TEMA

tirsdag 20.08 2019
 

Debatt

Jeg kjenner det knyter seg i magen hver gang vi må avvise noen

Å si at vi skal «hjelpe dem der de er», er som å se IS-barna rett i øynene og si at man ikke vil hjelpe.

lørdag 27.04 2019
Children look through holes in a tent at al-Hol displacement camp in Hasaka governorate, Syria April 2, 2019. Picture taken April 2, 2019. REUTERS/Ali Hashisho 
    
      (Foto: ALI HASHISHO)

Gjestekommentar

Også de andre IS-barna må få komme hjem

Omsider er regjeringen på glid: Statsminister Erna Solberg sier at foreldreløse norske IS-barn skal hentes hjem. Det er ikke nok. Også barn med IS-foreldre i live må hentes ut av helvetet de lever i.

lørdag 11.03 2017
Stortingsrepresentant Elin Agdestein fra Nord-Trøndelag leder an forsvarsopprøret på Høyres landsmøte. Hun vil konkretisere og tidfeste økningen opp til to prosent av BNP, slik Nato har satt som målsetning. Anders Kiær som leder delegasjonen fra Nord-Trøndelag har tro på gjennomslag. 

Høyres landsmøte

Roet ned forsvarsopprøret

Partiledelsen i Høyre har roet ned de mest ivrige forsvarsopprørerne i partiet ved å legge frem et nytt forslag som skal sikre økte forsvarsbudsjett de neste årene.

lørdag 19.12 2015
 

Solberg: Voldsomt å få beskjed om norsk IS-gissel

– Da vi fikk vite at det var sannsynlig at det var et norsk gissel i Syria, var det en voldsom beskjed å få, sier statsminister Erna Solberg (H).

torsdag 19.11 2015
De utfordringene vi nå står overfor, er selvmordsbombere og gatemord. Det er vanskeligere for politiet å oppdage, sier Lars Weisæth, professor emeritus i psykiatri ved Universitetet i Oslo. 

Terrorforsker: - Vi må være skjerpet etter Paris

- Terrorhandlingene i Paris og drapet av det norske IS-gislet gjør at nordmenn ikke lenger føler seg som tilskuere, men deltakere til det som skjer.

onsdag 18.11 2015
Ole Johan Grimsgaard-Ofstad (48) har sittet i fangenskap siden slutten av januar. IS og andre grupperinger har flere ganger krevd løsepenger for nordmannen. 
    
      (Foto: PRIVAT)

- Ble grovt mishandlet

Statsministeren og utenriksminister betegnet drapet på Ole Johan Grimsgaard-Ofstad (48) som svært kaldblodig.

Ole Johan Grimsgaard-Ofstad (48) har sittet i fangenskap siden slutten av januar. IS og andre grupperinger har flere ganger krevd løsepenger for nordmannen. 
    
      (Foto: PRIVAT)

IS hevder å ha drept norsk gissel

Terrorgruppen IS hevder å ha drept en 48 år gammel nordmann og en kinesisk statsborger som ble tatt til fange i Syria tidligere i år. UD jobber med å verifisere opplysningene.

fredag 11.09 2015
Ekstremistekspert: Lars Gule er filosof, forfatter og samfunnsdebattant. Han forsker på ekstrimister og har hatt travle dager etter at det ble kjent at IS har kidnappet en nordmann. 

Navn i nyhetene

- Dette bringer ikke IS nærmere

Ole Johan Grimsgaard-Ofstad har reist frivillig inn i borgerkrigsherjede Syria. Vi vet ikke hvorfor eller hvem han sympatiserer med.

 

Daniel satt 13 måneder i IS-fangenskap: Så ble han kjøpt fri av familie og venner

Etter over et års forhandlinger med IS, samlet venner og familie inn penger for å frigi den danske fotografen Daniel Rye Ottesen. - Våre kidnappinger kan ikke sammenlignes, sier han om Ole Johan Grimsgaard-Ofstads gisselsituasjon.

torsdag 10.09 2015
Vanskelig forhandling: Ekstremismeforsker og førsteamanuensis Lars Gule ved Høgskolen i Oslo og Akerhus mener at IS prøver å presse Norge med å offentliggjøre bildet av Grimsgaard-Ofstad. 

- Det er vanskelig å forhandle

IS krever løsepenger for Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, men norske myndigheter vil ikke betale. - Handlingsrommet er borte, mener Lars Gule.

 

Støttegruppe krever at Norge gjør mer for å få ut IS-gisselet

Det finnes flere støttegrupper for IS-gisselet Ole Johan Grimsgaard-Ofstad på Facebook.

 

IS-gisselet besøkte syriske nasjonalister i 2013

Studerte statsvitenskap i Trondheim.

 

- Fikk inntrykk av at han søkte ekstrem spenning

Tidligere leder av Norwegian Defence League, Ronny Alte, hadde kontakt med den IS-kidnappede nordmannen.