TEMA

mandag 06.01 2020
Tårnene på land overfører strøm til batteriene på ferjene. 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

Debatt:

Trøndelag leder den globale utviklingen av nullutslippshurtigbåter 

Trøndelag fylkeskommune har som mål om at verdens første utslippsfrie hurtigbåter skal gå i rute i Trøndelag.

søndag 22.09 2019
Ole Paus i Borggården fremfører det spesialskrevne Ubudne gjester sammen med Trondheimssolistene. 
    
      (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

Debatt:

Bare ett trøndersk prosjekt meldte sin interesse for et europeisk samarbeid

Det trønderske kreative paradoks: Til tross for økende interesse for satsing på kultur og kultursamarbeid var det bare ett trøndersk prosjekt som meldte interesse for et europeisk samarbeid. Hvorfor?

tirsdag 02.07 2019
Forsker Joshua Fenton Cabell stikker et litermål ned i en stor bøtte med flytende brun masse. Langsomt heller han det over i små plastglass. Det er den ferskeste leveransen med fiskeslam til forskningsstasjonen til Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) på Tingvoll i Møre og Romsdal. 
    
      (Foto: Anette Tjomsland)

Kronikk

Biologisk avfall kan bli trøndersk suksess

Alt ligger til rette for at norske regioner kan bygge seg opp i en voksende industri, bioøkonomien, gjennom god utnytting av biologiske ressurser. Mulighetene ligger i å kombinere eksisterende kompetansemiljøer og å benytte internasjonale ordninger.

tirsdag 07.05 2019
STRØMSTAD, Sverige 20090909.
NASJONALPARK.
Det norske flagget i bakgrunnen av EU-flagget under åpningen av nasjonalparkene på Ytre Hvaler og Kosterhavet i Sverige.
Foto: Lise Åserud / Scanpix 
    
      (Foto: Åserud, Lise)

Kronikk

Europadagene arrangeres for første gang i Trondheim

mandag 18.03 2019
Gjennom EØS-avtalen har Norge mulighet for å delta i EUs Erasmus+ sitt program på lik linje med EUs medlemsland, skriver kronikkforfatteren. 

Kronikk

Flere trønderske ungdommer kan ta utdanning i utlandet

Mange trøndere tar deler av utdanningen sin i utlandet gjennom Erasmus+ finansiering. Fra 2021 øker mulighetene. Trøndelag bør begynne forberedelsene.

onsdag 09.01 2019
Trønderske ordførere på lynkurs ved Trøndelags Europakontor i Brüssel. Nå skal det fremtidige mandatet for Trøndelags Europakontor utformes. Da bør dette diskuteres, mener kronikkforfatterne. 

Kronikk

Trøndelag står støtt på mange bein

Gjør det noe om Trøndelag ikke inntar en strategisk rolle i Brussel? På kort sikt er svaret «ganske sikkert ikke».

onsdag 07.11 2018
For noen år siden hadde Signert-skribentens familie sin første fjelltur i Trollheimen. Siden den gang har de dratt på årlige fjellturer med overnattinger på noen av turistforeningens hytter. Døtrene Nora (til venstre) og Marta Eklo er ikke vanskelige å få med, mye takket være alle fjellvandrerne som skapte fjellglede 

Signert

Takk til dere som ga jentene fjellglede

tirsdag 11.09 2018
Trønderungdom i Brussel: Trainee Randi Hoseth fra Rennebu (fra venstre), rådgiver Andreas Karmhus fra Verdal og trainee Marianne Lyseng fra Trondheim jober alle ved Trøndelags Europakontor i Brussel.  
    
      (Foto: Heidi Fossland)

Signert

Mulighetene er flere også for trøndersk ungdom

tirsdag 14.08 2018
«Det kan ikke være mange festivaler som har et tilsvarende festivalområde som Marinen» skriver Heidi Fossland. 

Signert

Magiske øyeblikk på Marinen

Marinen forvandles nå til Pstereos festivalområde. Vi er takknemlige for lånet, Trondheim!

tirsdag 17.07 2018
Brussel: Etter at jeg fikk jobben som daglig leder ved Trøndelags Europakontor har jeg forstått at mange ikke kjenner til kontoret og den viktige rollen kontoret kan spille for regionen, skriver Heidi Fossland i sitt Signert-innlegg.  
    
      (Foto: Privat)

Signert

Jeg vil starte jobben med å gjøre kontoret kjent

Trøndelag har et eget kontor i Brussel. Et kontor som skal være Trøndelags stemme inn mot EU systemet og styrke trønderske og midtnorske interesser i Europa. Visste du det?

onsdag 20.06 2018
«Jeg anbefaler å oppleve Olav Tryggvasons gate i sommer» skriver Heidi Fossland. 

Signert

Opplev Olav Tryggvasons gate i sommer

I sommer vil Olav Tryggvasons gate friskes opp og bli mer attraktiv. Det blir flere utekafeer, bredere fortau å boltre seg på og tryggere å sykle. Arbeidet med å transformere gata starter denne uka.

tirsdag 03.04 2018
Brussel: Heidi Fossland går fra stillingen som leder for Miljøpakken i Trondheim og blir ny leder for Trøndelags Europakontor i Brussel. Arkivfoto. 

Hun blir Trøndelags Europa-sjef

Heidi Fossland (48) blir ny sjef for Trøndelags Europakontor.

tirsdag 24.10 2017
Informerer: «I dag vil kommunen og fylkeskommunen være tilstede i Midtbyen Managements frokostmøte, for å orientere interessert næringsliv og gårdeiere» skriver Heidi Fossland. 

Signert

Om å prøve seg fram i Midtbyen

Forslaget om å teste ut stenging av Olav Tryggvasons gate og Prinsenkrysset for personbiler har vakt stor debatt den siste uka. Rådmennene i fylkeskommunen og kommunen har fått både ris og ros for forslaget. Hvorfor blir slike forslag lansert?

torsdag 03.08 2017
Minnesmerke: I Armenia besøkte jeg et minnesmerke etter et folkemord som var relativt ukjent for meg. Under folkemordet på armenerne ble en og en halv millioner mennesker utryddet, enten drept eller sultet til døde i årene rundt første verdenskrig, skriver Signert-forfatteren. 
    
      (Foto: Heidi Fossland)

Signert

Jeg kjente meg stolt som nordmann der jeg vandret rundt

Årets ferie til Kaukasus fikk meg til å tenke på våre norske verdier. Det viste seg at vi har en nær historie og at Fridtjof Nansen er en folkehelt i Armenia.

tirsdag 04.04 2017
Møtte 86-åring på konferanse i København: «På egen regning hadde hun reist fra USA av ren nysgjerrighet og interesse for hvordan internett fungerer og drives» skriver Heidi Fossland. Bildet er tatt i en annen sammenheng. 

Signert

Det skjer mye på innsiden av internett