TEMA

søndag 22.12 2019
 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

- Legger du på deg tre kilo, kan det bli virkelig vanskelig

- Det er fullt mulig å kose seg i jula uten at vekta øker, mener fedmeekspert Jøran Hjelmesæth. Han advarer mot det årlige julekiloet.

torsdag 19.12 2019
 

Hamstring av billigvarer får kjøpmannen til å be kundene om en tjeneste

Julevarer til en brøkdel av vanlig pris har gitt hamstringstendenser. - Tenk gjerne på at det helst skal være nok til alle, sier Rema-kjøpmann Willy Sivertsvik.

fredag 29.11 2019
Vegetarisk julemat med Magnus Børmark og Per Viderup. 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Kjøkkenveien

Vi er ikke veganere, for de er så sinte

De holder seg unna kjøtt, men ingen kan beskylde dem for å ikke lage mat med tilstrekkelig smell.

torsdag 14.11 2019
 

Debatt

Noen har sikret seg andestek av mine ender til jul. Håper det smaker!

For en tid siden skaffet jeg noen ender. Nå er alle skutt

lørdag 29.12 2018
Det er ikke sunt å bruke julen på å tenke mest på at julematen er kalorier du egentlig ikke burde hatt i deg, mener innleggsforfatteren. 

Debatt

Det er heller ikke sunt å bruke julen på å tenke mest på at julematen er kalorier du egentlig ikke burde hatt i deg

«Det er på høy tid å kvitte seg med høytidsskammen rundt spisebordet» skriver Thea Myklebust-Hansen i dette debattinnlegget.

fredag 21.12 2018
And med no' godt til: Andebrystet er glasert med eplesirup, og serveres med potetkrem, trolldeigbakt sellerirot og epleskiver. 

Kjøkkenveien: Lag and som på Fagn

- Julen handler jo om å være sammen, om å dele. Dette er vel bra delemat, spør Jonas Nåvik.

fredag 14.12 2018
 

Fyller huset med juledufter

Hver gang vi møtes, drikker vi gløgg.

søndag 09.12 2018
Trill deg en lussekatt - eller 30: Med perfekt smidig deig, som du får om du følger oppskriften nøye, skal det ikke veldig lang trening til før du får taket på uttrilling av lussekattene. 

Slik unngår du at lussekattene blir tørre

Små gule s-formede kringler som plirer mot deg med to rosinøyne. Da vet du hvilken dag det er.

onsdag 05.12 2018
Thomasmesse (21.12) var det tradisjon for at juleølet skulle stikkes om og prøvesmakes, og det ble ofte et lystig førjulslag ut av en slik populær skikk. 

Gjestekommentar

Hvis det bruste i ølet ville det bli slagsmål i huset i løpet av jula

Tiden fra den 23. november og til julaften er proppfull av gamle skikker og tradisjoner som mange bør lære å kjenne.

torsdag 29.11 2018
Adventstiden kan være stress og lite hygge. Spesielt hvis du starter seint og er lite forberedt. Vær heller tidlig ut og nyt adventstiden som her fra Trondheim. 

Signert

Bybildet tidlig i julestria er preget av uforutsigbart virr-var og nestenulykker

Bybildet tidlig i julestria er preget av uforutsigbart virr-var, nestenulykker, jakt på julestjerner med pærer som faktisk virker og altfor dyre adventsstaker som ikke engang er fine men kjøpes likevel.

torsdag 21.12 2017
Fra brente mandler til sjokomandler: Når mandlene er ferdig karamelliserte får de en liten smørklatt og så et dryss med salt. Så må de bli så kalde som mulig før du jobber videre. Sett dem gjerne utendørs om det er vinterkaldt ute. Smelt sjokoladen og la den også kjøle ned. Rør sjokoladen i nøttene – gå gjerne utendørs i kulda mens du gjør det, for raskt resultat. Rør inn siktet melis til slutt. 

Kjøkkenveien:

Tar panikken deg? Lær å lage de søteste julegavene

Begynner panikken å ta deg? Har du fortsatt ikke kontroll på alle gaver?

mandag 11.12 2017
De siste ukene har det kommet fram grufulle historier fra norsk grisehold. Nå bør kjøttet i butikken merkes, så forbrukerne kan se hvordan dyrene har hatt det. 

Adresseavisen mener

Dyrene skal ikke lide for å gi oss billig ribbe til jul

Skrekkhistoriene fra norsk grisehold viser at vi alle må sørge for å ikke glemme etikken i jakten på billig juleribbe.

lørdag 17.12 2016
Pepperkaker på rist er ingen suksess. 
        
            (Foto: Siri Sæther)

- Jeg trodde i fullt alvor at det skulle bli bra

«Super-Siri» laget egen blogg om sin mislykkede bakst.

onsdag 14.12 2016
 

Kjøttbransjen frykter mangel på norsk juleribbe

Nye regler kan gjøre det vanskeligere for norske bønder å produsere nok svineribbe i fremtiden.

mandag 12.12 2016
 

- Responsen ble ikke helt som forventet

Familie i Verdal åpner hjemmet sitt på julaften.

onsdag 07.12 2016
Vinnerstykket: Slik ser en ferdig tilberedt Godehav, Rema lutefisk, ut. Prisen er ikke avskrekkende. 

Test: Sjekk hvilken lutefisk som er best

lørdag 03.12 2016
Charlotte de Stael og Richard Raburski har begge etablert seg med familie i Trondheim, og driver hver sin butikk: - I Frankrike handler julebord om å spise ekstra godt på en god restaurant, sier de to franske innflytterne. I midten Mark Hall hos Alma Mater 

- Norske julebord er nesten som et show

- Alle spiser det samme her, og det er underholdning og taler, sier de franske innflytterne Charlotte de Stael og Richard Raburski som begge trives godt på norske julebord, forskjellene til tross.

tirsdag 15.12 2015
Det er Røkt Julepølse, med eftanummer 111 (se bildet) som kan inneholde spor av melk. Pakkene er enten i størrelse 1,6 kilo eller 400 gram. Pakkene er merket siste forbruksdag mellom 18. november og 18. januar. 
 

Nortura tilbakekaller julepølse

Den norske kjøttgiganten Nortura tilbakekaller røkt julepølse fra Gilde etter at det er funnet spor av melk i pølsa.

onsdag 09.12 2015
Firstende sprø: Men hvilken ribbe er best? 

Hvilken ribbe vant testen - den dyreste eller den billigste?

Kompetansen i juryen var ubestridelig, og konklusjonen glassklar. Den dyreste juleribba er best, den billigste dårligst.