TEMA

fredag 05.07 2019
Trondheim vant kampen om å være vertsby til neste års Micheling-utdeling 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Stolt ordfører foran Michelin-utdeling i Trondheim

Slik sikret Trondheim seg Michelin-utdelingen

Ordfører Rita Ottervik gleder seg stort til at restaurantbransje og journalister fra hele Norden får oppleve kvaliteten på trønderske råvarer og produsenter.

mandag 17.06 2019
Kronprinsen besøkte Heidi Bjerkan og Tor Bollingmo på Big Challenge festivalen på Krigsseilerplassen. 
        
            (Foto: terej svaan)

Kronprinsen møter Credo-sjefen:

Kronprinsen møter Credo-sjefen: - Jeg kjenner Heidi godt fra før

Credo-sjef Heidi Bjerkan viser kronprinsen komposten sin. Hun viser fram Michelin-kompostering på festivalutstillingen under vitenskapsfestivalen The Big Challenge.

tirsdag 14.05 2019
Rapport: I februar fikk Credo én stjerne i Michelins prestisjefylte restaurantguide. Arbeidstilsynet var ikke like imponert etter sitt besøk. 
        
            (Foto: Glen Musk)

Arbeidstilsynet varsler pålegg etter «marerittilsynet» på Credo

For lange arbeidsdager og manglende rutiner, mener Arbeidstilsynet etter besøket på stjernerestauranten Credo. De ansatte er her på egen fritid, svarer restauranten.

lørdag 16.03 2019
Jon Fredrik Skauge på Fannremsgården i Orkdal (øverst til v.)trekkes frem av Heidi Bjerkan som en av de egentlige vinnerne av bærekraftprisen (nederst til h.). 
        
            (Foto: VEGARD EGGEN)

Gjestekommentar

Hvor kommer all denne hetsen og hatet mot bøndene fra?

Tusen, tusen takk til Heidi Bjerkan for at hun fikk det til å gå opp et lys for oss trøndere. Vi bor jo midt i et av verdens beste matfat.

fredag 22.02 2019

Finn stjernekokken i deg selv

Kyllingball: Fritert kylling fylt med mozarella og servert med bretagnesaus. Både selve kyllingballen og sausen kan du lage i god tid før middagen serveres. 
        
            (Foto: Kim Nygård, Adresseavisen)

Kjøkkenveien

Denne retten får du en stjerne for

Ikke alle kan få Michelin-stjerne, men alle kan vi strekke oss litt lenger på kjøkkenet.

onsdag 20.02 2019
Direktør i næringsforeningen i Trondheim Berit Rian var raskt ute med å gratulere Heidi Bjerkan og Credo under stjerneutdelingen i århus mandag kveld. 
        
            (Foto: Håvard Jensen, Adresseavisen)

Trondheim tar med to Michelin-stjerner hjem fra Århus, men håper også få med seg noe mer

- Kraften i Michelin-stjernene er stor. Nå er det viktig å diskutere hvordan vi sammen kan bruke dem for å løfte oss alle, sier Jens Storli i Visit Trondheim.

tirsdag 19.02 2019
To gode stjerner: Michelin-stjerner til Credo og Fagn ved Heidi Bjerkan og Jonas Nåvik, er en fantastisk mulighet for Trondheim som matby, skriver Adresseavisen på lederplass. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Adresseavisen mener

En fantastisk mulighet for matbyen Trondheim

Vi har grunn til å være stolte over Credo, Fagn og Trondheim som matby.

mandag 18.02 2019
 
        
            (Foto: Terje Visnes, Adresseavisen)

«Fantastisk stjernesmell gir et tidsskille i Trondheim»

Michelin-stjerner til både Credo og Fagn er så stort for restaurantene og Trondheim som matby at det neppe kan overvurderes.

Heidi Bjerkan hentet hjem Michelin-stjerne til Credo og Trondheim, såvel som den helt nyopprettede prisen Michelin Guide Nordic Sustainability Award under prisutdelingen i Århus. 

Både Heidi og Jonas fikk sin første Michelin-stjerne

Om få minutter faller avgjørelsen, restaurant Fagn kan få stjerne i den gjeve Michelin-guiden.

Tror Credo kan få to: Christopher Davidsen, kjøkkensjef i Speilsalen på nye Britannia, tror både Credo og Fagn kan få Michelin-stjerne. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

Dette tror stjernekokkene om Trondheims Michelin-sjanser

Hittil eneste trønder med stjerne: Sven Erik Renaa fikk Michelin-stjerne for Re-Naa i Svaanger i 2016. Tre år etter kan flere trønderske kokker følge i hans fotspor. 
        
            (Foto: jens petter søraa, Adresseavisen)

Han er den første trønderen med Michelin-stjerne: Fikk et rush av utenbys bestillinger

Sven Erik Renaa merket et rush av utenbys bestillinger etter at Re-Naa ble første norske restaurant utenfor Oslo med Michelin-stjerne.

onsdag 13.02 2019
Nytt og gammelt: Fermentering, salting, sylting og safting som gjennom årtusener har vært helt nødvendige teknikker for å bevare råvarene, står også sentralt i mange moderne restaurantkjøkken. Ikke minst på Heidi Bjerkans Credo. 
        
            (Foto: Wilhelm Hatlen)

– Du er en moderne viking, som inviterer inn og smiler til verden rundt deg

Hun venter spent på svaret på om Credo får Trondheims første Michelin-stjern (er). Lokal heder er det i hvert fall ikke manko på for Heidi Bjerkan.

torsdag 07.02 2019
 

Kommentar:

Fullt fortjent heder til en arbeidsmaur og kulturpersonlighet

Heidi Bjerkan, Ada Hegerberg, Astrid Smeplass, Mia Landsem er fire dyktige midtnorske kvinner som gjør sitt for høyne ambisjonsnivået i landsdelen. Vår lesere har helt tydelig sans for dem.

 

Heidi Bjerkan vant dobbelt på årets Ut-Awards

Mange lokale favoritter stakk av med seieren under Adresseavisens leseravstemming Ut-Awards på Byscenen i Trondheim. Blant dem var Heidi Bjerkan, Mia Landsem og Øysten Hegvik.

lørdag 02.02 2019
Mye godt: Jonas Nåvik fra Fagn laget andebryst i pæresaus som gjestekokk for Ukeadressa nylig. Han og Fagn er blant flere lysende matstjerner i Trondheim for tida, ifølge vår kommentator. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Det skjer noe oppsiktsvekkende med Trondheim nå

Aldri før har Trondheim hatt så mange gode restauranter over et bredt spekter. I løpet av det siste året har det skjedd noe med mat og folk som kan være starten på noe stort.

fredag 04.01 2019
 

Årets trønder 2018:

Marit Bjørgen er Årets trønder 2018

Sist vinter ble hun tidenes vinterolympier. På sjette forsøk lyktes også Marit Bjørgen med å vinne den trønderske hedersprisen.

onsdag 26.12 2018
Fotoseanser: Heidi Bjerkan, Håkon Bleken, Marit Bjørgen, Mia Landsem og trioen Mads Bones, Olve Løseth og Kyrre Havdal er kandidatene til Årets trønder. Her blir de fotografert av NRKs Lars Erik Skjærseth og Bent Lindsetmo og Adresseavisens Kim Nygård. 

Hvem skal bli Årets trønder 2018?

Se alle videointervjuene med Årets trønder-kandidatene her

Og stem på din favoritt til hedersprisen.

lørdag 22.12 2018
« I medieoppslagene stilles det spørsmål ved at vi velger å gå på tilsyn hos en anerkjent restaurant som Credo. Vi må vi ta utgangspunkt i regelverket vi er satt til å følge opp» skriver innleggsforfatteren. På bildet: Credo-sjef Heidi Bjerkan. 
        
            (Foto: Glen Musk, Adresseavisen)

Debatt

Det stilles spørsmål ved at vi går på tilsyn hos en anerkjent restaurant som Credo

fredag 21.12 2018
Disse kan du stemme på: Heidi Bjerkan, Håkon Bleken, Marit Bjørgen, Mia Landsem og trioen Mads Bones, Olve Løseth og Kyrre Havdal er kandidatene til Årets trønder. 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Hvem skal bli Årets trønder 2018?

Stem på din favoritt her

Nå kan du være med å avgjøre hvem som skal bli Årets trønder 2018.

tirsdag 18.12 2018
Kandidat 2: Utenfor den nye restauranten romsterer fortsatt anleggsmaskinene. – Det er kult å være med på forandringer. Sånn var det på gamle Credo også, det var bygging hele tida mens vi etablerte oss. Det var nesten så vi ikke kom oss inn innimellom, men det gikk greit likevel. Det ble nesten kjedelig når det ble ferdig, sier Heidi Bjerkan. 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Årets trønder 2018 - kandidat 2:

Restaurantgründeren ble sint da bargjesten tipset om Toro sjysaus

En kompromissløs kjøkkenkunstner gjør at matentusiaster valfarter til en gammel verkstedhall i Trondheim.

lørdag 17.11 2018
 

Disse er foreslått - nå skal juryen velge fem kandidater til Årets trønder

Forslagene til NRK Trøndelag og Adresseavisens hederspris har strømmet inn. Nå kan du selv lese navnene som juryen skal vurdere.

lørdag 10.11 2018
Foreslått: Heidi Bjerkan. 
        
            (Foto: Anette Kronstad Sørheim)

Siste sjanse til å sende inn din kandidat til Årets trønder 2018:

«Kvalitet sprer seg over hele byen med utgangspunkt i Heidi»

Søndag er det siste sjanse til å foreslå kandidater til hedersprisen.

onsdag 31.10 2018
 
        
            (Foto: Bård Sande)

Årets trønder 2018:

Northug, Credo-gründer og Abassi-familien foreslås som Årets trønder

Vi spurte folk på gata i Trondheim hvem de vil ha som Årets trønder i år.

lørdag 06.10 2018
Svært kortreist frukt: Heidi Bjerkan kan bare strekke armen ut etter moden papaya som vokser i Credos inngangsparti. 
        
            (Foto: Camilla Alexandra Lie)

Credo fyller 20 år: - Jeg liker ikke Grandiosa og tacokrydder. Så det er ikke å vente at alle liker det vi gjør heller

I løpet av et halvt års drift i nye lokaler har Credo etablert seg blant landets desiderte topprestauranter. Men de vet de aldri vil bli en restaurant for alle.

mandag 24.09 2018
 
        
            (Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen)

Kom ens ærend fra Oslo for festkveld på Credo

Alle billettene var utsolgt da Trondheim kammermusikkfestival inviterte til festaften med mat og musikk på topprestauranten Credo på mandag.

fredag 14.09 2018
Tittelen på Dagens Næringslivs anmeldelse er «Norges beste restaurant ligger i Trondheim». 
        
            (Foto: Adresseavisen)

DN: Credo er Norges beste restaurant

Får 29 av 30 mulige stjerner av Dagens Næringsliv.

tirsdag 03.07 2018
Bildet er fra januar 2018, da kokk, kjøkkensjef og medeier i Credo - Heidi Bjerkan viste rundt før åpningen av restauranten på Lilleby.  
        
            (Foto: KIM NYGÅRD)

– Vi har unaturlig forhold til mat i Norge, alt skal være så billig, sier Credo-eier Heidi Bjerkan. Nå er hun finalist i verdensomspennende prestisjekonkurranse

–Vi har unaturlig forhold til mat i Norge, alt skal være så billig, sier Credo-eier Heidi Bjerkan.

onsdag 17.01 2018
Drøy måned til åpning: Heidi Bjerkan er i rute før Credo restaurant åpner på Lilleby 21 feburar. 
        
            (Foto: Kim Nygård, Adresseavisen)

21. februar åpner Credo restaurant

Bookingen er i gang, åpningsdato er satt. Nå er det alvor.

lørdag 18.11 2017
Luftig På Jossa: Heidi Bjerkan er helt plassert der de nye lokalene til bistroavdelingen Jossa mat og drikke skal være. 
        
            (Foto: Richard Sagen, Adresseavisen)

Åpningen av Credo utsettes

Norges mest storslåtte restauranthus er i ferd med å ta form på Lilleby. Men åpningen av nye Credo restaurant / Jossa mat og drikke er utsatt til februar.

mandag 13.11 2017
Priset igjen: Matprisen 2017 er Heidi Bjerkan tredje store matpris på to år. 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Credo-Heidi vant Matprisen

Mandag kveld vant Heidi Bjerkan Matprisen 2017 – på sin egen «hjemmebane», mathallen Vippa i Oslo.

onsdag 08.11 2017
Nominert til ny pris: Mandag kveld avgjøres det hvem som vinner Matprisen 2017. Blant tre nominerte er Credos Heidi Bjerkan. 
        
            (Foto: Kim Nygård, Adresseavisen)

Credo-Heidi nominert til ny matpris

Heidi Bjerkan er en av tre nominerte til Matprisen 2017 som mandag deles ut på hennes egen mathall Vippa i Oslo.

mandag 23.10 2017
 

Debatt

Det er noen som gleder seg over at de kverker Midtbyen

«Kjøpesentrene. De vil ta ytterligere en bit av kaken» skriver Einar Aas i dette debattinnlegget.

søndag 03.09 2017
Rått. Ennå er det mye som står igjen før en vernet verkstedhall i stål og mur blir til byens nye gourmetmagnet. Men det blir, det blir. Heidi gleder seg som en unge. 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Portrettet

Portrettet: - Vi har hatt stjernenivå på mat en god stund. Nå får vi også lokaler til en stjerne

Hun var stjernekokk på Slottet. Nå sikter hun etter stjerne på Credo.

tirsdag 18.07 2017
En overrasket og takknemlig Heidi Bjerkan, sammen med Kjartan Skjelde etter at hun mottok Ingridprisen under konferansen Kokepunktet tirsdag kveld.  
        
            (Foto: Karoline Kaspersen)

Credo-Heidi vant Ingridprisen 2017

Ingridprisen som hvert år blir delt ut på Gladmat i Stavanger gikk i år til Heidi Bjerkan, kvinnen bak restauranten Credo i Trondheim.

mandag 12.06 2017
Bare skallet er ferdig: Men i disse enorme lokalene vil Heidi Bjerkan før året er omme styre sine tropper på Credo og Jossa mat og drikke. 
        
            (Foto: jens petter søraa, Adresseavisen)

Heidi utvider Credo når hun åpner på Lilleby

Det spirer og gror hos Heidi Bjerkan på Lilleby. I løpet av sommeren åpner kafeen i gamle Finnes barnehjem, så følger Credo og Jossa mat og drikke før jul.

tirsdag 29.11 2016
Satser på Vippa: Heidi Bjerkan og Erlend Mogård-Larsen står bak matsentret på Vippetangen i Oslo. Live Kragnes Edvardsen (til venstre) var blant Credo-kokkene som bidro til matlagingen kvelden vi var til stede. 
        
            (Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen)

Credo-Heidi åpner matsenter i lagerhall i Oslo

- Inspirert av Papirøen i København

fredag 04.11 2016
Grøt er kult: Kaotiske tilstander på kjøkkenet når Heidi Bjerkan (tv) anretter Fortånnegraut med sirup og spekeskinke, med assistanse fra kokkegjengen fra Strinda videregående skole. 
        
            (Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN)

Trondheims første grøt- restaurant poppet opp

I København er grøtrestauranter blant det hippeste, og Trondheim følger på. Torsdag var vi på pop up-grøtrestaurant på Buran.

søndag 06.03 2016
 

Heidi Bjerkan er kåret til årets kjøkkensjef

- Det er kjempestas, sier hovedpersonen.