TEMA

torsdag 28.12 2017

Her er de 20 beste filmene i 2017

En av tidens beste krigsfilmer ruver mest i et godt filmår, ifølge vår anmelder. Klikk på titlene for anmeldelse av de beste filmene med norsk premiere i 2017.

mandag 25.09 2017
(Foto: Glen Musk, Adresseavisen)

Trier fortjener ros for oppgjør med håpløse Amanda-regler0

Landets beste filmregissør med filmen som kunne fått pris i de fleste kategorier varsler boikott av Amanda-prisen. Det vil ytterligere svekke en pris i trøbbel.

søndag 17.09 2017
Blodig klassiker: Sissy Spacek som tenåring og mobbeoffer som slår blodig tilbake i Brian DePalmas klassiker «Carrie»(1976), som skremte norske kinosjefer og ikke ble anmeldt i de største norske avisene.
      (Foto: Fra filmen «Carrie»)

Vi er inne i en ny gullalder for skrekk og gru

Åndenes makt er ikke lenger forbeholdt B-kultur. Flere av årets beste filmer og tv-serier spiller på det overnaturlige med skrekkfilmgrep.

fredag 15.09 2017
Skummelt i huset: Jennifer Lawrence i hovedrollen i «Mother!», en emosjonell grøsser sett fra kona til en forfatter i en merkelig hus på landet.
      (Foto: Photo credit: Niko Tavernise)

Jennifer Lawrence er skremmende god4

Jennifer Lawrence er skremmende god som forfatterkone som får hjem og privatliv invadert i speisa psykodrama egnet til å dele publikum.

torsdag 14.09 2017
Strålende hovedrolle: Eili Harboe gjør en av årets store norske filmprestasjoner i hovedrollen i Joachim Triers «Thelma».
      (Foto: Motlys AS / SF Studios)

Her er årets hittil beste norske film5

Speisa psykothriller om religiøs jente som kommer til byen for å studere og forelsker seg. Joachim Triers «Thelma» er sjangerfilm på dypt vann.

søndag 20.08 2017
Strålende tittelrolle: Eili Harboe har gjort mindre filmroller før, men tittelrollen i «Thelma» bør gi henne stort gjennombrudd, mener vår anmelder. Joachim Triers nye film åpnet filmfestivalen i Haugesund søndag og får ordinær kinopremiere 15.september.
      (Foto: Motlys AS / SF Studios)

Tidens beste norske studentfilm fra Trier5

Speisa psykothriller om religiøs jente som kommer til byen for å studere og forelsker seg. Joachim Triers «Thelma» er sjangerfilm på dypt vann.

mandag 10.07 2017
Farlig ung: Skuespillerne Henki Kolstad og Solfrid Heier spiller sammen i filmen «Skjær i sjøen» fra 1965. Foto: Ivar Aaserud / Aktuell / Scanpix
      (Foto: Aaserud, Ivar, NTB scanpix)

Topp 10: Norske sommerfilmer

50-åringen som faller pladask for datterens venninne

Henki Kolstad jakter på lammekjøtt, mens Rolv Wesenlund tester jolla i norske sommerperler.

onsdag 15.06 2016

Rune Langlo kan få fire Amanda-priser

Rune Langlos asylkomedie en av flere trønderfilmer som er nominert til Amanda.

fredag 02.10 2015
(Foto: Morten Antonsen)

«Louder Than Bombs»:

Endelig får Norge se filmen

Den konkurrerte om Gullpalmen i Cannes. I kveld har Joachim Triers første engelskspråklige film premiere på norske kinoer.

torsdag 01.10 2015
To brødre: Jesse Eisenberg og Devin Druid spiller brødre i en familie som sliter med ettervirkningene av morens død i «Louder Than Bombs».
      (Foto: Jacob Ihre, Motlys AS)

«Bør ha potensial til å røre ganske mange» 5

Joachim Triers amerikanske familiedrama prøver på mye vanskelig og lykkes langt på vei.

fredag 04.09 2015
Filmregissør Joachim Trier får kick av å høre kinopublikummets tanker etter at de har sett filmene hans. På fredag var han i Trondheim for å vise sin nye film «Louder Than Bombs». Foto: Morten Antonsen
      (Foto: Morten Antonsen)

Filmregissøren får kick av å møte kinopublikum

Få dager før han tar «Louder Than Bombs» til Toronto International Film Festival, møtte filmregissør Joachim Trier sitt trønderske publikum for å snakke om sin nye spillefilm.

Joachim Triers nye film «Louder Than Bombs» vises på norske kinoer fra 2. oktober, men på fredag kan du se en eksklusiv førpremiere i Liv Ullmann-salen på Nova Kino
      (Foto: SF Norge AS)

Tørr vi gå glipp av alt dette?

Sesongstart på Trøndelag Teater, eksklusiv førpremiere på ny Joachim Trier-film og et spennende besøk fra Amerika på Kafé Skuret. Dette er bare noe av det du kan oppleve i løpet av helga.