TEMA

onsdag 27.11 2019
Sissel Trønsdal, Geir Waage 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Debatt:

Med godsterminal blir Heimdal blir et lite attraktivt område å ferdes i

torsdag 21.11 2019
Godsterminal og lagerområde på Brattøra. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Debatt:

Trondheim kan ikke utrede seg i hjel for å unngå å ta en avgjørelse om Brattøra Det er ingen grunn til at godstog og containere skal parkeres midt i Trondheim sentrum

Trøndere er raske på ski, men ikke til å bestemme seg, tydeligvis.

fredag 01.11 2019
Trondheim 9. oktober 2017  Nidelv bru Pirbrua Transittkaia Transittgata Brattøra Nedre elvehavn godsterminal godsterminalen konteiner konteinerterminal containerterminal Dette bildet er JPG og er IKKE justert med tanke på lys, farger og skarphet. Bildet må justeres før bruk. Originalfil (RAW) ligger på Prod_SVM01 U:TV TV_felles FLYFOTO oktober 2017. I denne mappen finnes også varianter av bildet, dvs. andre deler/utsnitt av samme området som dette bildet viser. Foto: Morten Antonsen 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Adresseavisen mener

Beste tomta i byen kan snart bli ledig

Midt i Trondheim sentrum ligger et område som er like stort som to, tre fotballbaner. Problemet er at byens befolkning knapt nok har adgang dit, siden det er fylt opp av jernbanespor, konteinere og trailere.

fredag 01.03 2019
Gods i byen: Kay Jøran Frantzen, terminalsjef i togselskapet Cargonet mener det kan bli behov for å ha godsterminal på Brattøra i tilnærmet evig tid. 

Han knuser drømmen om et Brattøra uten konteinere

Terminalsjefen i Norges største godstogselskap mener det vil være godsterminal på Brattøra i overskuelig fremtid.

søndag 24.02 2019
Byttehandel: Knut Eriksmoen (til venstre) og Anders I. Eggen i transportselskapet Schenker på Heggstadmoen foreslår et bytte som gjør det mulig å legge ned godsterminalen på Brattøra. 

Slik kan konteinerne en gang for alle fjernes fra Brattøra

Her er et forslag til en løsning på marerittet som har ridd Trondheim i flere tiår. Som mange ganger tidligere i historien om godsterminal, er det heller ikke denne gangen sikkert at det blir slik.

tirsdag 16.01 2018
Godtar dommen: Daglig leder i Trondheim Renholdsverk, Knut Eirik Ballestad, sier de vedtar dommen fra Sør-Trøndelag tingrett der rådgivningsselskapet Rambøll ble dømt til å betale 1,48 millioner kroner i erstatning etter byggingen av ny gjenvinningsstasjon på Heggstadmoen. Det samlede kravet mot Rambøll var på 10,8 millioner. 

Kranglet om gjenvinningsstasjonen - ingen av partene anker

I Sør-Trøndelag tingrett like før jul ble rådgivningsselskapet Rambøll dømt til å betale Trondheim Renholdsverk 1,48 millioner kroner i erstatning etter byggingen av ny gjenvinningsstasjon på Heggstadmoen.

torsdag 11.01 2018
Glassberget: I romjulen og første uken på nyåret har mengden glass og metall økt med 29 tonn i Trondheim sammenlignet med fjoråret. Sjåfør Bjørn Helmersen (t.v.) og arbeidsformann Arvid Johnsen har travle dager på gjenvinngsstasjonen på Heggstadmoen. 

Ingen returpant gir overfylte glasscontainere

Tomme julebrus- og ølflasker ligger i høye stabler utenfor glasscontainerne rundt omkring i Trondheim. Renholdsverket rekker ikke å tømme containerne før de er fylt opp på nytt.

onsdag 08.11 2017
Belastningen på veistrekningen på Terminalen/Heggstadmoen er blitt større en det man så for seg. 

Veien tåler ikke belastningen etter at det ble omkjøring her

Veien som brukes til omkjøring på Heggstadmoen er i dårlig forfatning. Belastningen på veien er blitt større enn det Trondheim bydrift så for seg.

tirsdag 20.06 2017
Rettssak: Trondheim Renholdsverk har saksøkt Rambøll Norge for over 8 millioner kroner etter byggingen av den nye gjenvinningsstasjonen på Heggstadmoen. 

Krever tilbakebetalt 8,35 mill. etter bygging av ny gjenvinningsstasjon

Trondheim Renholdsverk hevder byggingen av ny gjenvinningsstasjon ble mye dyrere enn forventet, men vil ikke sende regningen til byens innbyggere.

tirsdag 18.04 2017
Har du rukket å rake? Putt avfallet i spesialsekker du får kjøpt på bensinstasjoner i Trondheim.  
    
      (Foto: Kallestad, Gorm, NTB scanpix)

Bli kvitt hageavfallet nå

Mange har brukt finværsdager i påska til å rake i hagen. Nå skal haugene vekk.

lørdag 18.03 2017
 

Snart må alle i Trondheim endre søppelvanene sine

Det heter ikke lenger søppel. Nå snakkes det om gjenvinning, sirkulær økonomi, bærekraft, miljøregnskap. Snart kommer en ny hverdag for trondhjemmerne.

mandag 06.03 2017
Venter: Disse mener Samferdselsdepartementet snarest må vedta bygging av ny godsterminal sør for Trondheim, helst på Torgård. F.v: Olav Løfshus fra Asko, fylkestingspolitiker Karin Bjørkhaug (KrF), Rolf Aarland fra Logistica, fylkestingspolitiker Guro Angell Gimse, prosjektleder Bjørn-Arve Raanes fra Sør-Trøndelag fylkeskommune, Per Ivar Tiller fra Posten/Bring og Jan Ove Wagnildhaug fra Coop. 

Ny godsterminal kan overføre 60 000 trailere til bane

En undersøkelse blant en del vareeiere i trondheimsområdet viser at 1,2 millioner tonn kan overføres fra vei til bane.

søndag 27.11 2016
 

Her har det åpnet ny snarvei

En kilometer gang- og sykkelvei i Lersbakken klar til bruk.

onsdag 09.11 2016
 

Kronikk

«Verdiløs» søppel fra Heggstadmoen blir kunst

På søppeldynga står den en gang dyre designerstolen sammen med de gamle pallene. Her er de definert – ikke ut fra tidligere status – men ut fra materialet alene.

torsdag 27.10 2016
 

Spesielt høstvær: - Nå må avfallsmottaket utvide åpningstidene

En av Adresseavisens lesere mener at avfallsmottaket på Heggstadmoen må utvide åpningstiden på grunn av klimaendringer.

onsdag 19.10 2016
Ikke bare en katt: Skvetten var familiens gode venn i 12 år. Hans siste reise ble lang, men familien greide til slutt å gi katten en skikkelig grav på hans favorittsted i blomsterbeddet hjemme. 

Debatt

«Jeg åpnet sekken og der lå han, Skvetten. Der er du ja, tenkte jeg, og følte en veldig lettelse. Nå skal du bli med hjem»

Skvetten var ikke bare ei katt. Han var katten vår. Her er historien om hans siste reise, og hvordan vi fikk fantastisk god hjelp til å gi han en skikkelig grav.

torsdag 18.08 2016
 

Mann omkom i arbeidsulykke på Heimdal

Mannen som ble påkjørt av en hjullaster døde av skadene.

fredag 22.07 2016
Søppelbilsjåfør Bjørn Helmersen styrer sugerøret på Trondheim Renholdsverk sin bil mot tanken han henter avfallet fra. - Det er blitt mindre fysisk arbeid etter at jeg begynte å kjøre denne bilen, så jeg må vel kanskje begynne å røre meg litt på fritiden, sier han. 

- Blir denne bilen ødelagt, sliter vi

De ansatte i Trondheim Renholdsverk trives med å ta seg av det som kastes – selv om ikke alle er like flinke til å sortere.

torsdag 14.07 2016
Som nær nabo til Heggstadbekken ble Roy Kolstad bekymret for misfargingen av vannet. 
    
      (Foto: Roy Kolstad)

Svart vann i Heggstadbekken:

- Jeg ble litt bekymret

Sigevann fra gamle avfallsdeponi årsak til misfargingen av vannet i Heggstadbekken.

søndag 26.06 2016
Søppeldynga er ikke et egnet sted for katter, mener Sunniva Fosse. Onsdag reddet hun fem katter fra Heggstadmoen i Trondheim.  
    
      (Foto: Sunniva Fosse)

Fem katter hentet fra søppeldynga i Trondheim

Sunniva Fosse har hentet fem katter fra søppeldynga i Trondheim. Hun vet ikke om de er blitt dumpet, eller om noen savner dem.

lørdag 25.06 2016
8Iskaldt: Knut Eirik Ballestad viser fryserommet for dyrekadaver og slakteavfall. 

Her kan du bli kvitt rotet - og hente ting gratis

lørdag 23.04 2016
Større kapasitet: Per Ketil Jonsvold får hjelp fra daglig leder i Trondheim Renholdsverk, Knut Eirik Ballestad, og driftsleder ved gjenvinningstasjonen, Dragana Skjøstad, til å løfte av trevirket. Jonsvold synes det nye anlegget er mye bedre enn det gamle. 

Mer avfall skal gjenvinnes i nytt mottaksanlegg

Renholdsverket mangedobler kapasiteten i et helt nytt mottaksanlegg på Heggstadmoen. Trondhjemmerne skal bli best i klassen på kildesortering og gjenvinning.

lørdag 31.10 2015
 

På benken:

Gjenbruk med bart

Han sier jeg må ta meg selv i nakken og sykle til jobben. Selv bruker han bartevoks uten palmeolje.

tirsdag 13.10 2015
I en spesialbygd brønn ved Blussuvold skole registrerer nøyaktige instrumenter skjelv i store deler av Europa. 

Her registreres jordskjelv i Trondheim

I en brønn ved Blussuvoll skole står det sensitive instrumentet.