TEMA

fredag 12.03 2021
 

Biskop Herborg Finnset: En global pandemi krever global solidaritet og handlekraft

søndag 29.03 2020
 

Debatt:

I en tid der vår egen sårbarhet blir synliggjort, ser vi bedre at vi er én verden.

fredag 04.10 2019
Redd Barna Region Midt ønsker å invitere adresseavisen til å bli med på denne viktige markeringen! Norske barn sitter internert i Syria, og Redd Barnas humanitære arbeidere i leirene beskriver forholdene som umenneskelige, og forteller om svært dårlige helsetilstander hos barna. Konfliktnivået er høyt, og barna er ikke trygge. Norske myndigheter har forpliktelser overfor norske statsborgere. Barn skal ikke ta straffen for foreldrenes dårlige valg. Biskop Herborg Finnset vil holde appell og hun sier:

- NS-barn og IS-barn: Det er én bokstav og 70 år imellom. Hvilke feilgrep skal vi la være å gjøre på nytt?

- Jeg ber dere brøle som løver for de 40 norske barna som er internert i al-Hol-leiren i Syria, sa Inger Elisabeth Einan, leder i Redd Barna Region Midt.

onsdag 24.07 2019
Biskopen er blitt utfordret rundt Stiklestad 2030. Bildet er fra Spelet om Heilag Olav i 2018. 
    
      (Foto: LEIF ARNE HOLME)

Debatt:

Stiklestad 2030: Biskopen svarer på utfordringen fra Arild Pedersen

tirsdag 23.07 2019
 

Debatt:

Jeg vil utfordre stiftsdirektøren og biskopen i Nidaros direkte

Jeg vil utfordre stiftsdirektøren og biskopen i Nidaros direkte: Er Kirken innstilt på å bidra tungt nok - blant annet økonomisk - for å sikre Stiklestads posisjon frem mot det nasjonale jubileet i 2030? 

lørdag 02.03 2019
Bispemøtet, der kvinnene nå er i flertall, ønsker å skape et bedre «samtaleklima» om abort enn det vi har hatt. Kvinnene har fått en ny venn i kirken, skriver Siri Wahl-Olsen i denne gjestekommentaren. Her fra Kirkemøte i Trondheim ifjor. 

Gjestekommentar

Kvinner har fått en ny venn i kirken

Når kvinnetogene legger ut på sine årlige 8. mars-vandringer i neste uke, burde de ta med en plakat med hilsen og takk til kirken, Den norske.

torsdag 12.04 2018
Erkebiskop. Jon Høsøien avslutter alle sine innlegg på Kirkemøtet med «For øvrig mener jeg at det bør være en erkebiskop i Erkebispegården» 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Høsøiens innlegg er blitt en snakkis på Kirkemøtet

Biskopen i Nidaros og Nidaros bispedømmeråd har begynt en kirkelig «tittelkamp». De mener at lederen av bispekollegiet, i dag kalt preses, også kan kalles erkeiskop.

onsdag 11.04 2018
Preken. Biskop Herborg Oline Finnset skal holde prekenen under åpningsgudstjenesten i Nidarosdomen onsdag. 
    
      (Foto: Ole Martin Wold)

Holder preken under åpningsgudstjenesten i Nidarosdomen

Første kirkemøte som Nidaros-biskop: I dag åpner Kirkemøtet i Trondheim

Onsdag åpner Kirkemøtet 2018. Det er fjerde år på rad at møtet arrangeres i Trondheim. For Herborg Finnset blir årets kirkemøte det første som biskop i Nidaros.

tirsdag 31.10 2017
 

Feiret reformasjonsjubileet med hellig dans i Domen

Kirkelig enhet sto i sentrum da 500-års jubileet for reformasjonen ble markert med en nasjonal festgudstjeneste i Nidarosdomen tirsdag kveld.

onsdag 20.09 2017
Ledelsen i Nidarosdomens Guttekor overveide en eventuell avlysing av deltagelse på konserten i Nidarosdomen onsdag. 

Guttekoret overveide avlysing av deltagelse på Palestinakonserten

Ledelsen i Nidarosdomens guttekor vurderte mandag om koret skulle trekke seg fra onsdagens kulturdugnad for Palestina i Nidarosdomen. Årsaken var reaksjoner blant foreldrene.

tirsdag 19.09 2017
For første gang åpner Nidarosdomen dørene for en markering til støtte for Palestina med kulturdugnaden «50 år for mye» onsdag kveld. - 14 artister og ensembler ønsker å støtte de palestinske ofrene og understreke viktigheten av at landet igjen blir fritt, forteller kapellan Beate Iren Lerdahl (t.v.) og Eli Væhre i Palestinakomiteen i Trøndelag 
    
      (Foto: Christine Schefte
)

Solidaritetskonsert med Palestina i Nidarosdomen skaper strid

For andre gang åpner Nidarosdomen dørene for en markering til støtte for Palestina. Kulturdugnaden «50 år for mye» onsdag kveld, - «for okkupasjonens ofre», skaper strid.

tirsdag 12.09 2017
Mannlig prestefrue: Kronikkforfatteren Idar Kjølsvik er gift med presten Sabine Kjølsvik. Her passer han babyen mens hun tar seg av pavens høyre hånd, kardinal Walter Kasper, under 850-årsfeiringen for Erkebispesetet. 

Kronikk

Som mannlig prestefrue har jeg sett en revolusjon på nært hold

tirsdag 13.06 2017
Finnset fremstår som en åpen, glad, varm, sårbar, robust, snill og reflektert person, sa leder i kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum under en pressekonferanse tirsdag. 

Hun vil ta med seg glimtet i øyet og vennligheten til gammelbiskopen