TEMA

lørdag 01.09 2018
Brødrene Klein: Martin Klein flankert av brødrene Leif, Kai og Josef. 
    
      (Foto: Jødisk Museum i Oslo)

Slik kjempet norske jøder for landet under krigen

Jødenes historie i Norge i nyere tid handler ofte om deportasjonen av 773 jøder i 1942 og Holocaust. Historiene om norske jøder som var aktive i norske styrker under andre verdenskrig, er ikke like godt kjent.

lørdag 27.01 2018
Holocaust: Porten til Auschwitz med det berømte slagordet «Arbeid macht frei». Holocaustdagen lørdag markerer at fangene ble satt fri 27. januar i 1945. 
    
      (Foto: AGENCJA GAZETA, Reuters)

Adresseavisen mener

Holocaustdagen må brukes til å bekjempe all rasisme

lørdag 02.09 2017
Venstres Abid Raja holdt åpningstalen under Jødisk Kulturfestival. Da fortalte han hvordan han selv hadde endret egne holdninger til jøder. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

- Jeg var litt programmert til å føle antipati mot jøder

- Det har vært en lang reise hit, sa muslimen og Venstre-politikeren Abid Raja, da han åpnet Jødisk Kulturfestival i synagogen i Trondheim lørdag.

torsdag 31.08 2017
 

Jødisk kulturfestival i Trondheim

Han var to timer fra å bli deportert til Auschwitz

Siegmund Korn (87) var bare ni år da han og broren reiste alene til Norge. Så kom krigen og de jødiske barnehjemsguttene unnslapp nazistene med et nødskrik.

fredag 27.01 2017
Ansvar: - Vi har alle en jobb å gjøre for å holde våre gater frie for jødehat og annet fremmedhat, sa Abid Raja, og ble takket av Rita Abrahamsen, formann for Det mosaiske trossamfunn i Trondheim. 
    
      (Foto: Richard Sagen, Richard Sagen +47 95198665)

Manet til kamp for anstendigheten

- Når motsetningene vokser, når det kreves av medmennesker at hjertene åpnes – da lukkes de, sa Abid Raja under markeringen av Holocaustdagen.

mandag 12.09 2016
 

Debatt

«Da mine besteforeldre banket på Norges dør i nødens stund, fikk de komme inn»

«På trettitallet ble jøder som ønsket å komme til Norge sendt tilbake til for eksempel Tyskland med beskjed om at det ikke var farlig for jøder i Europa. I etterpåklokskapens lys vet vi hvor feil dette var» skriver Rita Abrahamsen.

lørdag 03.09 2016
Hjernevask: Håvard Rem (t.v.) og Simen Rem holder konsert under Jødisk Kulturfestival lørdag. Blant annet et resultat av at far har hjernevasket sønn med Bob Dylan og Leonard Cohen gjennom hele oppveksten. 
    
      (Foto: André Løyning)

– Jødisk Kulturfestival er viktigere enn på lenge

De mørke undertonene rundt jødenes situasjon gjør Jødisk Kulturfestival viktig, mener Håvard Rem, som holder konsert og foredrag under helgas festival.

tirsdag 09.08 2016
The Klezmatics beskrives av New York Time Out som «ikke bare det beste bandet innen klemzer-sjangeren, men også blant klodens beste band på en god kveld». 
    
      (Foto: TIM ROSKE, Ap)

Grammyvinnende band til Jødisk Kulturfestival

Festivalleder Rita Abrahamsen ønsker å formidle jødisk kultur til alle i Trondheim.

mandag 07.09 2015
Bestillingsverk til jubileet: Ståle Kleiberg hadde skrevet et eget verk til Jødisk Kulturfestival i anledning femårsjubileet. 
    
      (Foto: Gustav Svihus Borgersen)

- Festivalen engasjerte, folk ble berørt

- Det har vært stappfullt på samtlige arrangement, forteller Tine Komissar i Jødisk kulturfestival

fredag 04.09 2015
Joachim Triers nye film «Louder Than Bombs» vises på norske kinoer fra 2. oktober, men på fredag kan du se en eksklusiv førpremiere i Liv Ullmann-salen på Nova Kino 
    
      (Foto: SF Norge AS)

Tørr vi gå glipp av alt dette?

Sesongstart på Trøndelag Teater, eksklusiv førpremiere på ny Joachim Trier-film og et spennende besøk fra Amerika på Kafé Skuret. Dette er bare noe av det du kan oppleve i løpet av helga.