TEMA

onsdag 24.06 2020
- I dag eksisterer det ikke en teknologi som svarer ut alle våre behov, sier assisterende klinikksjef Lars Erik Laugsand ved akutten ved St. Olavs hospital. Nå håper han næringslivet kan utvikle en ny type sensor. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

- Vi føler at vi har vunnet i Lotto. Dette er en gledens dag

- Vi føler at vi har vunnet i Lotto. Dette er en gledens dag ved St. Olav, sier assisterende klinikksjef Lars Erik Laugsand.

tirsdag 28.01 2020
Slutt: Odd Jostein Svendsli har vært daglig leder i selskapet siden oppstarten. 
    
      (Foto: Vegard Eggen)

Teknologiselskap i Trondheim er konkurs

Både Innovasjon Norge og det statlige investeringsselskapet Investinor kan tape penger etter at programvareselskapet Aia Science begjærte oppbud.

fredag 20.09 2019
Såkornpenger: Tom Arnøy (til venstre) og Borgar Ljosland blir sentrale i et nytt såkornfond i Trondheim. I bakgrunnen sitter tre av de andre som skal investere en halv milliard kroner i oppstartsbedrifter. Fra venstre Herbjørn Skjervold, Ingvar Katmo og Geir Ove Kjesbu.  
    
      (Foto: Rune Sævik)

To erfarne gründere skal investere i nye gründere

Gründer-veteranene Tom Arnøy og Borgar Ljosland skal bruke erfaringen sin til å investere 500 millioner kroner i nye oppstartsbedrifter.

mandag 09.09 2019
daglig leder Kristen Ramsøy-Halle Dokkhuset Utgpkt for saken er at Dokkhuset har fått 700.000 fra kulturrådet 
    
      (Foto: Kjell A. Olsen)

Debatt

Helårsscenene er viktig for å utvikle kulturbyen

onsdag 08.05 2019
Trondheim 2. mai 2019 Helge Busch Iversen (t.h.) og Tore Ramberg i en av cellene hos politiet i Trondheim. Radar sjekker åndedrett hos innsatte i politiarresten. Foto: Morten Antonsen 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Røykdykker Tore fikk en genial idé - nå er oppfinnelsen med på å redde liv

Brannvesenets røykdykker fikk en genial idé. Nå er oppfinnelsen videreutviklet til å redde liv i politiarrestene i Trondheim og Steinkjer.

søndag 19.08 2018
Enkel løsning: Heimdal Industriservice har i samarbeid med NTNU utviklet filteret som fanger opp gummigranulat fra kunstgressbaner. Fra venstre Siri Borthen og Rolf Jarle Brøske, begge Sparebank 1 SMN, Jennie Lindebø-Tennebekk (7), Julie Dahl Benum, NTNU TTO, Bergny Irene Dahl, Innovasjon Norge, og Oddbjørn Lindebø-Tennebekk, Miljøbaner og Heimdal Industriservice. 

Har du en idé som kan redusere plastproblemet?

Går du svanger med en idé som kan redusere plastproblemet? Du kan få hjelp og penger hvis du søker før 1. september.

onsdag 25.07 2018
Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth måtte endre den midlertidige ansettelsen fra ti til seks måneder slik det er rettslig adgang til. Her svarer hun og styreleder Gunnar Bovim på spørsmål etter at ansettelsessaken var behandlet av styret. 

Signert

Er det så farlig at stillinger i det offentlige ikke lyses ut?

Konkurranse om offentlige stillinger er et spørsmål om tillit.

tirsdag 26.06 2018
Jordbruk: Mange av støtteordningene fra Innovasjon Norge til landbruket er forankret i jordbruksoppgjøret mellom staten og landbrukets organisasjoner. 

Dette brukte de som fikk mest støtte fra Innovasjon Norge pengene på

De største mottagerne av lån og tilskudd fra Innovasjon Norge i fjor speiler næringsstrukturen i Trøndelag: Fisk, landbruk og teknologi dominerer.

torsdag 21.06 2018
Festival: Årets versjon av bobilfestivalen Camp Namsen ble arrangert den andre helgen i juni. Det var over 300 bobiler på området til den populære bilforhandleren på Bergsmoen i Grong. 

- For å opprettholde arbeidsplasser

Innovasjon Norge forsvarer lånet til bilforhandleren i Grong.

God plass: Bobilkunde Egil Fjellstad (til venstre) har god plass i en av doningene til Svein Nordbakk (i førersetet). Verkstedansatt Arnt Erik Brekvassmo på utsiden. 

Svein og bobilene hans var blant de som fikk mest penger i fjor

Namsen Auto i Grong var i fjor blant de aller største mottagerne av støtte fra Innovasjon Norge.

torsdag 14.06 2018
Melkeprodusenter: Gårdbrukerne Anne og Ola Joar Sundli i Soknedal har fått en ny hverdag etter at de installerte melkerobot. 

Anne og Ola fikk 4050 kroner. Salmar fikk 288 millioner i offentlig støtte

Soknedal: Anne og Ola Joar Sundli i Soknedal er i den nederste enden av skalaen, der Gustav Witzøes Salmar er suverent på topp.

 

Staten deler ut milliarder: Disse har fått mest penger i Trøndelag

Innovasjon Norge har delt ut 4,5 milliarder kroner i støtte til virksomheter i Trøndelag de siste åtte årene. Laks, sild, landbruk, bioenergi og teknologi dominerer.