TEMA

mandag 27.04 2020
 

Carina Dahl slapp ny partylåt, like før alle fester forsvant

Sommersesongen - og dermed årsinntekta - ryker for D.D.E. Jonas Ledang spiller digitalkonserter for å dekke husleia. Carina Dahl slapp ny partylåt, like før alle fester forsvant.

søndag 26.01 2020
Generalmajor Robert Mood er leder for FNs observatørkorps i Syria. Her i Genéve. 
    
      (Foto: Siv Dolmen)

Debatt:

Når vi omtaler andre nedsettende, gjør vi det enkelt å snu ryggen til

Når vi omtaler andre med nedsettende merkelapper og dyp skepsis, gjør vi det enkelt å snu ryggen til og glemme at det er mennesker vi snakker om. Lærdommen etter Holocaust er høyaktuell, skriver Robert Mood.

søndag 01.09 2019
Forfatter Marte Michelet i samtale med kulturhistoriker Anette Homlong Søreide under Jødisk kulturfestival i Trondheim 1. september 2019. 
    
      (Foto: Bård Sande)

- Jeg har ligget våken mange netter og tenkt på om det er riktig, eller ikke

Norske krigshistorikere har sminket bort alt som har vært problematisk, mener forfatter Marte Michelet.

lørdag 01.09 2018
Brødrene Klein: Martin Klein flankert av brødrene Leif, Kai og Josef. 

Slik kjempet norske jøder for landet under krigen

Jødenes historie i Norge i nyere tid handler ofte om deportasjonen av 773 jøder i 1942 og Holocaust. Historiene om norske jøder som var aktive i norske styrker under andre verdenskrig, er ikke like godt kjent.

lørdag 27.01 2018
Holocaust: Porten til Auschwitz med det berømte slagordet «Arbeid macht frei». Holocaustdagen lørdag markerer at fangene ble satt fri 27. januar i 1945. 

Adresseavisen mener

Holocaustdagen må brukes til å bekjempe all rasisme

lørdag 02.09 2017
Venstres Abid Raja holdt åpningstalen under Jødisk Kulturfestival. Da fortalte han hvordan han selv hadde endret egne holdninger til jøder. 

- Jeg var litt programmert til å føle antipati mot jøder

- Det har vært en lang reise hit, sa muslimen og Venstre-politikeren Abid Raja, da han åpnet Jødisk Kulturfestival i synagogen i Trondheim lørdag.

torsdag 31.08 2017
 

Jødisk kulturfestival i Trondheim

Han var to timer fra å bli deportert til Auschwitz

Siegmund Korn (87) var bare ni år da han og broren reiste alene til Norge. Så kom krigen og de jødiske barnehjemsguttene unnslapp nazistene med et nødskrik.

fredag 27.01 2017
Ansvar: - Vi har alle en jobb å gjøre for å holde våre gater frie for jødehat og annet fremmedhat, sa Abid Raja, og ble takket av Rita Abrahamsen, formann for Det mosaiske trossamfunn i Trondheim. 

Manet til kamp for anstendigheten

- Når motsetningene vokser, når det kreves av medmennesker at hjertene åpnes – da lukkes de, sa Abid Raja under markeringen av Holocaustdagen.

mandag 12.09 2016
 

Debatt

«Da mine besteforeldre banket på Norges dør i nødens stund, fikk de komme inn»

«På trettitallet ble jøder som ønsket å komme til Norge sendt tilbake til for eksempel Tyskland med beskjed om at det ikke var farlig for jøder i Europa. I etterpåklokskapens lys vet vi hvor feil dette var» skriver Rita Abrahamsen.

lørdag 03.09 2016
Hjernevask: Håvard Rem (t.v.) og Simen Rem holder konsert under Jødisk Kulturfestival lørdag. Blant annet et resultat av at far har hjernevasket sønn med Bob Dylan og Leonard Cohen gjennom hele oppveksten. 

– Jødisk Kulturfestival er viktigere enn på lenge

De mørke undertonene rundt jødenes situasjon gjør Jødisk Kulturfestival viktig, mener Håvard Rem, som holder konsert og foredrag under helgas festival.

tirsdag 09.08 2016
The Klezmatics beskrives av New York Time Out som «ikke bare det beste bandet innen klemzer-sjangeren, men også blant klodens beste band på en god kveld». 

Grammyvinnende band til Jødisk Kulturfestival

Festivalleder Rita Abrahamsen ønsker å formidle jødisk kultur til alle i Trondheim.

mandag 07.09 2015
Bestillingsverk til jubileet: Ståle Kleiberg hadde skrevet et eget verk til Jødisk Kulturfestival i anledning femårsjubileet. 

- Festivalen engasjerte, folk ble berørt

- Det har vært stappfullt på samtlige arrangement, forteller Tine Komissar i Jødisk kulturfestival

fredag 04.09 2015
Joachim Triers nye film «Louder Than Bombs» vises på norske kinoer fra 2. oktober, men på fredag kan du se en eksklusiv førpremiere i Liv Ullmann-salen på Nova Kino 

Tørr vi gå glipp av alt dette?

Sesongstart på Trøndelag Teater, eksklusiv førpremiere på ny Joachim Trier-film og et spennende besøk fra Amerika på Kafé Skuret. Dette er bare noe av det du kan oppleve i løpet av helga.