TEMA

søndag 14.02 2021
 

Moria-barn fryser i iskald kulde, varmer føttene over glødende kull

- Det er mange brannskader hos de minste barna i teltleiren. I helga er det meldt kuldegrader.

onsdag 21.10 2020
 

SV presser på - vil ha plan for Moria-flyktninger til Norge

Samtidig som SV argumenterer for at regjeringen må si hvor mange flyktninger fra Hellas Norge skal ta imot, jobbes det for å åpne norskstøttede mottak i Hellas.

fredag 16.10 2020
FILE - This Sept. 28, 2013, file photo shows leader of the extreme far-right Golden Dawn party Nikos Michaloliakos, center,being escorted by anti-terror police as he exits Greek Police headquarters, in Athens. Leaders of Greece's third largest political party, the extreme right Golden Dawn, go on trial Monday, April 20, 2015, on charges of operating as a criminal organization that allegedly carried out a campaign of violence against immigrants and left-wing opponents. Party leader Michaloliakos and senior officials are among 69 defendants in the case closely watched by a country reeling from financial hardship and political uncertainty. (AP Photo/Fosphotos/Angeliki Panagiotou, File) 
    
      (Foto: Angeliki Panagiotou)

Norge burde ikke vente på neste tragedie før vi kriminaliserer slike organisasjoner

lørdag 27.06 2020
 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Vær så snill. Vi får ikke puste, sier barna i Moria

fredag 17.04 2020
Hanne Moe Bjørnbet med Håkon på 6 måneder. Foto: RUNE PETTER NESS 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Trondheim Ap presser partiledelsen i Moria-saken

- Nå må Norge være med på den internasjonale dugnaden. Barna i Moria må evakueres.

mandag 06.04 2020
 

46 350 har signert oppropet, men ingen statsråd tar imot

Kampanjeleder Katrin Glatz Brubakk håpet i det lengste at statsminister Erna Solberg ville ta imot de 46 350 underskriftene om en snarlig evakuering av barna i leiren Moria.

søndag 22.03 2020
professor Terje Andreas Eikemo, NTNU, hjemme hos ham i Kongevegen 17 (Jakobsli) Sak: Terje har fått 70 millioner til å forske på sammenhengen mellom helse og utdanning i et stort globalt forskningsprosjekt 
    
      (Foto: Terje Svaan)

NTNU-professor tror de første barne-ofrene for Korona-pandemien blir barn i Moria-leire

- Jeg frykter at korona-utbruddet kan føre til at barn vil dø i de greske flyktningeleirene.

mandag 16.03 2020
 

Ber om hastebehandling av Moria-forslag på grunn av Korona-pandemien

Samtidig kommer trønder-SV med moralsk pekefinger mot Arbeiderpartiet (Ap) sentralt.

lørdag 07.03 2020
Illeggsforfatteren har selv jobbet som frivillig hjelpearbeider. Dette er hennes egne bilder. 
    
      (Foto: Anne-Britt Strugstad)

Debatt:

Et liv vi rike og overmette i nord tar som en selvfølge

onsdag 04.03 2020
 

Adresseavisen mener

Norge må også ta sitt ansvar for flyktningene

De siste dagene har titusener av flyktninger og migranter krysset grensen mellom Tyrkia og Hellas, etter at Tyrkia lettet på grensekontrollen mot EU.

mandag 17.02 2020
Jeg fortviler, blir håpløs, lar tårene renne. Etter fire og et halvt år og åtte turer hit er ting bare blitt verre. Jeg klarer ikke fatte at fuglene ikke slutter å synge i sorg, skriver Katrin Glatz Brubakk i dette reisebrevet. Bildet er tatt i fjor, da Adresseavisen besøkte leiren. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Debatt:

Reisebrev fra et helvetes ferieparadis: Jeg fortviler, blir håpløs, lar tårene renne

MYTILINI/MORIA, Lesvos, Hellas: Det er katastofale forhold i Moria-leiren på Lesvos. Katrin Glatz Brubakk jobber som psykolog for Leger uten grenser. Zahra Mohamdi (7) fra Afghanistan bor med sin familie på bitteliten plass i et telt med syv familier. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Adresseavisen mener

Europa må samarbeide om å hjelpe flyktninger

Mye tyder på at Europa igjen må forberede seg på store ankomster av flyktninger og migranter.

torsdag 09.01 2020
Katrin Glatz Brubakk fra Trondheim er en av to initiativtakere til oppropet om å evakuere barna fra Moria. - Oppropet er et forsøk på vekke utenriksministeren fra ansvarsfraskrivelsens dvale, sier hun. Bildet er fra Moria september 2019. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Regjeringen vil ikke gjøre som kampanjen med utspring i Trondheim ber om

Kjendiser støtter opprop om å evakuere barna fra flyktningleiren Moria. Regjeringen har ingen planer om å komme trønderkampanjen i møte.  

fredag 13.12 2019
Hermelek: Øverst i Olive Grove leker barna friere enn lengre ned, der teltene står tettere. Som barn flest leker de det som er kjent for dem. Her er det geværsalver som fyres av i lufta med en pinne som lekegevær. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Debatt:

Ansatte i Trondheim kommune: Norge bør hente 100 enslige mindreårige flyktningebarn

mandag 14.10 2019
MYTILINI/MORIA, Lesvos, Hellas: Det er katastofale forhold i Moria-leiren på Lesvos. Katrin Glatz Brubakk jobber som psykolog for Leger uten grenser. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Kronikk:

Vi kan ikke gi oss før Moria er stengt

Ni døde bare den siste måneden. En desperat ungdom knivstikker en annen. En mor og et barn dør i en brann. En femåring leker i en pappeske og blir overkjørt.

lørdag 05.10 2019
Det ble tøft for krisepsykologen å sende tilbake de flyktningene til leiren i Moria igjen, etter at de hadde vært vitne til en alvorlig ulykke.  

Katrin fra Trondheim jobber med de mest psykisk syke barna i Europas verste flyktningleir

Om få timer skal alarmen gå. To flyktninger har vært vitne til et barns død. Nå trenger de hjelp fra krisepsykolog Katrin Glatz Brubakk.

tirsdag 01.10 2019
MORIA, Lesvos, Hellas: Arezo (21) kom til Levanger som 14-åring. Nå er hun og mannen asylfast i Moria med nyfødt baby. Sammen med barna: Mahdi, Aasiye og Hadi (babyen). Afghaneren har bodd i Stavanger i ti år, og Arezo har bodd i landet i fem år. Han ble kjent med kona Arezo i Norge. Da bodde hun i Levanger. Etter at de ble en familie har de bodd i Stavanger. Familien ble tvangsreturenrt 25. oktober 2017. Nå er de på en ny flykt bort fra provinsen Parwan. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Arezo (21) kom til Levanger som 14-åring. Nå er hun og mannen asylfast i Moria med nyfødt baby

Da brannen brøyt ut søndag var Arezo alene med de tre små barna. De la på sprang bort fra flammene som slukte konteinerne like i nærheten. Da datt minstejenta på to år i trengselen.

mandag 30.09 2019
Mohammad og hans kone, Shamila, inne i Moria. LESVOS, Hellas: Flyktingekrisen på Lesvos eskalerer. Etter at en afghansk kvinne og et lite barn omkom i en brann i Moria-leiren på Lesvos, krever både FN og øyas ordfører at folk flyttes fra den overfylte leiren. Moria-leiren har kapasitet til å romme maksimalt 3.000 asylsøkere, men har nå nærmere 13.000 beboere. FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) kaller situasjonen for kritisk og sier det haster med å finne en løsning. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Adresseavisen var i Moria-leiren rett før dødsbrannen:

- Det kommer til å skje en menneskelig katastrofe her

Søndag var det en dødsbrann i Moria. Tre dager før brannen sa den afghanske småbarnsfaren Mohammad at Europa er medskyldig hvis det skjer en menneskelig katastrofe i leiren.

søndag 03.02 2019
 

Hvorfor er skandinaver bedre i engelsk enn andre europeere?

Grunnen er forbløffende og egentlig fullstendig logisk.

tirsdag 15.01 2019
 

Sterke reaksjoner i flyktningdebatt: - Vi nordmenn har en idé om at når noe er galt, kan vi gi penger

Vinterbilder fra flyktningleiren i Moria på øya Lesvos skaper reaksjoner. – Sannheten er at det er jævlige forhold der hele året.

torsdag 09.08 2018

Meldinger om voldtekt av fire norske jenter i Hellas

De siste ukene har Europeiske Reiseforsikring fått melding om fire voldtekter av norske jenter i Hellas. Selskapet har ikke sett et slikt omfang før.

fredag 06.07 2018
Siv Grøteide og Tone Jøssund jobber for fjerde gang som frivillige i flyktningleir i Hellas. I fjor var de også i Skaramangás, mens de tidligere har vært i leirene på Lesvos, Nea Kavala og Pireus. 
    
      (Foto: Privat)

Tvillingene er i Hellas for å hjelpe mennesker på flukt for fjerde gang

For fjerde gang har tvillingene Tone Jøssund og Siv Grøteide reist til Hellas for å hjelpe mennesker på flukt.

lørdag 02.06 2018
Sjansespill: Etter å ha forsert gjerdet inn til havneområdet, løper en gruppe menn og gutter etter en lastebil og forsøker å få opp bakdøren. For å si det forsiktig: Mulighetene for å bli med på neste overfart til Italia, er minimale. 

Det håpløse spillet

På havna i den greske byen Patras utspiller det seg et nøye koreografert drama. Flyktningene og migrantene kaller det «The Game», et spill nesten uten vinnere.

torsdag 05.04 2018
Ourania Michaloliakou er datter av partilederen i Golden Dawn. 

«God trøndersk dokumentar om kvinner som ikke tar avstand fra nazisme»5

Trøndersk dokumentar av internasjonalt format om høyreekstreme i Hellas.

fredag 09.03 2018
Dattera til sjefen: Ourania Michaloliakou er datter av partilederen i Golden Dawn. Hun snakker, mens han er i fengsel i «Hatets Vugge» som vises på Kosmorama i helga. 

«God trøndersk dokumentar om kvinnene bak fascister i Hellas»5

Håvard Bustnes film om høyreekstreme i Hellas, med sentrale kvinner som inngang til bevegelsen, er en utfordrende og god dokumentar.

mandag 18.12 2017
Kandidat 1: «Marit er en helt spesiell ildsjel, med både faglig og solidarisk engasjement og integritet», skrev en av innsenderne da Adresseavisen og NRK ba forslag til Årets trønder 2017. 

Årets trønder 2017 - kandidat 1:

– Hjemme hadde jeg en voksen datter som hadde forlatt redet. Hvis ikke jeg kunne hjelpe, hvem kan det da?

Mens vennene drar på hytta for å slappe av, drar Marit Heldal til Hellas for å hjelpe. Nå har hun bygd en naturlekeplass for flyktningbarna på Lesvos. Og hun har «Gjengen i ryggen».

fredag 13.01 2017
 

«Mesternes mester» på lørdag:

- Det er beviset på at også en 62 år gammel kropp responderer på trening

Odd Sørli la seg i hardtrening og skjerpet kostholdet før «Mesternes mester», mens Eldar Rønning syntes det var godt å få en smak av livet på samling igjen.

mandag 28.11 2016
Frustrasjon i Moria: - Situasjonen er litt spent i dag, fordi det har ankommet 108 nye beboere, opplyser Frontex support officer John Bleeker. 

Spent stemning i Moria-leiren på Lesvos:

- Situasjonen her er «crazy»

Før helga omkom en gutt på seks år og bestemoren på 66 år i brann. Nå frykter Redd Barna at flere kan omkomme i den beryktede Moria-leiren på øya Lesvos. Flyktninger forteller Adresseavisen om ville tilstander.

søndag 27.11 2016
Ikke flyktningkrise: Sveinung Rotevatn mener Europa har en fordelingskrise, og ikke en flyktningkrise. 

Råd til statsråd Sylvi Listhaug (Frp):

- Bruk mer tid på asylkrisen og mindre tid på Facebook

- Hadde Sylvi Listhaug brukt mer tid på å få fortgang i prosessen med å få asylsøkere fra Hellas til Norge, og mindre tid på Facebook, så hadde vi kanskje klart denne utfordringen litt raskere.

onsdag 23.11 2016
Viser ikke solidaritet: - Euopa har glemt sitt familiemedlem Hellas, mener Roland Schoenbauer, Head of Communication ved UNHCR i Athen. 

Talsmann for FNs høykommissær for flyktninger i Aten:

- Europa viser liten solidaritet med Hellas

Også i vinter kommer det til å være flyktninger i Hellas som må sove i telt.

Drar til Lesvos: Marit Heldal skal bruke sju uker på den greske øya Lesvos for å jobbe med barn i en flyktningleir. 

Flyktningbarn får glede av Marits midtlivskrise

I sju uker på nyåret skal Marit Heldal fra Trondheim arbeide i en flyktningleir på Lesvos. Det startet med et tilfeldig møte.

tirsdag 22.11 2016
På norsk jord: Endelig kan Rizan og kompisen Viromas sette føttene på norsk jord. Smilene sier alt om hva de føler. 

Første flight med asylsøkere fra Hellas til Gardermoen:

Rizan er asylsøkeren Listhaug vil ha til Norge

Rizan Minla Mohamed (27) fra Aleppo i Syria er en av 20 asylsøkere som tirsdag kom med fly fra Athen til Norge. For han var EUs relokaliseringsprogram eneste vei ut av Hellas.

mandag 21.11 2016
 

Gummibåtene kommer fortsatt til Lesvos:

Reddet over 100 migranter på en natt

Det var fem små barn og en baby blant de 52 migrantene mannskapet på den britiske redningsbåten «Protector» reddet i land fra en overfylt gummibåt lørdag morgen.

søndag 20.11 2016
 

Denne fotballspilleren er nå flyktning i Hellas

Hamed sitter i en flyktningleir i Hellas i blå treningsklær fra Mosjøen. Der husker folk ham som en strålende fotballspiller og godt menneske.

fredag 18.11 2016
7Hamed (t.h) er flyktning i Athen, han ble kastet ut fra Mosjøen og Norge i 2014 , og sendt tilbake til Afghanistan. Fortsatt er den blå treningstrøya til Mosjøen IL favorittplagget. Nå kommer han ingen vei ut av Hellas. Fra venstre; Hasibe. I midten sitter Nasime, og Hameds mor Tajik (stående). Gutten i hvit t-skjorte heter Shayan. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Kom til Norge som mindreårig asylsøker:

Hamed fra Mosjøen sitter asylfast i Athen

Hamed (23) fra Mosjøen ble kastet ut av Norge etter en tannanalyse. Nå er han på flukt igjen, og har sittet asylfast i Athen i ni måneder.

søndag 31.07 2016
8Siv Grøteide og Tone Jøssund sammen med flyktningebarn: De to tvillingene har tilbrakt store deler av sommeren på en flyktningeleir i Hellas, og forteller om hvordan det har vært. 

Debatt

«Dette er brudd på menneskerettighetene»

Tvillingene Siv Grøteide og Tone Jøssund sitter nå på ei strand i en liten fiskelandsby litt sør for Athen i Hellas. Dette er den siste dagen etter tre uker i Hellas, og det er tid for tilbakeblikk og refleksjoner.

onsdag 25.05 2016
 

Enighet om kriselån til Hellas

Eurolandene er enige om en avtale om å betale ut 10,3 milliarder euro i kriselån til Hellas. IMF er også med på avtalen.

lørdag 23.04 2016
Te&Tøy: Her vil flyktninger og asylsøkere selv kunne plukke ut det de trenger når gratisbutikken åpner i Trondheim. 

Åpner gratisbutikk for flyktninger i Trondheim

Mari og Maria bruker all fritiden på dugnad.

torsdag 21.04 2016
En verdig kandidat: Da Katrin Glatz Brubakk dro fra Trondheim til Hellas hadde hun en bege kanin i baggasjen som hun skulle finne en ny venn til. Det ble gutten med vannhode fra Syria.  

Tøykaninen fra St. Olavs har fått en armkrok

Jamal (2) fra Syria kan ikke sjarmere seg til noe ekstra i matkøen. Han skal i alle fall ha en myk følgesvenn.

lørdag 16.04 2016
Katrin Glatz Brubakk har reist for fjerde gang ned til Hellas for å hjelpe de mest sårbare: flyktningebarna. 

Team Brubakk i Hellas for å hjelpe de mest sårbare

Det er ingen tur for gamle tante de nå har lagt ut på, barnelege Ann Mari Brubakk (72) og barnepsykolog Katrin Glatz Brubakk (45).

torsdag 14.04 2016
 

Tre norske hjelpearbeidere løslatt fra fengsel i Hellas

To kvinner i 20-årene fra Trondheim var blant hjelpearbeiderne som ble arrestert av gresk politi i Idomeni i Hellas.

torsdag 17.03 2016
Berget fra fjellet: Arne Christian Siversten (32) er fra Hitra og bosatt i Trondheim. Han befinner seg nå på et sykehus på Kreta i Hellas, etter at han ble berget ned fra Lefka Ori-fjellet utenfor byen Chania på tirsdag kveld. Han ble overrasket av snøstorm og måtte grave seg ned. 

Kunne ha frosset i hjel på fjellet:

Måtte grave seg ned i snøhule i snøstorm på Kreta

Det holdt på å gå skikkelig galt da Arne Christian Sivertsen (32) fra Hitra ble overrasket av snøstorm på Kreta. Nå ligger han på sykehus etter en redningsaksjon på fjellet.

fredag 04.03 2016
 

Trønderske hjelpere på Lésvos: - Flytevestene er fylt med sitteunderlag og isolasjon

onsdag 24.02 2016
Fremmedpoliti: EUs grense styrke Frontex har i dag flere operasjoner gående i Middelhavet. Her fører bulgarske tjenestemenn båtflyktninger i land i den lille greske havne byen Mytilini på ferieøya Lesvos. Jenta og de over 500 andre båtflyktningene denne morgenen ble hentet fra forskjellige gummibåter i havet mellom Hellas og Tyrkia. 
    
      (Foto: Jan T. Espedal, Aftenposten)

EU vil etablere overnasjonalt grense- og kystvakt:

Opposisjonen krever at regjeringen informerer Stortinget

Jonas Gahr Støre (Ap) sier Norge bør strekke seg langt for et forsterket europeisk grensevern, men etterlyser sammen med SV informasjon fra Regjeringen.

tirsdag 23.02 2016
Laila.Nguyen@ntb.noBilde: tae1c756Mannskapet på redningsskøyta Peter Henry von Koss reddet tirsdag 104 personer utenfor Lesvos.  
    
      (Foto: Kripos / NTB scanpix)

104 båtflyktninger reddet av norsk redningsskøyte

Mannskapet på den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss har reddet 104 flyktninger og migranter utenfor den greske øya Lesvos.

INN I EU: Denne moren og hennes tre døtre ble plukket opp fra en gummibåt i havet mellom Turkia og Hellas natt til forrige torsdag. Et bulgarsk grensevaktskip i Frontex-operasjonen Poseidon fraktet de trygt til EU-landet Hellas. FOTO: JAN T. ESPEDAL 

Hellas har mistet kontrollen, EU vil ha ny, overnasjonal grense og kystvakt:

Nytt grensepoliti i EU vil utfordre Norges suverenitet

Fordi Hellas har mistet kontrollen over flyktningstrømmen, foreslår EU en ny, overnasjonal grense og kystvakt. Norge kan få valget mellom å si ja eller forlate Schengen-samarbeidet.

søndag 31.01 2016
Frivillige tar imot en gummibåt fylt med flyktninger og migranter på stranda på den greske øya Lesvos på fredag. 
    
      (Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / NTB scanpix)

- 10 000 barn er savnet

Mer enn 10 000 mindreårige flyktninger og migranter er forsvunnet i Europa, melder EUs politisamarbeid Europol.

lørdag 26.12 2015
Flyktninger og asylsøkere kommer til den greske havnebyen Pireus etter å ha reist fra Lesvos der de var kommet i land etter en båttur fra Tyrkia. 
    
      (Foto: NTB SCANPIX)

Ytre høyre på frammarsj i Europa i 2015

Partier på ytre høyre-fløyen har stormet fram i en rekke europeiske land i året som gikk som reaksjon på flommen av flyktninger fra krig og konflikt i Midtøsten og Asia.

mandag 30.11 2015
 

- Mange små barn var med, de var søkkvåte og iskalde

Artist og sykepleier Marthe Valle har tilbrakt ei uke på den greske øya Lesvos og hjulpet flyktninger.

søndag 27.09 2015
 
    
      (Foto: Natalia C. Heinrich)

- Vi hørte hysteriske skrik ute på vannet

Fire frivillige fra Amadia International reiste denne uka til øya Lesvos i Hellas for å hjelpe flyktningene i land.

søndag 20.09 2015
 

Flyktningkrisen:

Småbarnsmor til Hellas for å hjelpe

Onsdag reiser sykepleier Maria Hageskal Lund til Chios i Hellas for å hjelpe flyktninger.

mandag 14.09 2015
 

Ingrid svømte for å redde flyktninger da gummibåten punkterte

Ingrid Ødegaard fra Trondheim droppet shoppingtur for å hjelpe flyktninger på Lesvos i Hellas.

søndag 06.09 2015
 

- Vi merker veldig stor pågang av folk som vil hjelpe

Flyktningestrømmen i Europa har ført til stor giverglede i Trøndelag.

fredag 04.09 2015
Athena på to måneder er nedkjølt etter at det kom vann i båten under den dramatiske overfarten fra Tyrkia. Mor Sarima fortviler. Alt de har er bløtt, og det er milevis til hjelp. 

Lille Athena greide turen over havet

- Al Hambd Li Allha, takk Gud, gjentok flyktningene da de kom i land på stranda på Lesvos sent torsdag kveld.

torsdag 03.09 2015
Det ble onsdag bestemt at myndighetenen snarest skal etablere et koordineringssenter for håndtering av flyktningestrømmen. Dette vil inkludere militære spesialstyrker, politi og kystvakta. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Vil innføre unntakstilstand på Lesvos

12 000 immigranter og flyktninger på øya Lesvos, gjør at ordfører Spiros Galinos nå ber greske myndigheter om å innføre unntakstilstand på øya.

onsdag 02.09 2015
16Mulham fra Syria stod 40 timer i kø, før politiet kom og kastet han ut av området. Han skal hente reisedokumenter for hele familien. 

Frustrerte flyktninger på Lesvos:

- Jeg var nestemann i køen. Da kom politiet og jaget meg

Etter 40 timer i kø var det endelig Mulham fra Syria sin tur til å få utlevert reisepapirer. Da ryddet politiet området.

tirsdag 01.09 2015
11Syriske barn: Karim Essahli, Bente Espeland, Oddfrid Skorpe Tennfjord og Håkon Steinmark får kontakt med to syriske barn. 

Krisepsykologer fra Midt-Norge møter flyktninger i Hellas:

Får høre om tortur og båter som går under

Til daglig jobber de med traumatisert mennesker i Midt-Norge. På Lesvos fikk krisepsykologene selv se hvilke utfordringer flyktningene møter under selve flukten.

mandag 31.08 2015
19 

Sendt tilbake til Afghanistan etter fire år i Sunndal:

Her er brødrene Farid og Farhad igjen på flukt i Europa (Pluss)

I september i fjor ble Farid (16) og lillebror Farhad (12) sendt fra Sunndal til Kabul. For fem dager siden kom de tilbake til Europa. Da i en gummibåt til øya Lesvos.

søndag 23.08 2015
På denne parkeringsplassen har opp til 400 flyktninger bodd denne uka. De sover enten på papp-plater, plastposer eller rett på grusen. Vilde Stræte Ingstad ber turister som kommer til Lesvos om å bidra med penger, mat eller som sandwich-smørere. 

- De frivillige trenger penger, rett og slett

Slik kan du som turist bidra i Hellas

fredag 21.08 2015
Sven Mollekleiv, president i Røde Kors, berømmer frivillige som på eget initiativ reiser til Hellas og bistår i flyktningkatastrofen. Denne uka trappet gresk Røde Kors opp hjelpearbeidet på de skes greske øyene som opplever enorme flyktningstrømmer. 

Mollekleiv: - Røde Kors trappet opp arbeidet i Hellas denne uka

Vilde Strøte Ingstad er sjokkert over at Røde Kors ikke bidrar mer på de greske øyene. - Umulig å hjelpe til over alt, svarer Røde Kors-presidenten.

- Det er hjerteskjærende å gi flyktningene beskjed om at parkeringsplassen er deres midlertidige hjem, sier Vilde Stræte Ingstad (23). Hun bor for tiden på den greske øya Lesvos for å hjelpe flyktningene som kommer sjøveien. Flyktningene må sove her, nær en trafikkert vei. 

- Båter med flyktninger kommer konstant. Jeg var aldri forberedt på dette

Vilde Stræte Ingstad fra Stjørdal reiste spontant til Hellas for å hjelpe båtflyktningene. Situasjonen er langt verre enn hun hadde sett for seg.

onsdag 08.07 2015
– En av EUs stoltheter har vært at de alltid greier å finne en løsning til slutt, sier europaforsker Asimina Michailidou ved Universitetet i Oslo 

Eksperter tror på Hellas-avtale

Norske eksperter er samstemte: De tror mer på en avtale for Hellas enn på «grexit». Det gjør ikke greske Panos Dimas.

Hellas' statsminister Alexis Tsipras ble møtt med applaus da han inntok EU-parlamentets talerstol onsdag. 

Tsipras: - Vi har bedt om hjelp fra EUs krisefond

Hellas har levert inn en søknad om å få nye milliarder i støtte fra eurosonens krisefond ESM, sa statsminister Alexis Tsipras da han talte i EU-parlamentet onsdag.

søndag 05.07 2015
 

- Grensen er nådd for grekerne

Ninette Sjåfjell fra Trondheim har dratt til Kreta i Hellas for å følge avstemningen om landet skal takke ja eller nei til EUs gjeldstilbud.

torsdag 02.07 2015
 

Hellas' finansminister:

– Vi har smadret seddelpressene

Hellas har ingen drakmer-presser igjen, sier finansminister Yanis Varoufakis.