan du lese dokumentet bak Kystad-henleggelsen i sin helhet

Økokrim har offentliggjort dokumentet der de begrunner hvorfor de henlegger saken mot Rune Olsø.

Ordfører Rita Ottervik mener det ikke er nødvendig med tiggerforbud 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Dette mener ordfører Rita Ottervik om henleggelsen

- Økokrim har brukt store ressurser på denne saken, og jeg er glad for at de nå har satt punktum, sier ordfører i Trondheim, Rita Ottervik.

torsdag 21.12 2017
Helge Kvamme, som også ble hyret av Staur for å ettergå Kystad-saken, får sterkt kritikk etter at tre andre parter har gjennomgått hans gransking av en større konkurs i Bergen. 
    
      (Foto: Borgen, Ørn E, Scanpix)

Gransker anmeldes til Økokrim

Mannen Staur-eier Bernt Østhus hyret inn for å granske Kystad-saken, anmeldes nå til Økokrim i forbindelse med en annen granskningsrapport.

tirsdag 19.12 2017
Ordfører Rita Ottervik og gruppeleder Geir Waage på vei inn til avhør med Økokrim i Kystadsaken i slutten av april i år. Nå har de blitt avhørt på nytt. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Politikertoppene i nye økokrimavhør

Nesten ni måneder etter at Økokrim åpnet etterforskning i Kystad-saken, pågår den fremdeles. Politikertoppene på rådhuset har vært inne i nye avhør.

tirsdag 31.10 2017
Kom med kritikk: Pressens Faglige Utvalg, med medlemmene Eva Sannum (fra venstre), Liv Ekeberg, Stein Bjøntegård, Alf Bjarne Johnsen, Anne Weider Aasen, Nina Fjeldheim og Øystein Stray Spetalen, under behandlingen av to klager mot Adresseavisen. 

Vant delvis frem med klager mot Adresseavisen

Adresseavisen fikk kritikk på to punkter og ett brudd da PFU behandlet klager fra Rune Olsøs og Overvik utvikling. Samtidig mener PFU sakene var i kjernen av det journalistiske samfunnsoppdraget.

fredag 27.10 2017
Kolbjørn Selmer (40) eier et forretningskonglomerat som rekker mye lenger enn til den omstridte eiendommen Overvik ovenfor Ranheim. 

Skattelistene 2016

Kolbjørn Selmer fra Trondheim tjente fjerde mest i Norge i fjor

Eiendomskongen tjente 284,9 millioner kroner på ett år. Men det var 24 år gamle Gustav Magnar Witzøe fra Frøya som sto oppført med størst formue i hele Norge i fjor.

tirsdag 26.09 2017
KrFs Geirmund Lykke og Senterpartiets Marte Løvik er mot et lobbyregister. De mener det kan få uheldige konsekvenser. 

Mener politikerne i Trondheim blir prøvekaniner for en ordning ingen andre vil ha

- Skal det være slik at det siste jeg tenker på hver kveld når jeg har lagt meg er om jeg husket å notere alle som tok kontakt med meg i løpet av dagen, spør en bekymret Geirmund Lykke (KrF).

mandag 25.09 2017
Venstre-topp Erling Moe får flertall for sitt forslag om å innføre et lobbyregister i Trondheim kommune.
 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Finans – og næringskomiteen i Trondheim:

Vil ha lobbyregister, men ikke lobbyforbud

Rådmannen foreslår å opprette et lobbyregister i Trondheim kommune, men ønsker ikke karantenebestemmelser for politikerne.

tirsdag 19.09 2017
Må vente litt: Jordbruksområdet på Overvik ble vedtatt omdisponert til boliger allerede i 2012. Nå har bygnngsrådet vedtatt å vente til over jul med å ta stilling til områdeplanen. 

Nå kan politikerne sette seg på dette jordet og tenke seg om

Én setning gikk igjen da trondheimspolitikerne ble enige om å utsette Overvik: Byen må bygges innenfra og utover.

Ap med flertallet ber rådmannen å starte behandling av detaljplanlegging av utbyggingsfelt merket B1 og B2 (øverst til høyre på kartet) på forslag til plankart for områdeplan for Overvik. Ifølge planpapirene utgjør disse områdene 261 boliger. 
    
      (Foto: Illustrasjon Asplan Viak)

Overvik-saken:

Overvik-saken: - Ap har gitt etter for utpressing

Frp angrep Ap og resten av storkoalisjonen da bygningsrådet vedtok å utsette Overvik-behandlingen.

mandag 18.09 2017
 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Overvik-saken

Nå synes Ap likevel at det er greit med en Overvik-pause

Varaordfører Ola Lund Renolen (MDG) er glad for at Ap snur, men tar ingen seier på forskudd.

Yngve Brox deltok denne uken på et møte om Overvik-utbyggingen med Høyres byutviklingsgruppe. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Yngve Brox har vært engasjert med Overvik

Høyres tidligere gruppeleder Yngve Brox var ivrig tilhenger av utbygging av boliger på Overvik. Nå har han vært engasjert som rådgiver av Overvik Utvikling og deltatt i møte med Høyres byutviklingsgruppe.

Urbant landbruk: Presthus gård og Voll gård vil samarbeide om å utvikle Presthus til blant annet et sted der folk kan leie parsellhager. Direktør for forretningsutvikling, Henrik Thoresen (t.h.), konserndirektør Noralf Størseth, begge Felleskjøpet Agri SA, og leder i Stiftelsen Voll gård, Asbjørn Barlaup, har store planer for gårdsanlegget. Men en planlagt vei til Overvik kan stoppe prosjektet. 

Går til uvanlig skritt for å stoppe ny vei ved Presthus gård

Tirsdag kan bygningsrådet besegle skjebnen til Presthus gård.

fredag 08.09 2017
Kolbjørn Selmer (40) eier et forretningskonglomerat som rekker mye lenger enn til den omstridte eiendommen Overvik ovenfor Ranheim. 

Trolig har ingen trønder tjent mer enn ham på ett år

Ingen trøndere har trolig tjent mer på ett år enn Kolbjørn Selmer. Eiendomsutvikling på familiegården Overvik er en av årsakene.

mandag 04.09 2017
Opp til Ap Varaordfører Hilde Opoku (MDG) sier det nå er opp til Ap om det nåværende samarbeidet i sentrum-venstre-alliansen skal fortsette. Dersom Ap vedtar områdeplanen for Overvik slik den foreligger, setter Ap samarbeidet i spill, ifølge Opoku. 

Varaordfører Hilde Opoku om utsatt Overvik-sak:

- Nå er det opp til Ap om de vil bryte samarbeidet

Varaordfører Hilde Opoku (MDG) mener Ap utsetter Overvik-saken på grunn av valgkampen.

Vil vite mer Ap-topp Geir Waage sier de har fått nye innspill i Overvik-saken de ikke har rukket å se på. Han understreker også at partiet vil være sikre på at målet om nullvekst i biltrafikk nås med den foreslåtte områdeplanen for Overvik. 

Før sommeren hadde de hastverk. Nå har Ap bedt om å få utsatt saken

Før sommeren hadde de stort hastverk. Nå har Ap bedt om å få Overvik-saken utsatt i to uker.

søndag 06.08 2017
 

Overvik-saken kan sprenge Otterviks brede allianse

SV-topp Ottar Michelsen sier de store byutviklingssakene som venter selvfølgelig kan føre til at dagens politiske flertall i Trondheim ryker.

fredag 28.07 2017
Uro på rådhuset: Både varaordfører Hilde Opoku og ordfører Rita Ottervik erklærte at samarbeidet forstatte etter oppvaskmøtet på ordførerens kontor. - Vi har fått en tydelig avklaring om at vi skal ha en åpen dialog om sakene vi synes er vanskelige, sa Opoku. 

Nå tror Rita samarbeidet holder til neste valg

Rita Ottervik svarer et ubetinget «ja» på spørsmålet om hun tror at syvpartikoalisjonen som styrer Trondheim vil fortsette fram til neste valg.

 

Ordfører Rita Otterviks tøffe oppgjør med sin egen varaordfører

Rita Ottervik er hjemme fra ferie og tar et tøft oppgjør med varaordfører Hilde Opoku (MDG). Ordføreren sier at varaordføreren kommer med løse og udokumenterbare påstander.

tirsdag 04.07 2017
«Jeg ser nå frem til etter hvert å få avsluttet saken, og setter stor pris på all støtten som så mange har vist meg og min familie gjennom en krevende tid,» skriver Olsø i en sms til Adresseavisen. Her fra da han var i avhør med Økokrim. 

Intern rapport slår fast at Olsø ikke har brutt regler

Staur Holding går nå ut med konklusjonen, men de vil ikke gi innsyn i den private granskningsrapporten så lenge Kystad-saken er under etterforskning av Økokrim.

tirsdag 23.05 2017
 

Debatt

Utbygging på Kystad vil rasere kulturlandskapet

fredag 05.05 2017
Overvik Dette jordbruksområdet ble vedtatt omdisponert til boliger i 2012, noe som var i strid med rådmannens innstilling og vedtatte planer. 

Revisjonen skal også undersøke Overvik og Være

Kontrollkomiteen ber kommunerevisjonen undersøke Rune Olsøs og Staur Holdings roller i tomteområdene Overvik og Være.

torsdag 20.04 2017
Avhør Tidligere Høyre-topp Yngve Brox har tatt opp Rune Olsøs opsjon på Være med Økokrim. Økokrim skal ha bedt Brox selv å vurdere hvilke tema som kunne være relevante da han var inne til avhør om Kystad-saken. 

Høyre-topp informerte Økokrim om Olsøs Være-opsjon

I oktober 2015 sier Rune Olsø til Geir Waage at han har en økonomisk interesse på Være. I januar 2016 blir Høyre overbevist av Waage om å ikke legge Være under grønn strek. Yngve Brox har informert Økokrim om saken.

tirsdag 18.04 2017
Statsadvokat Helene Bærug Hansen sier Økokrim fortsetter etterforskningen i Kystad-saken. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Fortsetter etterforskningen i Kystad-saken

Statsadvokat Helene Bærug Hansen sier Økokrim har tilstrekkelig med folk på Kystad-saken og fortsetter etterforskningen.

mandag 17.04 2017
Var villige: Både Tore O. Sandvik og Trond Giske skal ha sagt seg villige til å stille opp som ny Ap Sør-Trøndelag-leder, dersom det ble behov for det. 

Ap-drama før fylkesårsmøte:

Trond Giske var åpen for å bli Rune Olsøs arvtaker

Etter en svært turbulent tid for Arbeiderpartiet ble Karianne Tung klappet inn som ny fylkesleder etter Rune Olsøs exit. Bare noen få visste hva som skjedde i forkant.

torsdag 06.04 2017
Økokrim-avhør Ap-politiker og Staur-rådgiver Rune Olsø forlot Sentrum politistasjon sammen med sin advokat Sigurd Holter Torp etter sju timer i avhør hos Økokrim. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

- Ikke videre avhør med Olsø torsdag

Rune Olsø er ikke siktet i saken, ifølge hans advokat. Økokrim er i ferd med å avslutte arbeidet i Trondheim i denne omgang.

torsdag 30.03 2017
Kystad Det er denne eiendommen på Byåsen i Trondheim Staurs Rune Olsø skulle bistå med å få regulert til boligområde. 
    
      (Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen)

Fredag vedtas anmeldelse i Kystad-saken

Rådmannen i Trondheim har utarbeidet forslag til ordlyd i anmeldelse i Kystadsaken.

torsdag 23.03 2017
Kartet: Waage sier han satt med dette kartet foran seg den kvelden han skrev forslaget til merknad. 

Slik forklarer han egen Kystad-formulering:

Geir Waage om hvorfor han nevnte Kystad: - Jeg satt med kartet foran meg

onsdag 22.03 2017
Ordfører Rita Ottervik 
    
      (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

Ap og Rita Ottervik går for anmeldelse i Kystad-saken

- Det er viktig å få mest mulig fakta på bordet, og det er politiet som har den kompetansen, sier ordfører Rita Ottervik.