TEMA

fredag 02.11 2018
Blomster er lagt ned etter massakeren i en synagoge i Pittsburgh der elleve jøder ble drept. 80 år etter Krystallnatten lever fortsatt nazistisk tankegods, mener innleggsforfatteren.. 

Signert

Veien fra høyreekstrem tenkning til vold kan være kort

For få dager siden vandret norske og svenske nazister i Moss og Fredrikstads gater. Samme dag ble elleve mennesker drept i en klassisk antisemittisk terroraksjon, denne gang i en synagoge i Pittsburgh.

torsdag 01.06 2017
Til Norge: En flyktning studerer papirene sine i et av landets ankomstsentre. 
    
      (Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix)

«Vi i lille Norge bruker 99 prosent av vår rikdom på oss selv»

Å motta biskop Arne Fjellbus pris i Nidarosdomen denne uken, var en stor ære og inspirasjon. Den fikk meg til å tenke på, om vi evner å ta imot de som søker nødhavn i vårt land.

onsdag 10.05 2017
Skal snakke om annerledeshet: Nadia Bolz-Weber. 

Hvilken religion er det best å være annerledes i?

I år blir det daglige vestfrontmøter under Olavsfestdagene, og de blir direktesendt på NRK TV.

torsdag 22.09 2016
Et tosifret antall lastebiler og vogntog med nødhjelp ble utsatt for angrep vest for storbyen Aleppo mandag. Hjelpeorganisasjonene innstilte deretter alle leveranser, men står nå klare til å gjenoppta arbeidet.  
    
      (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Egeland: Nødhjelp til Syria går ut på dato mandag

FN-rådgiver Jan Egeland ber Syrias president sørge for at lastebiler med nødhjelp får kjøre inn i den opprørskontrollerte delen av Aleppo. Mandag vil mye av maten gå ut på dato.

torsdag 28.01 2016
 

Vil lage et universitet på nett for studenter i Afrika

- NTNU og Flyktninghjelpen er et perfekt ekteskap, sier Jan Egeland. Han ser for seg at NTNU kan drive et online-universitet i Afrika.

lørdag 24.10 2015
 

Portrettet: Jan Egeland

Jan Egeland: Skal skape fred i Syria

I tillegg til jobben med å hjelpe verdens flyktninger, skal han skape fred i Syria. Innimellom rekker Jan Egeland å bekymre seg for egen vedhogst.

mandag 31.08 2015
 

Ber om 3 milliarder til Syria-flyktninger

Generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland ber regjeringen øke bevilgningene for å hjelpe Syria-flyktningene i nærområdene til 3 milliarder kroner.