TEMA

fredag 05.02 2021
De representerer 4000 sykepleiere, 1300 leger og rundt 530 ingeniører ved St. Olav. Nå er de bekymret for at kravet om å kutte 200 millioner ved sykehuset, vil ødelegge motivasjonen for ansatte. Fra venstre Lise Dragset, Nito, Gro Lillebø, Norsk Sykepleierforbund. og Vivi Bakkeheim, Legeforeningen. 
    
      (Foto: Espen Bakken)

- Vi forstår ikke hvordan vi kan kutte så mye

Dagen etter at styret i Helse Midt-Norge fjernet 201 millioner kroner fra St. Olavs hospital, er tillitsvalgte ved sykehuset skuffet, frustrert og provosert.

onsdag 03.02 2021
Problemer: - Når en skal skifte det som har vært arbeidsverktøyet for svært mange i mange år, så vil det dukke opp problemer for ansatte, sier administrerende direktør i Helse Midt-Norge, Stig Slørdahl. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Inntektsfordelingen mellom sykehusene må være rettferdig. Det har den ikke vært

mandag 01.02 2021
Helseforetakene Helse Midt og Helse Nord er skeptiske til lovfesting av responstid-målene 
    
      (Foto: Vegard Eggen)

Regionrådene på Møre: Oppsiktsvekkende av Helse Midt-Norge

fredag 22.01 2021
 

Fødende kvinner fortjener bedre

Det skal være trygt å føde - også på Nordmøre.

torsdag 24.12 2020
Å kjøpe gaver som faller i smak, trenger ikke være en enkel øvelse.  
    
      (Foto: Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Nei, det er ikke alltid tanken som teller

Jeg håper du har analysert mottakerne grundig før du kjøpte årets julegaver. Ellers kan du bli hengt ut i en Facebook-post nær deg.

fredag 11.12 2020
Det er ingen grunn til at St. Olavs hospital skal få et regonsykehustilskudd, mener Nord-Trøndelag legeforening. Leder Dragan Zerajic er bekymret for at et slikt tilskudd vil tappe lokalsykehusene. 
    
      (Foto: LEIF ARNE HOLME)

Full krig om helsemillioner: St. Olav møter massiv motstand

St. Olavs hospital ber om 300 millioner kroner i et regionsykehustilskudd, men møter kraftig motbør. - Ikke troverdig, mener Nord-Trøndelag legeforening.

torsdag 03.12 2020
St. Olavs hospital er helt avhengig av at det blir et regionsykehustilskudd, sier sykehusdirektør Grethe Aasved. Men helseforetakene er uenige om hvor stor denne potten skal være. 
    
      (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

St. Olav kan tape millioner på ny pengefordeling i sykehusene

Det foregår en heftig kamp om helsekronene i regionen: St. Olavs hospital kan miste 257 millioner kroner når Helse Midt-Norge endrer fordelingen av inntektene til sykehusene.

tirsdag 13.10 2020
 

Dette er en ulykke for helsevesenet

fredag 08.05 2020
Disse trønderske forskerne skal finne svar på koronagåten. Med på bildet fra St. Olavs hospital: Erik Solligård, Nina Backlund, Magnus Strømmen og Bjarte Aune Bergstrøm. Foto: Therese Alice Sanne, Adresseavisen 
    
      (Foto: THERESE ALICE SANNE)

De er blant de første i Norge som får støtte til koronaforskning

Forskningsrådet har delt ut 130 millioner kroner til koronaforskning. Koronaundersøkelsen i Trøndelag er ett av 30 norske prosjekt som får støtte.

torsdag 03.10 2019
- Det er krevende med slike mellomperioder. Men det er ikke slik at vi har en skute uten styring, sier Stig Slørdahl, administrerende direktør i Helse Midt-Norge etter at to av tre helsedirektører nå er ute. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

To av tre helsedirektører har gått av i Midt-Norge

I løpet av et halvår har to av tre helsedirektører i Midt-Norge sluttet på dagen. Nå jaktes det nye direktører til å gjennomføre drastiske kutt i helseforetakene.

onsdag 04.09 2019

Leger brøt loven da de ville skru av respirator som holdt mann i live

To leger brøt loven da de konkluderte med at det ikke var forsvarlig å holde en mann i 70-årene i live med respirator, ifølge fylkeslegen i Møre og Romsdal.

fredag 23.08 2019
Nye lokaler: Helseplattformen har vokst seg ut av sine gamle lokaler i Ranheimsveien, og har nå flyttet til Pirsenteret. Prosjektleder Ellen Annette Hegstad, Ingrid Snekvik, lege og fagekspert og Kirsti Hamar, sykepleier og lokal innføringsleder gleder seg til å jobbe her. 
    
      (Foto: Helene Mariussen)

Nå har Helseplattformen doblet antall ansatte

De skal lage ny, felles pasientjournal for innbyggerne i Midt-Norge. Denne uken har Helseplattformen vokst fra 110 til mer enn 235 ansatte.

torsdag 11.07 2019
Redder liv: Ved St. Olavs hospital har de flere ganger reddet personer som har vært sterkt nedkjølte. - Den medisinske utviklingen har vært med på å flytte grenser, sier Asbjørn Karevold, klinikksjef ved klinikk for thoraxkirurgi. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

St. Olav kan få flere iskalde pasienter

Etter flere tilfeller av svikt i pasientbehandlingen, blir det innført nye retningslinjer for behandling av sterkt nedkjølte pasienter.

torsdag 31.01 2019
De økonomiske bekymringene er store på St. Olavs hospital. Driften har over flere år vært svært presset, og langtidsbud sjettet er dyster lesning, skriver kronikkforfatterne. De mener alle sykehusene er underfinansierte. 

Kronikk

Det er ikke Helse Møre og Romsdal som har for lite penger

Det er ikke Helse Møre og Romsdal som har for lite penger. Det er hele Helse-Norge som har for lite penger,og dette er regjeringens ansvar.

torsdag 06.12 2018

Helse Møre og Romsdal bygger nytt sykehus:

- Sykehusutbygging går ut over pasientene

Helse Møre og Romsdal må kutte 200 årsverk for å spare til nytt sykehus. Kjersti Toppe, helsepolitisk talsperson i Sp, er kritisk til måten nye sykehus blir finansiert på.

torsdag 14.06 2018
Slik kan det nye sykehuset bli. 
    
      (Foto: Helse Møre og Romsdal/Illustrasjon)

Entreprenører vurderer å saksøke Helse Møre og Romsdal

Begge entreprenørene som var med i sluttfasen av anbudsprosessen for nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal, vurderer å gå til søksmål mot Helse Møre og Romsdal.

mandag 11.06 2018
Slik kan det nye sykehuset bli. 
    
      (Foto: Helse Møre og Romsdal/Illustrasjon)

Nytt sykehus forsinkes:

Mener entreprenørene krever for mye penger

Konkurransen om å bygge akuttsjukehuset på Hjelset bør bli avsluttet.

fredag 11.08 2017

Kristiansund tapte ankesaken om plassering av sykehus

Kristiansund kommune tapte også i lagmannsretten saken mot Helse Midt-Norge om plassering av det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal.

tirsdag 08.08 2017
 

Solberg varsler penger til nytt Molde-sykehus på neste statsbudsjett

Statsminister Erna Solberg (H) varsler penger på neste års statsbudsjett til bygging av nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal på Hjelset i Molde kommune.

onsdag 07.06 2017
 
    
      (Foto: MORTEN ANTONSEN)

Kristiansund med spisset anke

Kristiansund kommune mener beslutningsgrunnlaget til Helse Midt-Norge var altfor tynt da de vedtok å bygge nytt fellessykehus ved Hjelset i Molde.

tirsdag 06.06 2017
Overskudd: St. Olavs Hospital fikk i fjor et overskudd på nærmere 223 millioner kroner. 
    
      (Foto: Vegard Eggen)

Overskudd ved St. Olav bidrar til sykehus i Molde

Takket være et godt resultat ved St. Olavs Hospital, kan Helse Midt-Norge igjen legge frem et årsregnskap i pluss, og langt bedre enn forventet.

onsdag 19.04 2017
Kritisk til stenging: Barneavdelingen i Kristiansund er livsviktig for syke barn og deres familier i Nordmøre og Romsdal. Å stenge den igjen er galskap, mener overlege Anna Owczarz. 

Debatt

Det er feigt og direkte feil å gi personalet skyld for at avdelingen vår stenges

Å lese at stengingen delvis er vår «feil» føyer seg inn i rekken av utrolige uttalelser fra vår kjære ledelse, skriver barnelege Anna Owczarz i dette debattinnlegget.

onsdag 15.02 2017
 

Helse Møre og Romsdal siktet i Sebastian-saken

Helse Møre og Romsdal (HMR) er siktet for ikke å ha gitt ti måneder gamle Sebastian Gils Ødegaard som døde i februar 2015, forsvarlig helsehjelp.

tirsdag 15.11 2016

- Dette er gode nyheter. Det er en gledens dag

Helsedirektøren går inn for å opprettholde dagkirurgi i dagens sykehusbygning i Kristiansund. - Yes, sier Dagfinn Ripnes (H).

tirsdag 06.09 2016
Sykehusstrid: Kristiansund tar kampen om sykehuset til lagmannsretten. 

Kristiansund anker sykehussaken

Bystyret i Kristiansund vil prøve sykehussaken for lagmannsretten.

torsdag 26.05 2016
Trakk seg: Astrid Eidsvik trakk seg som administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal like før innstillingen til hvor et nytt sykehus for Nordmøre og i Romsdal skulle legges. - Jeg reagerte på at jeg fikk servert en konklusjon av Helse Midt-Norge før Helse Møre og Romsdal hadde gjort ferdig jobben sin, sa Eidsvik i Inntrøndelag tingrett torsdag. 

- Uhørt at de konkluderte før vi var ferdige

Før Helse Møre og Romsdal var ferdig med sitt utredningsarbeid konkluderte toppsjefene i Helse Midt-Norge at det nye sykehuset burde bygges i Molde.

tirsdag 24.05 2016
Avviser: Regjeringsadvokat Erik Brattrud bestreider Kristiansund kommunes påstander om at Erna Solberg og Bent Høie hadde lovet Molde nytt sykehus før vedtaket ble gjort. Til høyre styreleder i Helse Midt-Norge, Ola H. Strand 

- Solberg og Høie lovte ikke nytt sykehus til Molde

Regjeringsadvokaten avviser at statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie ga løfter om at et nytt sykehus skulle legges til Molde.

mandag 23.05 2016
Høie i retten Fredag skal helseminister Bent Høie vitne i saken Kristiansund har anlagt mot staten. Her er han i den åpne høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, som konkluderte med at han ikke var å kritisere i denne saken. 

Disse påstandene skal Kristiansund vinne rettssaken med

Var helseminister Bent Høie inhabil i saken om hvor nytt sykehus i Nordmøre- og Romsdal skulle ligge? Ble helsetopp Astrid Eidsvik forsøkt kjøpt? Mandag starter rettssaken Kristiansund har anlagt mot staten.

lørdag 09.04 2016
Fødeavdelingen ved St. Olavs Hospital kan få en regional rolle premature barn som blir født før uke 26. 

Vil samle premature babyer på St. Olav

Ekspertgruppe mener St. Olavs Hospital er best egnet til å behandle alle premature barn i Helse Midt-Norge.

torsdag 25.02 2016
- Vi risikerer at St. Olavs Hospital må løse problemene i Helse Møre og Romsdal, sier en bekymret fylkesordfører Tore O. Sandvik. 

Kritisk til styreleder fra Ålesund

- Fjerner St. Olavs fra Trondheim.

torsdag 05.11 2015
Får mer penger Men en aksellerende medisinsk utvikling gjør at St. Olavs likevel får får mindre å bruke på pasientene. 

St. Olavs Hospital bidrar med mest penger til nytt Molde sykehus

Helse Midt har nå 1,5 milliarder på bok, spart opp av St. Olavs, Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal. Pengene skal brukes til nytt Molde sykehus.

fredag 19.06 2015
Trym Vassgård (11) er avhengig av fagfolk på barneavdelingen ved Kristiansund sykehus. I sommer stenger avdelingen i åtte uker. - De verste ukene av året, sier mamma Ellen Marie Langnes. Lange turer i luftambulanse gjør sønnen enda sykere. 

Nå går Trym (11) og familien inn i et to måneders langt mareritt

Trym (11) blir bare sykere og sykere, og er avhengig av fagfolk på barneavdelingen i Kristiansund. I dag stenger de for sommeren.