TEMA

tirsdag 28.03 2017
Teknologibygget skifter navn til Akrinn, norrønt for åkeren. Bygget skal også skifte brukere, fra ingeniørstudenter til lærerstudenter. 

Velkommen til Akrinn

NTNU vil vekk fra at bygg har navn etter fag, og ønsker mer generelle navn. Først ute er to bygg på Kalvskinnet som får navnet Akrinn – norrønt for åkrene.

tirsdag 20.12 2016
Universitetslektor Torill Ringsø ser frem til at tegnspråk og tolkeutdanningen å komme til Dragvoll etter to år i det slitne bygget i Elgeseter gate. 

Hun har startet en diger flyttesjau for NTNU

- Vi gleder oss til å komme til Dragvoll, sier Torill Ringsø ved tegnspråk og tolkeutdanningen. Miljøet er først ut i en lang serie av flyttinger i NTNU de neste årene.

onsdag 23.11 2016
Dekan Terje Meisler ser frem til å flytte inn i det nye teknologibygget på Kalvskinnet, men må belage seg på flytting ganske raskt igjen. 

Flytter inn i desember - våren 2018 skal de ut igjen

I desember flytter ingeniørutdanningene ved tidligere HiST inn i flott nybygg på Kalvskinnet. Men de rekker knapt å bli husvarm - våren 2018 skal de ut igjen.

onsdag 02.11 2016
 

Se når Sanner møtte digitale Amelia

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner snakket om og med den digitale framtida i Trondheim.

onsdag 10.02 2016
Motvind: Camilla Trud Nereid tror kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen helst hadde sett at nye NTNU fikk et eget fakultet for lærerutdanning. 

Hist-dekan skuffet over rektors forslag

Dekan Camilla Trud Nereid mener rektor Gunnar Bovim lar sjansen går fra seg til å bygge et utdanningsvitenskapelig fyrtårn for hele utdannings-Norge.

tirsdag 26.01 2016
Bokser og bobler: Nye NTNU er i innspurten med å bestemme den nye organsiasjonen av universitetet. Rektor Gunnar Bovim ønsker seg en modell med minst syv fakulteter. 

NTNU-rektor Gunnar Bovim:

NTNU-rektor røper sin mening

På nye NTNUs første ledersamling røpet Gunnar Bovim at han går inn for en bred fakultetsstruktur og at inndelingen skal gå langs faglige grenser.

onsdag 06.01 2016
Med måte: Hovedtillitsvalg Øystein Risa (t.h.) i Tekna råder rektor Gunnar Bovim til ikke å gjøre for store endringer i fakultetsstrukturen. 

NTNU vil ha det meste som i dag

Flertallet av fagmiljøene i nye NTNU ønsker en faglig organisering omtrent som i dag. Det mest spennende er om økonomi og lærerutdanning blir egne fakulteter.

mandag 14.12 2015
Åpent: Planleggerne ser for seg mer åpne og fleksible læringsarealer når det skal bygges nytt på NTNU. 

NTNU tester ut fremtidens campus

Det sies at du minst må ha en bachelorgrad for å gå avslappet over Gløshaugen. Nå vil NTNU at fremtidens campus skal være åpen for alle og leve døgnet rundt.

mandag 30.11 2015
Ingeniørutdanning for flyktninger: Kommunen låner ut Kalvskinnet skole og Høgskolen i Sør-Trøndelag lager et samlingsbasert utdanningstilbud for folk på mottak i hele landet. Fra venstre Terje Meisler, Marit Rygvold (begge Hist) og Ola Lund Renolen fra Miljøpartiet de grønne. 

Lager spesialtilpasset ingeniørutdanning for flyktninger

Høgskolen i Sør-Trøndelag lager ny toårig ingeniørutdanning for flyktninger. For å komme inn må flyktningene dokumentere realkompetanse.

tirsdag 24.11 2015
Utvidet mannskap: Kjersti Møller (t.v.) fra Høgskolen i Sør-Trøndelag og Dennis Bogen fra Høgskolen i Ålesund følger intenst med på sitt første styremøte. Studentrepresentantene Ingvild Sørlie og Kim Allgot fra NTNU til høyre. 

Folksomt styre i «nye-NTNU»

NTNU-styret er utvidet med et nytt fjes fra Høgskolen i Sør-Trøndelag, ett fra Høgskolen i Gjøvik - og to fra Ålesund.

tirsdag 20.10 2015
 

Ingen erstatning til student som jukset

Det var riktig av Høgskolen i Sør-Trøndelag å utestenge studenten som gjorde datainnbrudd for å endre karakterene sine, slår domstolen fast.

torsdag 15.10 2015
Høgskolen i Sør-Trøndelag blir NTNU fra 1. januar 2016.  

Deloitte savner gevinster med NTNU-fusjonen

NTNU-fusjonen må få klarere mål, hurtigere tempo og bedre kommunikasjon, mener Deloitte.

lørdag 15.08 2015
 

- Jeg vil aldri påstå at jeg har noe kunstnerisk talent

Høgskolelektor Øistein Gjøvik lager tegneserie på mobilen og publiserer på Instagram.

torsdag 13.08 2015
14BILDESERIE: KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE FLERE BILDER. Gløshaugen sør: Området mellom Gløshaugen og Lerkendal er planlagt for tyngden av dagens Dragvoll-virksomhet, de humanistiske og samfunnsvitenskapelige fagene. (ca. 9000 studenter) 

Gigantiske flytteplaner for 14 000 studenter

Slik er campusplanene i Trondheim. Se bilder og video.